Hårvård

12 Bästa Hårinpackningarna 2022 – Bäst i test

Genom att ett par gånger i veckan ge en extra boost till ditt hår kan det hållas friskt, starkt och välmående. En inpackning kan användas mer sällan än ett hårserum och ändå ge ett tillfredsställande resultat.

Använd den 1-2 gånger i veckan eller oftare än så om ditt hår är väldigt skadat eller torrt. Hårinpackning kan göra att håret är enklare att styla och man kan alltid komplettera med ett hårserum för att få ett ännu mer lätthanterligt hår.

1. Olaplex Hair Perfector No 3

Olaplex Hair Perfector No 3

Använd denna hårinpackning som en snabb boost eller som en långtidsverkande inpackning under natten. Minst 10 minuter bör produkten sitta i för att ha någon effekt. Tvätta håret och torka det med handduk innan produkten appliceras. Efter verkningstiden ska håret sköljas ur noggrant där såväl schampo som balsam bör ingå i processen.

Använd inpackningen en gång i veckan för att få ett tillfredsställande resultat av produktens reparerande egenskaper. Formulan innehåller flera vårdande egenskaper som stärker och reparerar håret på djupet.

2. Maria Nila True Soft Masque Hårinpackning

Maria Nila True Soft Masque Hårinpackning

Hårinpackningen True Soft från Maria Nila har både vårdande och reparerande egenskaper för att få ditt hår att bli mjukt och glansigt. Inpackningen tar kontroll över friss och motverkar statiskt hår, något som är vanligt på vintern. Samtidigt har produkten en formula som skyddar håret mot skadliga UV-strålar samt värmestrålning från stylingredskap.

Håret bör vara fuktigt och nytvättat vid applicering. Låt produkten sitta i mellan 3-10 minuter för att därefter sköljas ur. Behandlingen bör avslutas med ett vårdande balsam.

3. Redken All Soft Heavy Cream Mask

Redken All Soft Heavy Cream Mask

Denna inpackning är särskilt anpassad för hår som är torrt och skört. Formulan består av flertalet ingredienser som återfuktar håret för att göra det mjukt, lent och lätthanterligt. Produkten appliceras i handdukstorrt hår där det fördelas jämnt i längderna, använd gärna en kam för lättare applicering.

Låt produkten verka i 5-15 minuter beroende på hur torrt ditt hår är och skölj därefter ur hårinpackningen. Använd inpackningen 1-2 gånger i veckan för att boosta håret eller dagligen för hår som är extra torrt och skört.

4. Ida Warg Silver Mask Hårinpackning

Ida Warg Silver Mask Hårinpackning

Silver Mask hårinpackning har inte bara vårdande ingredienser för att göra året glansigt och mjukt, inpackningen har även en förmåga att neutralisera blont hår. Inpackningen är därmed särskilt anpassat för det blonda håret där den reducerar och neutraliserar toner av gult.

Detta görs med hjälp av pigment av violetta som kompenserar de gula och varma färgerna. Samtidigt repareras uppkomna skador i hårstråna och nya förebyggs. Produkten är veganskt framställd och doftar vattenmelon.

5. Lanza Healing Moisture Moi Moi Hair Masque

Lanza Healing Moisture Moi Moi Hair Masque

För dig som har ett typiskt skandinaviskt hår med tunna och fina hårstrån finns denna hårinpackning som tillför både volym och fyllighet till håret. Produkten ger intensiv återfuktning till håret för att vårda, stärka och tillföra liv.

De aktiva ingredienserna är bland annat olja gjord på tamanu och kukuin, därtill finns växter som har en lugnande inverkan. Använd hårinpackningen upp till två gånger i veckan eller vid behov. Inpackningen ersätter inte hårserum eller balsam som bör används vid varje tvätt.

6. The Body Shop Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask

The Body Shop Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask

Denna hårinpackning reparerar skadat hår på djupet och ger ett förebyggande skydd för att nya skador ska uppstå. Formulan innehåller flera ingredienser med vårdande egenskaper, däribland sheasmör, kakaosmör och ekologiska oljor baserade på oliver och jungrukokos.

Resultatet blir ett friskt och välmående hår med mindre friss och mer glans. Applicera produkten i rengjort och fuktigt hår och låt den verka i minst tio minuter innan den sköljs ur. Förstärk effekten genom att använda balsam och hårserum efter ursköljning.

7. Wella SP SP LuxeOil Keratin Restore Mask

Wella SP SP LuxeOil Keratin Restore Mask

Genom att stärka fibrerna i varje enskilt hårstrå blir håret starkare och mer motståndskraftigt för slitage och påfrestningar. Detta leder till att håret inte lika lätt bryts av eller att topparna klyvs. Håret blir samtidigt följsamt och lent med en härlig glans.

De aktiva ingredienserna är framförallt tre oljor, mandelolja, arganolja och jojobaolja. Produkten appliceras i fuktigt hår och sköljs ur efter att det har verkat i 5-10 minuter.

8. Sebastian Dark Oil Lightweight Hair Mask

Sebastian Dark Oil Lightweight Hair Mask

Utan att tynga ned håret eller ge det en fet yta behandlar denna hårinpackning hårstråna på djupet. Formulan är framtagen för att ge maximalt med näring till håret för att stimulera ett naturligt svall och struktur. Håret blir mjukt att arbeta med och får en glans som utstrålar liv.

Tvätta håret med schampo och torka med handduk innan applicering av inpackningen. Efter att inpackningen har sköljts ur kan ett vårdande balsam tillföras som avslutning.

9. Kevin Murphy Hydrate Me Masque

Kevin Murphy Hydrate Me Masque

Denna hårinpackning jämnar ut hårets struktur genom att dämpa friss, jämna ut och bibehålla färgen och vårda grovt hår. Formulan tillför både fukt till håret samtidigt som den har reparerande egenskaper för skadat hår. Resultatet blir ett hår som är mjukt, lent och lätt att styla.

Till sin hjälp har inpackningen alger, vitaminer och kakadu plommon bland ingredienserna. Produkten appliceras i fuktigt hår där den masseras in från rot till topp. Skölj ur efter cirka 5-10 minuter.

10. Björn Axén Repair Deep Conditioner

Björn Axén Repair Deep Conditioner

För skadat och torrt hår finns hårinpackningen Repair Deep från Björn Axén. Inpackningen har flera ingredienser som har vårdande och reparerande egenskaper för håret, till exempel olika mineraler och protein. Ämnena stärker håret inifrån och gör det mer elastiskt för att strået inte ska brytas av så enkelt.

Därtill finns arganolja som tillsammans med sea lavender tar hand om såväl håret som hårbotten. Använd hårinpackningen regelbundet eller vid behov när håret känns extra torrt och sprött. Applicera på fuktigt hår, låt verka i cirka 3 minuter och skölj sedan ur. Produkten är helt vegansk.

11. Schwarzkopf Peptide Repair Rescue

Schwarzkopf Peptide Repair Rescue

Proteolipider är en av de vårdande ingredienserna i formulan för denna hårinpackning. Ämnet har en förmåga att dra ihop hårstrået så att dess fjälliga ytskikt dras samman. På så vis förseglas kluvna hårtoppar och håret både känns och ser mindre frissigt ut.

Dessutom blir håret enklare att hantera och det flygiga håret hålls kontrollerat, använd ihop med ett hårserum för ännu bättre kontroll. Samtidigt verkar formulan för att bygga upp hårstrået på lång sikt genom att stärka dess struktur och öka flexibiliteten.

12. Uniq One Hair Treatment

Uniq One Hair Treatment

Denna produkt kan användas varje dag för att få ett välmående hår och samtidigt skydda den mot yttre påfrestningar som värmestyling eller UV-strålar. Håret blir smidigt att hantera då friss motarbetas, liksom statiskt hår och istället blir håret mjukt, lent och glansigt.

Stråna kan därmed enklare kontrolleras och stylingen blir mer hållbar. Produkten sprayas i håret och fördelas sedan med hjälp av fingrarna, sprayen behöver inte sköljas ur. Låt håret självtorka efter sprayen och du får ett snyggt naturligt fall.

Att tänka på inför köp av hårinpackningar

Det viktigaste att tänka på vid köp av hårinpackning är att köpa en inpackning som är anpassad efter just din hårtyp. Inpackningarna är sammansatta för att passa olika hårtyper och kvalitéer för bästa möjliga resultat.

Det finns därför mängder av olika inpackningar som har olika verkningsområden, en del motverkar friss, andra vårdar torrt hår och en del hjälper till att bibehålla hårets färg.

Vad är en hårinpackning?

En hårinpackning är en hårprodukt som har vårdande egenskaper. Många jämför hårinpackning med hårserum då egenskaperna kan vara liknande även om produkterna används på olika sätt. En inpackning ska i regel sköljas ur och balsam bör appliceras efteråt.

Ingredienserna i en hårinpackning kan variera beroende på vad syftet med inpackningen är men konsistensen är nästan alltid krämig och påminner om konsistensen av balsam.

Hur använder man hårinpackningen?

Hårinpackningen används som en vårdande hårprodukt och ska i de flesta fall appliceras på rent och fuktigt hår. Det vill säga efter schamponering och efter att man har torkat håret med handduk. Produkten ska masseras in jämnt i håret och fokus bör vara på längder och toppar.

Efter att inpackningen har suttit i enligt anvisningarna sköljs det ur. Därefter kan man med fördel komplettera med ett vårdande balsam och hårserum för en ännu kraftfullare effekt.