Hårvård

11 Bästa Torrschampon 2022 – Bäst i test

Fräscha upp ditt hår på ett ögonblick med hjälp av torrschampo när tid inte finns för att använda schampo och balsam. Torrschampo kan användas på resande fot när man inte heller har tillgång till dusch eller hårvårdsprodukter som balsam.

Använd ett torrschampo som är anpassat till din hårtyp och hårfärg för ett bättre resultat. Det är även populärt att använda torrschampo när man tvättar håret enligt den så kallade balsam metoden.

1. Moroccanoil Dry Shampoo

Moroccanoil Dry Shampoo

Moroccanoil torrschampo är extra lämpligt att använda på hår som går i en blond eller ljusare ton, detta då formulan innehåller pigment av det ljusare slaget. Vid användning blir ditt smutsiga hår snabbt fräscht igen tack vare risstärkelse som fångar upp och reducerar synligheten av smuts och olja.

Även dålig lukt absorberas. Produkten absorberas snabbt av håret och det blir ingen kvarstående ljus beläggning. Det violetta pigmentet som även det ingår i formulan hjälper till att ta fram den kalla tonen i det blonda håret genom att neutralisera gula toner.

2. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Med detta torrschampo kommer inte bara ditt hår att se och lukta rent och fräscht, det kommer även att kännas rent. Produkten är avsedd att användas på alla hårtyper och hårfärger utan att missfärga eller lämna någon hinna av pigment efter sig. Torrschampot är parfymerat och sprider en härlig doft som sitter i hela dagen.

Vid applicering kan ett vitt puder bli synligt, något som framkommer i reningsprocessen. Detta puder tas enkelt bort, efter att rengöringsprocessen är klar, genom att borsta, föna eller massera håret.

3. Maria Nila Torrschampoo

Maria Nila Torrschampoo

Torrschampot från Maria Nila tar inte bara bort olja och smuts från håret, den bidrar även med volym och en stadga som gör håret enklare att styla. Hårets färg bevaras och missfärgas inte vid användning av produkten. Efter användning kommer ditt hår både att se och kännas rent och fräscht.

Produkten appliceras i torrt hår, intill hårbotten. Skaka flaskan innan användning och spraya sedan produkten med ett avstånd på cirka 10-20 cm. Efter spray masseras produkten in i hårrötterna med händerna och därefter kan man borsta bort överflödig produkt.

4. Rituals Elixir Collection Refreshing Dry Shampoo

Rituals Elixir Collection Refreshing Dry Shampoo

Bland ingredienserna i detta torrschampo kan man hitta både boswellia och shikakai, dessa ingredienser hjälps åt att lugna och tillföra näring till såväl hårstrån som hårbotten. Samtidigt får håret en snabb uppfräschning då formulan effektivt absorberar olja och smuts i håret samt tillför en fräsch och härlig doft.

Håret får även en ökad volym hela vägen från rot till topp. Produkten kan användas på alla hårtyper och alla hårfärger, kamma ur eventuellt överlöd av produkten för att undvika att det blir en vit beläggning.

5. Kevin Murphy Fresh Hair Dry Cleaning Spray

Kevin Murphy Fresh Hair Dry Cleaning Spray

Genom att neutralisera fettbalansen i hårbotten kan såväl den feta ytan som de oönskade lukterna avlägsnas. Hårets volym ökar och texturen förstärks, något som gör det enklare att få en hållbar och långvarig styling. Innan applicering bör flaskan skakas ordentligt för att sedan spraya in produkten i torrt hår.

Efter applicering kan produkten gnuggas in i håret med hjälp av en handduk, masseras in med händerna eller borstas ur. Produkten är helt fri från parabener och fräschar upp ditt hår på ett kick.

6. Kisby Dry Shampoo Powder

Kisby Dry Shampoo Powder

Med detta torrschampo får du ett fräscht resultat som håller hela dagen. Smuts och fetter absorberas samtidigt som håret får en fin textur och en härlig volym. Håret kommer att både se och kännas rent och fräscht. Torrschampot kommer i puderform, ej i form av spray.

För att enklare applicera den kan man hälla ut en liten mängd av produkten i handflatan, gnida händerna mot varandra och sedan gnugga in pudret i hårbotten. Produkten är helt doftfri och kan användas på alla hårtyper.

7. Björn Axén Torrschampo

Björn Axén Torrschampo

Med en härlig doft av blommor fräschar detta torrschampo från Björn Axén upp ditt hår på nolltid. Fetter, oljor och dålig lukt absorberas upp och ersätts istället av ett rent och fräscht hår med volym och textur. Håret behåller sin naturliga, mjuka yta utan att bli sträv till känslan. Flaskan skakas innan användning och därefter sprayas produkten in i håret med ett avstånd på cirka 15 cm. För att komma åt hela håret kan man med fördel dela upp håret i olika sektioner. Gnugga sedan in produkten i håret.

8. L’Oréal Paris Stylista Dry Shampoo

L'Oréal Paris Stylista Dry Shampoo

Produkten har en förmåga att avlägsna överflödigt fett som har en förmåga att tynga ned ditt hår och få det att se smutsigt ut. Istället kommer ditt hår upplevas rent och återfå sin volym, samtidigt som hårets följsamhet kvarstår.

Torrschampot kan användas på alla hårtyper och alla hårfärger, vid rätt användning kommer inte en vit yta att kvarstå.

Spraya in produkten vid hårrötterna med ett avstånd om 20-30 centimeter. Massera sedan in produkten med hjälp av fingrarna. För enklare applicering kan håret delas upp för att säkerställa en jämn applicering.

9. Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo

Torrschampot från Lernberger Stafsing är helt vegansk och kan användas på alla hårtyper. Produkten har bruna pigment och är särskilt lämpad för bruna eller mörkare hårnyanser.

Formulan ger håret en matt yta efter att svett, oljor och smuts har absorberats. Man kan även använda torrschampot som volymgivare vid styling. Efter torkning kan överflöd av produkten skakas eller borstas bort.

10. Lanza Healing Style Dry Texture Spray

Lanza Healing Style Dry Texture Spray

Detta torrschampo har två olika funktioner, dels kan den användas som rengöringsprodukt där den fräschar upp håret eller så kan den användas som en ren stylingprodukt för att enklare styla och frisera håret. Håret får en ökad textur och volym utan att den naturliga känslan och flexibiliteten försvinner.

Produkten är lämplig att använda på alla hårtyper och ger ett fräscht och långvarigt resultat av rent hår. Spraya produkten i håret, med fokus på hårrötterna, massera sedan in produkten ordentligt i håret. Massera ytterligare för att jobba upp volymen ännu mer.

11. Löwengrip Good To Go Dry Shampoo

Löwengrip Good To Go Dry Shampoo

Löwengrip har tagit fram ett torrschampo som är anpassat för alla hårtyper och hårfärger. Formulan bär en god och söt doft som håller i sig hela dagen. Vid användning får håret en ökad volym samtidigt som strukturen förstärks och gör håret lättare att styla. Produkten absorberar effektivt överflödigt fett och ger håret en matt och naturlig finish.

Flaskan bör skakas ordentligt innan produkten sprayas in vid hårets rötter med ett avstånd på cirka 30 cm. Efter applicering ska håret borstas igenom för att få bort fetter och överflöd av produkten, alternativt masseras in ordentligt med händerna.

Att tänka på inför köp av torrschampo

Tänk på att olika torrschampon kan vara anpassade efter olika hårfärger. Köp en produkt som kan användas på alla hårfärger eller en som är anpassad för just din hårfärg.

Detta för att inte håret ska bli missfärgat av pigment som finns i produktens formula. Håret bör även tvättas med schampo och balsam regelbundet för att hålla håret friskt och starkt.

Hur använder man torrschampo?

Torrschampo appliceras på torrt hår och används för att fräscha upp håret mellan tvättningar med schampo och balsam. Det är inte alltid som tid, eller lust, finns att genomgå en hel hårtvätt med allt vad det innebär så som schampo, balsam, föning och styling. Med ett torrschampo får man snabbt en fräsch look.

Produkten förekommer i spray eller puder och appliceras framförallt i hårets rötter. Där absorberar den svett, fett och lukt för att få håret att se nytvättat ut. Applicera torrschampot enligt produktens anvisningar för bästa resultat.

Vad är torrschampo?

Torrschampo är en hårprodukt som fräschar upp håret på ett ögonblick. Håret går från fett och illaluktande till att få en matt finish och en god doft. Håret blir även lättare att styla då många torrschampon bidrar med såväl volym som textur till håret.

Torrschampo ska inte ersätta vanligt schampo och balsam utan vara ett komplement för att kunna förlänga tiden mellan hårtvättarna.