Hårvård

12 Bästa Hårserum 2022 – Bäst i test

Hårserum kan tämja det allra frissigaste håret, ge dina naturliga lockar definition och mjukhet, göra håret lent och glansigt. Serumet verkar även för att reparera skador och förebygga att nya skador uppstår som kan orsaka håravfall eller att hårstrået bryts av.

Serumet kan även användas innan hårspray för att göra håret enklare att styla och få ett resultat som håller i sig hela dagen.

1. Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Hårserum

Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Hårserum

Hyaluronsyra tillsammans med extrakt från nimträd ger håret nytt liv där glans och lyster tillförs. Serumet har även en förmåga att kraftigt reducera tiden som det tar för håret att torka, förebygger att mjäll uppstår och att hårbotten blir torr.

Produkten kan användas både på torrt eller på fuktigt hår, vid båda tillfällena blir håret lättare att styla med såväl hårfön som plattång och kan sprayas med hårspray. Ta en liten mängd serum i handflatorna och applicera det sedan jämnt i hela håret.

2. SIM Sensitive System 4 Serum mot håravfall

SIM Sensitive System 4 Serum mot håravfall

Detta serum är särskilt sammansatt för att verka på tunt hår där det stimulerar hårtillväxt och motarbetar håravfall. Serumets formula kan även effektivt avlägsna talg från såväl hårbotten som hårstrån, vilket gör håret renare och intrycket av fett hår minimeras.

Efter dusch och hårtvätt hjälper produkten till att neutralisera fuktbalansen i såväl hårbotten som i varje enskilt hårstrå. För bästa effekt bör serumet användas varje dag, där det appliceras och lämnas kvar.

3. Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Som namnet antyder har detta serum 6 olika effekter för ett starkare och friskare hår. Hårets struktur förstärks, hårstråna blir elastiska och följsamma, hela håret ser glansigt och välmående ut samt att kluvna toppar och brutna hårstrån motarbetas. Serumet kan användas både i torrt och fuktigt hår.

Med hjälp av pumpen får du smidigt rätt mängd serum, det behövs endast 1-2 pump, för att sedan applicera i håret. Därefter ska serumet lämnas kvar i håret för att det ska ha någon effekt.

4. Dr. Organic Organic Moroccan Argan Oil Hårserum

Dr. Organic Organic Moroccan Argan Oil Hårserum

Arganolja är en populär ingrediens i vårdande hårprodukter då det tillför flera viktiga ämnen till håret. Varje strå förses med både flertalet fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Därtill finns det extrakt från olika frukter och andra oljor bland ingredienserna för att tillföra både näring, glans och en härlig doft till håret.

Vid användning blir frissigt hår mer lätthanterligt, mer livfullt med glans och följsamhet. Produkten är helt veganskt framställd och har inte testats på djur.

5. Lernberger Stafsing Shine Hårserum

Lernberger Stafsing Shine Hårserum

Huvudingrediensen i detta hårserum är broccoliolja som tillför både glans och följsamhet till håret. Samtidigt omsluter serumet varje hårstrå och ger ett starkt skydd vilket minskar slitage och andra påfrestningar. Synligheten av kluvna hårtoppar och frissigt hår reduceras och håret ser istället naturligt friskt ut.

Produkten masseras in i håret i hela längderna och ned i topparna, undvik dock hårrötterna. Prova dig fram hur många pump som behövs till just ditt hår beroende på hur långt och tjockt det är.

6. Moroccanoil Blow Dry Concentrate

Moroccanoil Blow Dry Concentrate

Detta är ett vårdande serum vars formula har tagits fram för att ta kontroll över frissigt hår. Med detta serum blir håret mer lätthanterligt vid styling där man kan kontrollera varje strå för att sedan fixera det med hårspray för bättre hållbarhet. Vid användning får håret en len yta med glans samtidigt som elasticiteten ökar.

Serumet kan appliceras i torrt hår för att ta kontroll över frissigheten eller i fuktigt hår innan det fönas. Applicera produkten i topparna och den nedre halvan av längderna.

7. Joico K-Pak Protect And Shine Serum

Joico K-Pak Protect And Shine Serum

För färgat hår finns detta serum som hjälper till att kapsla in färgen så att den bevaras längre. Samtidigt har serumet vårdande egenskaper och förebygger skador, slitage och kluvna hårtoppar.

Serumet är lätt i formulan för att inte tynga ned håret, resultatet blir ett naturligt svall med en fin glans. Applicera med händerna i fuktigt hår innan det stylas eller fönas. Produkten kan även appliceras i torrt hår för att ta kontroll över friss.

8. Redken Curvaceous Full Swirl

Redken Curvaceous Full Swirl

Denna produkt är särskilt utformad för att fungera på hår som naturligt är lockigt, vågigt eller krusigt. Serumet tar kontroll över lockarna så att de håller sig fina och definierade hela dagen. Samtidigt motverkas friss och håret får en naturlig glans och följsamhet.

På fuktigt hår kan serumet masseras in i hela håret, ända ned till roten, för att därefter antingen fönas eller lämnas för att självtorka. Appliceras serumet på torrt hår bör man fokusera på hårtopparna för att ge fukt och motverka friss.

9. Shu Uemura Essence Absolue Yoru Overnight Serum

Shu Uemura Essence Absolue Yoru Overnight Serum

För torrt hår kan detta serum hjälpa till att återge glans och följsamhet. Serumet appliceras på kvällen så att de kan verka under natten genom att tillföra näring och fukt. Resultatet blir ett lent och livfullt hår som blir enkelt att styla.

Den aktiva ingrediensen i formulan är röd kameliaolja som vårdar och ger näring på djupet till varje enskilt hårstrå.

10. Balmain Over Night Hair Couture Serum för håret

Balmain Over Night Hair Couture Serum för håret

Detta hårserum har en effektiv förmåga att vårda torrt och skadat hår. Formulan innehåller flertalet olika extrakt och oljor som alla är naturliga för att ge bästa vård till ditt hår. Genom att reparera och skydda håret reduceras uppkomst av kluvna hårtoppar och en känsla av torrt och frissigt hår.

Serumet ska appliceras på kvällen i antingen torrt eller handdukstorrt hår. Därefter ska det sitta i under hela natten för att sköljas ur på morgonen. Efter att produkten har sköljts ur ska håret tvättas som vanligt.

11. Oribe Power Drops Damage Repair Booster

Oribe Power Drops Damage Repair Booster

Torrt hår riskerar att lättare gå av eller få kluvna hårtoppar, något som detta hårserum motarbetar. Vid användning blir håret istället återfuktat och därmed mer elastiskt.

Håret får en livfull glans och blir lättare att styla i olika frisyrer som med hårspray kan hålla hela dagen. Produkten bör appliceras i hårets längder och särskilt i topparna. Kan appliceras på både torrt hår och fuktigt hår.

12. Swiss Clinic Hair Renewal Serum

Swiss Clinic Hair Renewal Serum

Det är naturligt att tappa hår oavsett vilket stadie i livet du befinner dig i. Men detta serum kan hjälpa till att aktivera vilande hårsäckar och därmed kan du återfå ditt tjocka och naturliga svall.

Serumets formula kan både stimulera tillväxten och förebygga att håravfall sker. Applicera i fuktigt hår ett par gånger i veckan för att se resultat. Den smarta pipetten gör det enkelt att dosera rätt mängd serum utifrån din hårlängd och tjocklek.

Att tänka på inför köp av hårserum

Hårserum finns i en rad olika sammansättningar och de alla har olika förmågor och egenskaper. Det är därför viktigt att köpa ett serum som har de egenskaper som du eftersöker för att du ska kunna se tillfredsställande resultat på just ditt hår.

Det finns hårserum som är särskilt anpassade för lockigt hår, för torrt hår, som ska motverka håravfall eller som ska tämja friss. Fundera på hur ditt hår ser ut, vad du har för hårkvalité och köp en produkt som matchar dina förutsättningar.

Vad är hårserum?

Hårserum är en hårprodukt som verkar för att vårda håret genom att tillföra fukt och näring. Genom att använda serum kan håret bli enklare att styla vilket gör att det, tillsammans med hårspray, kan ge dig en frisyr eller uppsättning som håller hela dagen.

Serumet verkar för att behandla håret på djupet där det kan reparera eller förebygga skador. Hårserum bör inte förväxlas med hårspray men kan med fördel användas i kombination med hårspray.

Hur använder man serum för håret?

Serum kan användas på olika sätt vilket ofta avgörs av vilken typ av hårserum som du har köpt. En del serum ska appliceras i hela håret, från rot till topp, medan andra enbart ska fokusera på längderna.

Hårserum kan masseras in i håret när det är torrt eller fuktigt, en del ska lämnas kvar och andra ska sköljas ur efter en verkningstid.