Hårvård

13 Bästa Leave-in Conditioner & Balsam 2022 – Bäst i test

Trots att det heter Leave-in balsam eller conditioner så ska det inte förväxlas med vanligt balsam. Konsistensen är helt annorlunda och ofta mer flytande då det inte är ovanligt att den appliceras med en spray.

Precis som balsam och hårinpackning har dock leave-in produkter även en vårdande effekt på torrt och skadat hår och kan så väl reparera som förebygga slitage. En hårinpackning som har liknande effekter ska i regel sköljas ur efter en verkningstid medan leave-in balsam ska lämnas kvar i håret.

Leave in conditioner kan användas dagligen för större kontroll på håret och en hårinpackning används som en boost ett par gånger i veckan.

1. L’ANZA Healing Moisture Leave In Conditioner

L'ANZA Healing Moisture Leave In Conditioner

Detta är en balsamspray som har en utredande och lugnande effekt på normalt hår. Balsamet kan appliceras på torrt hår för göra det enklare att kamma men det går lika bra att applicera i fuktigt hår.

Använd produkten dagligen för enklare utredning av håret eller vid behov. Formulan reparerar håret, återfuktar och gör det lent och lätt att hantera. Produkten är helt fri från parabener. Applicerad produkt ska ej sköljas ur.

2. Olaplex No6 Bond Smoother

Olaplex No6 Bond Smoother

Applicera denna produkt med hjälp av händerna i hårets toppar och nedre halvan av längderna. Produkten reparerar och vårdar skadat hår samtidigt som den tillför fukt till torrt hår. Vid användning minimeras även ostyrigt friss och håret blir mjukt. Formulan är parabenfri, sulfatfri och fri från olfater.

Produkten är veganskt framställd och kan användas på alla typer av hår, även hår som är färgat eller behandlat. Använd dagligen eller när behov uppstår.

3. Grazette of Sweden XL Concept

Grazette of Sweden XL Concept

Genom att spraya denna produkt i håret kan friss motverkas samtidigt som håret får ett utvändigt skydd mot UV-strålning och andra påfrestningar. Sprayen kan appliceras i såväl torrt som handukstorrt hår och fördelas jämnt i längderna.

Vid användning blir håret mindre trassligt och därmed enklare att kamma samtidigt som det blir glansigt, mjukt och lätthanterligt. Produkten har vårdande effekt på alla hårtyper och är fri från både parabener och silikoner.

4. Sachajuan Leave In Conditioner

Sachajuan Leave In Conditioner

Denna vårdande hårprodukt tar inte bara hand om håret utan den vårdar även hårbotten. Formulan är ultralätt och helt utan oljor för att inte tynga ned håret. Istället får håret volym, fyllighet och glans som visar på ett friskt och välmående hår.

Produkten har en utredande förmåga som gör att håret blir enklare att både kamma och styla. För bästa effekt bör produkten appliceras i fuktigt hår och därefter lämnas utan att sköljas ur.

5. maria nila Structure Repair Leave-in Cream

maria nila Structure Repair Leave-in Cream

Med hjälp av alger har denna hårkräm en vårdande effekt på skadat hår där skador repareras och nya skador förebyggs. Krämen går in på djupet i varje strå för att stärka upp strukturen inifrån. Samtidigt förseglas kluvna hårtoppar och håret både ser och känns mer välmående.

Håret blir lent och glansigt tack vare att formulan tillför både fukt och näring. Produkten kan med fördel appliceras innan användning av värmeverktyg för att få ett skydd mot påfrestningen.

6. Milk Shake Incredible Milk Leave-in Spray

Milk Shake Incredible Milk Leave-in Spray

Använd denna vårdande spray efter hårtvätt när håret fortfarande är fuktigt, låt sprayen därefter sitta i för maximal effekt. Sprayen tillför näring till håret och stimulerar dess förmåga till cellförnyelse och tillväxt. Håret får en härlig glans, blir mjukt och elastiskt för bättre hållbarhet.

Borsta igenom håret efter applicering för att fördela produkten i hela längderna, massera in lite extra i topparna för en intensivare behandling av kluvna hårtoppar.

7. Grazette of Sweden Crush Wonder Sweet Water Leave-In

Grazette of Sweden Crush Wonder Sweet Water Leave-In

Tack vare flera vårdande ingredienser i formulan har denna spraybalsam vårdande och skyddande egenskaper för håret. Sprayen kan användas på alla hårtyper där den skyddar, vårdar och dämpar friss. Vid användning blir håret mindre trassligt och därmed lättare att kamma.

Formulan tillför även volym till håret för att få ett naturligt fall. Spraya i torrt eller fuktigt hår och kamma därefter för att få en jämn fördelning av produkten i hårets längder.

8. Uniq One All In One Hair Treatment

Uniq One All In One Hair Treatment

Denna spray ger en rejäl boost till håret och kan användas varje dag för torrt och skadat hår. Produkten bygger upp det skadade hårstrået, motarbetar kluvna toppar, ger håret glans och näring. Samtidigt blir håret mindre frissigt, mjukt och lättare att hantera och styla.

Formulan ger även ett yttre skydd som står emot skadliga UV-strålar, föroreningar och påfrestningar. Sprayen kan appliceras i såväl torrt som fuktigt hår, varje dag eller vid behov.

9. Redken All Soft Mega Leave-In

Redken All Soft Mega Leave-In

Till torrt hår kan denna produkt från Redken användas för att återge håret dess glans och mjukhet. När håret blir mjukare blir det även lättare att hantera utan att håret tyngs ned. Bland ingredienserna finns extrakt från fikonkaktus och gelé av aloe vera som båda har vårdande egenskaper på sköra hårstrån.

Produkten appliceras i rent och fuktigt hår och kan därefter stylas som vanligt med skillnaden att varje hårstrå är mer kontrollerat.

10. Wella System Professional SP Volumize Leave-In Conditioner

Wella System Professional SP Volumize Leave-In Conditioner

Precis som namnet antyder tillför denna produkt ökad volym till ditt hår. Produkten kan appliceras på alla hårtyper men särskilt bra för det tunna och annars flygiga håret. Förutom att ge håret en ökad volym förstärker den även hårets struktur och bidrar med stadga.

Med en starkare struktur blir håret enklare att styla och frisera. Tvätta håret och torka det försiktigt med handduk för att därefter applicera produkten i hårets längder och toppar.

11. Noughty Intensive Care Leave-in Conditioner

Noughty Intensive Care Leave-in Conditioner

Hela 97% av formulan i denna hårvårdsprodukt består av naturliga ingredienser, till exempel sheasmör och arganolja. Båda ingredienserna har vårdande effekter som mjukar upp torrt och slitet hår.

Produkten är framtagen för att kunna användas dagligen utan att slita på håret och den är fri från parabener, silikoner och sulfater. Applicera i längderna och ut i topparna på rent och fuktigt hår, fördela jämnt med hjälp av fingrarna eller med en kam.

12. Antonio Axu Anti Frizz Leave in Cream

Antonio Axu Anti Frizz Leave in Cream

För frissigt hår agerar denna leave in balsam tämjande där den tar kontroll över hårstrån som lever sitt eget liv. Den slätar ut varje hårstrå, förser det med fukt och stärker på djupet.

Detta gör att hårstrået inte går av lika lätt och kluvna hårtoppar förebyggs. Formulan är lätt för att inte tynga ned håret så att volymen går förlorad. Produkten kan appliceras på såväl torrt som fuktigt hår och fördelas jämnt i hårets längder.

13. L’Oréal Professionnel Leave-In Renewing Cream

L'Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer Leave-In Renewing Cream

Denna kräm har särskilt blivit framtaget för långt hår som har en tendens att få tunnare hårtoppar. Krämen vårdar håret på djupet för att stärka upp och på sikt ge fylligare toppar, detta genom att hårfibrerna stärks och håret skyddas mot värmebehandling.

Bland ingredienserna finns aminosyra och en särskild filler-teknologi. Produkten appliceras i rent och fuktigt hår. Efter applicering kan håret fönas och stylas som vanligt utan att produkten först sköljs ur.

Att tänka på inför köp av Leave-in Conditioner & Balsam

Det du bör gå efter när du ska välja en leave-in produkt är att välja en som är anpassad efter din hårtyp och ditt hårproblem.

De olika varianterna är särskilt framtagna för olika ändamål och behandlar olika hårtyper, precis som en hårinpackning fungerar.

Vad är Leave-in Conditioner & Balsam?

Det är en hårprodukt som är utredande och gör håret lättare att kamma. Liksom en hårinpackning har även Leave-in Conditioner & Balsam vårdande egenskaper men en hårinpackning går in mer på djupet för att vårda och leave-in balsam är mer utredande. Detta gör att håret blir enkelt att hantera och inte lika trassligt.

Hur använder man Leave-in Conditioner & Balsam?

Vanligtvis kommer leave-in conditioner i sprayform och kan därför även kallas för spraybalsam. Konsistensen är därmed helt annorlunda jämfört med till exempel en hårinpackning eller ett vanligt balsam.

Produkten sprayas, eller fördelas med fingrarna, jämnt i hårets längder och i topparna. En del varianter används i torrt hår och andra i fuktigt hår, vissa fungerar för både och.