Hårvård

11 Bästa Silverbalsam 2022 – Bäst i test

Oavsett om du har behandlat håret för att få det i en blond färg eller om du är naturligt blond så kan det vara svårt att bibehålla en kall och jämn ton. Det kan lätt smyga sig in toner av gult i det blonda och då kan det vara läge att använda ett silverbalsam.

Ett silverbalsam är inte detsamma som ett vanligt balsam eller en leave-in conditioner utan ett silverbalsam har egenskaperna av att neutralisera varma toner och istället framhäva hårets kalla toner.

Silverbalsam kan användas i kombination med leave-in conditioner som man kan applicera efter behandlingen med silverbalsam.

1. Maria nila Sheer Silver Conditioner

maria nila Sheer Silver Conditioner

De aktiva ingredienserna i detta silverbalsam är extrakt från björnbär och pigment av violett. Ingredienserna verkar för att neutralisera det blonda håret och reducera gula och mörkare toner. Samtidigt tillförs glans och hårstrået byggs upp och förstärks. Vid användande av balsam blir håret lättare att reda ut och kamma.

Balsamet skyddar även mot UV-strålning, slitage vid värmebehandling samt mot fria radikaler. Håret kommer få en starkare struktur samtidigt som dess naturliga mjukhet och flexibilitet framhävs. Använd regelbundet för att bibehålla önskad nyans av det blonda håret.

2. Ida Warg Silverbalsam & Conditioner

Ida Warg Silverbalsam & Conditioner

Silverbalsamet från Ida Warg hjälper till att neutralisera hårets ton, reparerar skadat hår och stärker upp för att förebygga skador. Håret blir även återfuktat för att öka elasticiteten i hårstrået för att på så sätt minimera risken för att håret går av.

Det är främst veteproteiner och violetta pigment bland formulans ingredienser som verkar behandlande och reparerande. Använd balsamet ett par gånger i veckan för att bibehålla den kalla tonen i det blonda håret och hålla det starkt och friskt.

3. Antonio Axu Silver Shampoo Vibrant Blue

Antonio Axu Silver Shampoo Vibrant Blue

Detta silverschampo både vårdar skadat hår och förbättrar färgtonen i blont hår. De gula och varma skiftningarna reduceras och istället framhävs de kalla tonerna oavsett om håret är naturligt blont eller blonderat. Håret får även en förbättrad glans som får håret att se välmående ut.

Formulan är mild och skonsamt mot håret, den är helt fri från skadliga sulfater. Schampot masseras in i genomblött hår, därefter har den en verkningstid på 5-10 minuter innan håret noggrant ska sköljas igenom för att få bort alla rester av schampot.

4. Loréal Professionnel Serie Expert Silver Conditioner

Loréal Professionnel Serie Expert Silver Conditioner

Denna produkt hjälper till att få det blonda, vita och gråa håret att stråla i neutrala och kalla nyanser. Håret blir även mer ljusreflekterande vilket gör att det ser extra glansigt och välmående ut ända ut till topparna. Det är med pigment av blått och lila som tonen kan neutraliseras och jämnas ut.

Bland ingredienserna finns även babassuolja och ceramider som har vårdande och stärkande egenskaper. Applicera detta silverbalsam i rengjort och fuktigt hår, låt verka och skölj ur noggrant.

5. Björn Axén Cool Silver Conditioner Silverbalsam

Björn Axén Cool Silver Conditioner Silverbalsam

Med detta balsam blir håret lent, mjukt och lätt att kamma. Samtidigt behandlar den varsamt det blonda och gråa håret för att neutralisera tonen och dämpa gula och missfärgade inslag. Håret får en välmående glans från rot till topp. Balsamet tillför även ett särskilt komplex av proteiner för att stärka och reparera skadade hårstrån.

Proteinet har även en återfuktande och mjukgörande effekt på såväl hår som hårbotten. Håret får även ett skydd mot skadliga UV-strålar och förses med en mild doft av aprikos. Applicera produkten i rent och fuktigt hår och låt verka i upp till 5 minuter.

6. Matrix Total Results So Silver Conditioner

Matrix Total Results So Silver Conditioner

SoSilver Silverbalsam vårdar torrt och skadat hår på djupet genom att återfukta och tillföra näring. Håret stärks upp inifrån och blir både lent och mjukt. Dessutom tillförs glans och håret bli flexibelt och enkelt att hantera. Produkten tynger inte ned håret, istället känns håret fräscht och välmående.

Balsamet appliceras på hår i alla blonda nyanser, inklusive grått. Använd gärna ihop med ett silverschampo i samma serie för ännu bättre resultat.

7. Lernberger Stafsing Silver Conditioner

Lernberger Stafsing Silver Conditioner

Med hjälp av keratin och protein från veta kan håret stärkas upp för att förebygga och reparera skador. Håret blir flexibelt att hantera utan att den naturliga strukturen går förlorad. Balsamet förser håret med fukt som även det hjälper till att hålla håret välmående och starkt.

Det violetta pigmentet ser till att den blonda färgen blir neutraliserad för att framhäva de kalla tonerna och reducera de varma och gula. Balsamet appliceras efter schampo i fuktigt hår och bör sitta i ett par minuter innan det sköljs ur noggrant.

8. Redken Color Extend Graydient Conditioner

Redken Color Extend Graydient Conditioner

Detta silverbalsam är särskilt anpassat för hår som går i gråa och silvriga toner. Balsamet har en förmåga att ljusa upp tonerna genom att tillföra pigment till hårets fibrer. Den gråa och silvriga färgen kommer att bli ännu mer framträdande i en klarare ton.

Samtidigt har balsamet vårdande egenskaper då det tillför fukt och näring som mjukar upp och stärker. Applicera balsamet i rent och fuktigt hår och skölj ur efter verkningstiden på 3-5 minuter.

9. Löwengrip Blonde Perfection Silver Conditioner

Löwengrip Blonde Perfection Silver Conditioner

Silverbalsamet Blond Perfection från Löwengrip bevarar det blonda hårets färg genom att reducera missfärgningar. Det violetta pigmentet neutraliserar och minskar synligheten av gula och varma toner i det blonda håret. Därtill finns extrakt av björnbär och bambu bland ingredienserna, liksom solrosolja.

Dessa ingredienser tillför näring till håret för att det ska hålla sig friskt och välmående. Ett välmående hår är lätt att hantera, är elastiskt, tåligt, lent och har en yttre glans. Balsamet används efter schampo, antingen ett silverschampo för att förstärka rsultatet ytterligare eller efter ett vanligt schampo.

10. Sachajuan Silver Conditioner

Sachajuan Silver Conditioner

Genom att neutralisera hårets pigment kan man dämpa och reducera toner av gult i det blonda håret. Desutom tillför detta silverbalsam volym till håret, gör det enkelt att reda ut och kamma, stärker upp håret inifrån, förbättrar dess elasticitet samt att en härlig lyster tillförs.

Den aktiva formulan består av en särskild teknologi där man har utvunnit både mineraler och proteiner från alger. Balsamet förser även håret med ett skydd mot UV-strålar.

11. REF Cool Silver Conditioner

REF Cool Silver Conditioner

Det gråa håret får en snygg silvrig nyans vid användning av detta silverbalsam. Ljust, blonderat och blekt hår blir neutraliserade i tonen där gula och varma nyanser reduceras. Detta görs med hjälp av violett pigment och botaniskt extrakt. Formulan innehåller även ingredienser som effektivt vårdar och skyddar håret.

Krämen appliceras i blött hår efter tvätt. Den har en verkningstid på upp till 10 minuter beroende på hur stark effekt du önskar. Skölj därefter noggrant med vatten för att få ur alla rester.

Att tänka på inför köp av Silverbalsam

Silverbalsam har alltid en effekt att neutralisera hårets färgton men en del är särskilt inriktade på färgat hår, på grått hår, på solblekt hår och så vidare. Det viktiga är att du köper en produkt som är anpassad utifrån ditt hår för att du ska kunna uppleva ett tillfredsställande resultat.

Ett silverbalsam är inte en leave-in conditioner utan den ska alltid sköljas ur efter att verkningstiden har passerat.

Vad är ett silverbalsam?

Ett silverbalsam är en hårvårdsprodukt som är framtagen för att användas i blont, grått och vitt hår. Produkten framhäver de kalla tonerna i hårfärgen och reducerar synligheten av missfärgningar, gula och varma toner.

Silverbalsam har en tjockare konsistens som påminner om vanligt balsam och leave-in conditioner men den kan inte jämföras med dessa produkter.

Med ett silverbalsam blir håret kallare och jämnare i tonen. En leave-in conditioner har även en utredande effekt som inte återfinns i silverbalsam.

Hur använder man silverbalsam?

Till skillnad från en leave-in conditioner ska ett silverbalsam alltid sköljas ur som avslutning. Börja med att tvätta håret med schampo och applicera sedan silverbalsam i fuktigt hår. Fokusera där du vet att du har toner som du vill neutralisera, det kan vara vid hårrötterna, längderna eller topparna.

Låt produkten sitta i så länge som står på anvisningarna. Denna tid kan variera beroende på formula men också beroende på hur stor effekt du önskar. Skölj ur och avsluta med en vårdande leave-in conditioner för att återfukta håret.