Hudvård

12 Bästa Dagkrämerna 2022 – Bäst i test

Dagkräm är en produkt som är vårdande för din hud. Den bör användas regelbundet, varje morgon, för ett tillfredsställande och långvarigt resultat. En dagkräm har både återfuktande och vårdande egenskaper samtidigt som den kan fungera som en bra grund under makeup för att få en jämnare slutfinish. Produkten appliceras efter ansiktsrengöring.

Det finns ansiktskrämer för alla olika hudtyper och det är viktigt att du väljer en kräm som är anpassad efter just din huds behov. Dagkrämer kan fokusera på att reducera ålderstecken, att återfukta huden eller att minska intrycket av oljig och fet hy.

1. The Ordinary Hydrators and Oils Dagkräm

The Ordinary Hydrators and Oils Natural Moisturizing Factors

Denna dagkräm innehåller flera komponenter som återfuktar huden på ett naturligt sätt. Bland de aktiva ingredienserna finns bland annat hyaluronsyra, olika fettsyror, aminosyror och ceramider. Genom att använda produkten regelbundet förstärks hudens egna NMF-komponenter, naturliga fuktgivande faktorer, som har blivit försvagade.

Krämen ger återfuktning både omedelbart och på längre sikt. Dessutom ger krämen huden ett yttre skydd mot de påfrestningar som väntar under dagen. Använd krämen regelbundet, gärna dagligen, för ett bättre och mer långsiktigt resultat. Krämen har en lätt konsistens som inte känns fet på din hud.

2. Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing

Dagkrämen från Clinique har en gel-liknande konsistens som förser din hud med omedelbart fukt. Fukten tränger in i huden på djupet och bevarar fuktnivån i upp till 72 timmar, oavsett om du efter applicering använder andra produkter eller rengöring. Krämen innehåller även koffein som piggar upp din hud och ger den en härlig lyster.

Därtill innehåller den de aktiva ingredienserna hyaluronsyra och aloevatten, två komponenter som binder fukt i huden och ger den en förnyad fyllighet. Produkten kan användas på alla hudtyper och appliceras två gånger om dagen, både morgon och kväll. Den kan även användas ovanpå smink eller som en snabb ansiktsmask.

3. Filorga Oxygen-Glow Cream Dagkräm

Filorga Oxygen-Glow Cream

Filorga har tagit fram en dagkräm som är särskilt anpassad för att användas på trött och torr hud samt hud med ojämnheter. Ojämnheter kan visa sig som rynkor, linjer eller att hudens textur eller ton är ojämn. Denna dagkräm reducerar ojämnheterna och bidrar med lyster.

De aktiva ingredienserna är hyaluronsyra och L-enzym. Krämen appliceras efter rengöring såväl morgon som kväll. Den kan användas på alla hudtyper och täpper inte till hudens porer.

4. Clarins Beauty Flash Balm Baume Beauté Eclair

Clarins Beauty Flash Balm Baume Beauté Eclair

Genom att använda dagkrämen Beauty Flash Balm Baume Beauté Eclar både ser och känns huden piggare. Krämen suddar ut trötthetstecken och tillför lyster som får din hud att stråla. Det är flera aktiva ingredienser som samspelar för att uppnå detta resultat. Olivextrakt och trollhasselextrakt ger spänst och lyster, algextrakt främjar hudens cellförnyelse och bisabolol bidrar med en mjukgörande effekt.

Applicera krämen genom att försiktigt klappa in den i huden med händerna. Krämen kan användas både morgon och kväll, som bas innan make up eller som en ansiktsmask ett par gånger i veckan.

5. Dermalogica Active Moist Dagkräm

Dermalogica Active Moist

Dagkrämen Avtice Moist från Dermalogica skapar en skyddande barriär på huden för att förebygga att fuktförlust uppstår. Krämen fungerar även balanserande för hudens egen talgproduktion med hjälp av gurkextrakt, silkesaminosyror och karborre extrakt.

Andra ingredienser som citronextrakt, exktrakt från murgröna och källkrasse extrakthar en utslätande effekt på huden. Konsistensen är lätt och helt fri från olja, något som gör att den snabbt absorberas av huden utan att lämna några rester. Kan användas både morgon och kväll.

6. Clarins Hydra-Essentiel Fluid SPF 15

Clarins Hydra-Essentiel Fluid SPF 15

Huden blir inte bara mjuk och återfuktad av denna dagkräm, den får även ett UV-skydd då krämen innehåller SPF 15. Dessutom får huden en ny lyster med en matt finish. Kalanchoe Pinnata är den aktiva ingrediensen som har återfuktande egenskaper och perilla-olja har en lugnande inverkan på huden.

Dagkrämen skyddar huden mot att åldras i förtid med hjälp av Clarins särskilda complex för anti-pollution. Produkten är särskilt anpassad för normal hudtyp. I 15 minuter efter applicering bör man undvika att utsätta huden för solexponering då inte UV-skyddet har aktiverats ännu.

7. Lumene Nordic Hydra Day Fluid SPF 30

Lumene Nordic Hydra Day Fluid SPF 30

Med en dagkräm som innehåller SPF 30 får huden i ansiktet ett bra skydd mot såväl solens UV-strålar som andra föroreningar. Krämen har en ultralätt formula som snabbt tas upp av huden utan att lämna någon kladdig hinna.

Bland ingredienserna finns flera mineraler som stimulerar hudens syresättning. På så sätt får huden lyster och ser mer välmående ut. Produkten är helt vegansk och kan användas på alla hudtyper.

8. Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35

För fet hud eller hud med ojämnheter finns denna dagkräm från Exuviance. Det är det aktiva ämnet NeoGlucosamine som jämnar ut såväl hudens textur som ton. Produkten balanserar hudens talgproduktion och reducerar därmed det oljiga intrycket av fet hud.

Dagkrämen har en lätt konsistens som huden snabbt kan ta upp. Vid daglig användning kan du se resultat som jämnare hud, mer spänst och flexibilitet samt mer lyster. Dessutom innehåller krämen SPF 35 vilket ger ett gott UV-skydd. Applicera produkten på morgonen efter ansiktsrengöring.

9. Eucerin AQUAporin ACTIVE Dry Skin

Eucerin AQUAporin ACTIVE Dry Skin

Denna dagkräm är särskilt framtagen för den torra hudens behov. Den återfuktar huden på djupet samtidigt som den stärker hudens egen förmåga till återfuktning. Med SPF 25 skyddar krämen mot både UVA- och UVB-strålning.

Dagkrämen har en speciell sammansättning som innehåller gluco-glycerol som är den aktiva ingrediensen för återfuktning. Applicera krämen på morgonen på ren och torr hud. Produkten kan även med fördel användas som en bas under make up.

10. NCP Essentials 24 H Face Cream

NCP Essentials 24 H Face Cream

Det är främst två aktiva ingredienser i denna dagkräm, hyaluronsyra och Clotholine™. Hyaluronsyra har starkt återfuktande egenskaper och ser till att fukten tränger djupt ner i din hud för att hålla huden återfuktad en längre stund. Clotholine ser främst till att ålderstecken reduceras och förebyggs och hindrar att din hud åldras i förtid.

Krämen kan användas både som dagkräm och nattkräm, eller både och. Produkten är helt vegansk, oparfymerad och fungerar att användas på alla olika hudtyper även den känsliga huden.

11. Biotherm Aquasource Creme

Biotherm Aquasource Creme

Använd denna dagkräm på normal hudtyp eller blandhy då krämens formula är särskilt sammansatt för dessa hudtyper och deras behov. Dagkrämen har en uppfräschande effekt på huden som upplevs både piggare, mer välmående och mjuk. Dessutom tillkommer ett härligt lyster som bidrar till hudens välmående utseende.

Den aktiva ingrediensen är Life Plankton vilket är en alg som lever i de franska termalkällorna. Krämen används på morgonen efter rengöring. Undvik den känsliga huden precis kring ögonen. Applicera den dagligen för mer tillfredsställande resultat.

12. Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme

Applicera denna dagkräm på din hud och låt den återfuktas i upp till 24 timmar. Formulan är ultralätt och absorberas därmed snabbt in i huden utan att lämna några rester eller en kladdig hinna efter sig. Krämen har flera aktiva ingredienser för att uppnå resultat, dessa är bland annat vitamin C, hyaluronsyra och kollagen.

Därtill finns blomman Rose of winter med som en ingrediens. Blomman är rik på antioxidanter och reducerar såväl rynkor som linjer i ditt ansikte. Vid regelbunden användning kommer din hud att få en starkare lyster och ett jämnare utseende.

Frågor och svar om dagkrämer

Vad är dagkrämer bra för?

En dagkräm ger din hud näring och fukt på morgonen för att den lättare ska kunna möta dagens utmaningar och påfrestningar. Dagkrämen kan även användas som en bas för att få ett jämnare resultat vid applicering av makeup. Om du väljer rätt dagkräm för din hudtyp kan den även jämna ut hudtonen, balansera talgprodukten och reducera ålderstecken.

När ska jag använda dagkrämen?

Dagkrämen appliceras på morgonen efter den dagliga ansiktsrengöringen. Använd dagkräm för att hålla din hud frisk och välmående. Om du upplever olika typer av hudproblem så som torr hud, oljig hud, hud som åldras i förtid eller andra åkommor kan en dagkräm vara lösningen på ditt problem. För bättre resultat bör en dagkräm användas regelbundet, varje dag.