Hårvård

13 Bästa Saltvattensprayer 2022 – Bäst i test

Med en saltvattenspray är det enkelt att få till ett härlig rufs som påminner om hur håret känns och ser ut efter ett dopp i saltvatten och en dag i solen. Strukturen blir tydligare, håret strävare och det framkommer snygga vågor i håret. Sprayen kan även användas för att ge stadga och textur inför olika uppsättningar.

Använd locktång eller hårfön för att styla ytterligare men var då noga med att även applicera ett värmeskydd. Det är inte alla saltvattenspray som har värmeskydd i sin formula.

1. Lanza Healing Style Beach Spray

Lanza Healing Style Beach Spray

Detta är en saltvattenspray och ett värmeskydd i ett. Produkten skyddar mot värmestyling upp till 240°C. Formulan ger även ett fullgott skydd mot UV-strålar och förebygger att håret bleks av solen. Beach Spray innehåller vatten från Stilla Havet för att få naturligt havssalt som är fritt från natriumklorid.

På så sätt förhindrar man att håret torkar ut vid användning och hårets färg bevaras. Därtill finns även flera olika havsmineraler och havsväxter som förser håret med näring.

2. Björn Axén Salt Water Spray Beach Texture & Volume

Björn Axén Salt Water Spray Beach Texture & Volume

Saltvattensprayen från Björn Axén ger håret en tydlig stadga som gör det enklare att forma och styla. Efter användning kommer håret få en sträv känsla och ytan kommer att bli matt, precis som efter ett bad i saltvatten. Formulan innehåller bland annat B5-vitamin som har vårdande och stärkande effekter på håret.

Därtill finns även skydd mot UV-strålar. Sprayen kan användas på alla hårtyper, oavsett hårets längd eller tjocklek. Applicera i torrt eller fuktigt hår. Produkten är vegansk.

3. maria nila Style&Finish Ocean Spray

maria nila Style&Finish Ocean Spray

Maria Nilas saltvattenspray kan användas på alla hårtyper och ger ett gott resultat även på tunna hårstrån. Sprayen tillför en lättarbetad stadga och textur och ju mer sprayen arbetas in desto mer volymgivande är den.

Håret blir strävt och matt vid användning, resultatet blir ett naturligt svall som liknar det efter en dag på stranden. Sprayen appliceras i fuktigt hår och kan därefter lufftorka eller bearbetas med hårfön för att lättare styla och forma.

4. Sebastian Texture Maker

Sebastian Texture Maker

Med Texture Maker får man precis det som namnet avslöjar, textur och stadga till håret. Håret upplevs fylligare med en större volym samtidigt som det blir lätt att styla. Man kan med fördel använda sprayen för att få mer kontroll på håret och enklare göra hållbara uppsättningar.

Produkten kan appliceras i såväl torrt som fuktigt hår, beroende på vilket resultat som önskas. Vid applicering i torrt hår kan håret enkelt formas med hjälp av händerna eller för att göra uppsättningar. Applicering i fuktigt hår ger en naturlig beach-look.

5. Elixir Collection Beachy Waves Saltvattenspray

Elixir Collection Beachy Waves Saltvattenspray

Det rosa saltet som är den aktiva ingrediensen i denna saltvattenspray bidrar till stadga och gör håret enkelt att forma med bara händerna. Även shikakai ingår bland ingredienserna vilket tillför näring till håret. Håret förses med en matt finish, en tydlig stadga och en ökad volym.

Sprayen kan appliceras i såväl torrt som fuktigt hår och appliceras då i hela håret, från rot till topp för bästa resultat. Föna eller låt håret självtorka, krama håret med händerna för att forma naturliga vågor.

6. REF Ocean Mist 303

REF Ocean Mist 303

Denna saltvattenspray kan användas på alla olika typer av hår, såväl kort som långt, tjockt som tunt, fina strån eller grövre. Sprayen ger håret en sträv yta med tydlig textur vilket gör det enkelt att styla.

Det behövs endast enstaka sprayningar för att uppnå önskad effekt, applicera i torrt eller handdukstorrt hår. Därefter kan du forma och styla håret enligt önskemål eller låta håret lufftorka för att få en naturlig look.

7. MATRIX Total Results Texture Games Sea Salt Spray

MATRIX Total Results Texture Games Sea Salt Spray

Matrix saltvattenspray ingår i deras hårdvårdsserie Texture Games. Hela serien arbetar för att ge håret textur och volym, även saltvattensprayen. Håret känns fylligare hela vägen från rot till topp och får en textur som är lätt att arbeta med.

Texturen blir varken för stel eller för tung, håret kan lätt stylas med stylingredskap eller formas med bara händerna beroende på vilket resultat som man är ute efter. Håret blir matt till ytan och får en härlig doft som håller i sig i flera timmar.

8. Vision Haircare Ruff Saltvattenspray

Vision Haircare Ruff Saltvattenspray

Ruff Saltvattenspray är enkel att använda och gör håret lättare att styla. Resultatet påminner om hur håret känns efter en dag på stranden, lite rufsigt, lite strävt och matt. Produkten tillför en ökad volym till håret som upplevs som fylligare.

Applicera i fuktigt hår, låt självtorka eller föna det torrt. För en ännu större volym kan håret med fördel fönas med huvudet upp och ned. Därefter kan håret formas eller stylas.

9. Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray

Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray

Oavsett hårtyp kan denna saltvattenspray appliceras för att uppnå en känsla av beach-hår. Håret får ett naturligt rufs med volym och textur. Bland ingredienserna finns mineralsalt som motverkar att håret torkas ut.

Det finns även ett skydd mot UV-strålar. Applicera produkten i hela håret, antingen torrt eller fuktigt, och forma, styla eller föna därefter för att arbeta upp ett önskat resultat.

10. Björn Axén Salt Water Spray

Björn Axén Salt Water Spray

Denna saltvattenspray förser håret med stadga och textur samtidigt som den är skyddande och vårdande. Produkten ger ett totalt UV-skydd och Vitamin B5 som ingår i formulan har stärkande egenskaper. När produkten har torkat in i håret kommer håret få en sträv och matt yta som gör det enkelt att forma och styla.

Produkten kan appliceras i både torrt och fuktigt hår, fönas eller självtorkas. Krama in produkten i håret med hjälp av händerna för att fixa till ett naturligt vågigt hår.

11. Kevin Murphy Hair Resort Beach Texturizer

Kevin Murphy Hair Resort Beach Texturizer

Detta är en kräm som bidrar med textur till håret på samma sätt som en saltvattenspray gör. Istället för att sprayas in i håret appliceras krämen med hjälp av händerna genom att krama in den. Håret kommer få ett naturligt men kontrollerat rufs med en ökad volym.

Håret kan även fönas direkt efter applicering med fördel med huvudet nedåt, för ännu mer volym. Produkten är fri från både parabener och sulfater och kan användas på alla hårtyper.

12. Moroccanoil Dry Texture Spray

Moroccanoil Dry Texture Spray

Spraya denna saltvattenspray i håret för att tillföra såväl volym som textur. Med en ökad textur blir håret enklare att forma och frisera. Krama in produkten i håret för att få till ett snyggt rufs och ett vågigt hår.

Håret kan även fönas efter applicering för att öka volymen ytterligare vilket ger en känsla av ett fylligare hår eller så kan det stylas på annat sätt. Vid användning av andra styling verktyg bör ett värmeskydd användas. Applicera i antingen torrt eller handdukstorrt hår för bästa resultat.

13. Beard Monkey Saltvatten Spray

Beard Monkey Saltvatten Spray

Saltvattensprayen från Beard Monkey är effektivt på alla typer av hår, oavsett längd eller tjocklek. Resultatet blir ett svall med vågor och volym och slutligen en matt finish, något som påminner om hur håret känns efter ett dopp i saltvatten.

Arbeta in produkten ordentligt i håret för att forma, styla och öka volymen ytterligare. Det går även bra att föna. Applicera på torrt eller fuktigt hår och avsluta med en hållbar hårspray när du har format till önskad frisyr.

Att tänka på inför köp av saltvattenspray

Saltvattenspray är en stylingprodukt vilket innebär att de allra flesta på marknaden inte har några särskilt vårdande egenskaper. Det vill säga, att ett värmeskydd kan behöva användas om man önskar locka håret för beach waves.

En del saltvattenspray har även värmeskydd i sin formula, så vet man med sig att man ofta använder sprayen ihop med värmestyling kan det vara bra att direkt köpa en som har båda egenskaperna.

Hur applicerar man saltvattensprayen bäst?

En saltvattenspray kan appliceras på antingen torrt eller fuktigt hår för att få till en härlig beach look. Spraya produkten i håret och krama sedan in den med hjälp av händerna. Ska man använda värmestyling bör man först applicera ett värmeskydd och därefter saltvattensprayen.