Hudvård

11 Bästa Fransserum 2022 – Bäst i test

En del har naturligt långa ögonfransar och en fyllig fransrad medan andra inte har det. Med hjälp av ett fransserum kan dina ögonfransar förses med näring och tillväxten av fransarna kan stimuleras.

På så sätt blir dina fransar både längre, starkare och fylligare. Det krävs regelbunden användning för att uppnå resultat och därefter behöver du underhålla resultatet för att inte fransarna ska förlora sina nyvunna egenskaper.

Testvinnare – Bästa Fransserum

1. Xlash Eyelash Serum

Xlash Eyelash Serum

Det här serumet är en rejäl näringsboost för ögonfransarna och får dem att växa och bli längre med en märkbar effekt inom 6-8 veckor. Under dessa första veckor bör serumet appliceras dagligen längs hela fransraden. Därefter bör man fortsätta använda serumet 2-3 gånger i veckan för att bibehålla resultatet av långa och fylliga fransar.

Serumet innehåller ingredienser som ska stimulera cellförnyelsen samt ingredienser som ska stimulera franstillväxten. Exempel på ingredienser är aminosyra, antioxidanter, olja och korallextrakt. Öppnad förpackning har en hållbarhet på 12 månader och bör förvaras i kylskåp.

2. Xlash Pro Fransserum

Xlash Pro Fransserum

Efter bara 3-4 veckors användning kommer du att se resultat i form av både längre och fylligare fransar. För bästa effekt bör serumet användas en gång om dagen i 6-8 veckor för att sedan användas mer sällan. Efter de första veckorna kan man övergå till att använda serumet 2-3 gånger i veckan för att underhålla resultatet.

Ingrediensen som får dina fransar att växa är rosenrotextrakt och serumet innehåller också viktiga mineraler som får dina fransar att bli starkare och fylligare. Serumet appliceras längs med hela fransraden och det kan användas både på den övre- och den nedre fransraden. Appliceras på fransar fri från make up.

3. Revitalash Advanced Ögonfransserum

Revitalash Advanced Ögonfransserum

Detta serum innehåller ett särskilt sammansatt komplex som i sig innehåller både peptider och lipider tillsammans med extrakt av grönt te och biotin. Ingredienserna gör dina fransar mer flexibla och därmed mindre känsliga för yttre påfrestning. Dessutom tillkommer ett glansigare utseende på fransarna som gör att de ser friska och välmående ut. Serumet böjer även dina fransar något som bidrar till en piggare uppsyn.

Rengör ansiktet och se till att såväl fransar som hud är torra innan du applicerar serumet. Därefter kan serumet appliceras längs med fransraden, en procedur som görs en gång om dagen. Välj själv om du vill använda serumet på morgonen eller kvällen men vänta till serumet absorberats helt innan andra produkter eller smink används.

4. Medik8 Full Lash & Brow Duo

Medik8 Full Lash & Brow Duo

Ett enda serum används för att boosta såväl dina ögonfransar som dina ögonbryn för ett längre och fylligare utseende. Serumet innehåller flera olika peptider som stimulerar cellförnyelsen och därmed tillväxten av hårstråna, samt återväxt av inaktiva hårsäckar. När serumet tillför näring och fukt till dina fransar och bryn kommer hårstråna att upplevas friskare och starkare.

Det peptider komplex som finns i serumet stimulerar kroppens egen cellförnyelse och hårtillväxt. Serumet innehåller även extrakt från både sojabönor och vete som tillsammans förebygger håravfall. Ingrediensen pantenol förser hårstråna med fukt. Serumet används morgon och kväll för att uppnå bästa resultat.

5. Nouriche V’Lumine Ögonfransserum

Nouriche V'Lumine Ögonfransserum

Genom att tillföra fukt och näring blir dina fransar mer elastiska med detta ögonfransserum. Dessutom tillför serumet en glans till fransarna och de upplevs inte bara starkare utan även som friskare. För att åstadkomma detta innehåller serumet verksamma antioxidanter, flera olika botaniska extrakt samt Peptide17.

Rengör fransarna noggrant innan applicering av serumet. Därefter applicerar du serumet på fransraden, ej på huden, med hjälp av borsten. För bästa resultat bör serumet användas dagligen men inte mer än en gång per dag.

6. Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

Efter bara fyra veckors användning av fransserumet från Maybelline kommer du att se ett märkbart resultat i form av fylligare och längre ögonfransar. Det är peptider och aminosyror som är de aktiva ingredienserna och de, tillsammans med en rad vitaminer, främjar tillväxten av fransarna och tillför näring och fukt.

Med hjälp av appliceringsborsten applicerar du serumet på ögonfransarna. För bästa resultat bör serumet användas såväl morgon och kväll de första fyra veckorna. Därefter kan du börja använda serumet mer sällan för att underhålla de uppnådda resultatet.

7. Depend Eyelash Fortifying Growth Serum

Depend Eyelash Fortifying Growth Serum

Fransserumet från Depend är utvecklat för att kunna användas både på dina ögonfransar och till dina ögonbryn. Serumet innehåller flera aminosyror som verkar för att förbättra tillväxten av såväl fransar som bryn. Genom att applicera serumet längs med din fransrad tillför du näring till dina fransar som får de att växa på längden och bli starkare.

För att få fylligare ögonbryn applicerar du serumet längs med linjen där ögonbrynet är som tunnast. Du får ett märkbart resultat inom några veckors daglig användning.

8. Swiss Clinic Eyelash Enhancer

Swiss Clinic Eyelash Enhancer

Redensyl är tillsammans med marint glykogen de aktiva ämnena i detta serum. Dessa ingredienser stimulerar tillväxt av dina fransar som blir både längre och grövre. Din fransrad kommer därmed att upplevas fylligare. Serumet tillför även näring som ska stärka dina fransar och förebygga att de trillar av eller blir spröda och sköra.

Redan efter 3-6 veckor brukar man se ett märkbart resultat. Inledningsvis bör serumet appliceras dagligen för bästa effekt. Önskar du ett snabbare resultat kan du använda serumet upp till två gånger dagligen.

9. M2 Beauté Eyelash Activating Serum

M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Med hjälp av aktiva ingredienser som stimulerar fransarnas naturliga tillväxt får du ett märkbart resultat i form av längre och starkare fransar med detta serum. Med daglig användning har du ett synbart resultat inom 6-8 veckor.

Därefter kan du börja applicera serumet mer sällan men man rekommenderar att underhålla resultatet ett par gånger i veckan. Serumet stimulerar såväl de aktiva hårsäckarna som de inaktiva med bland annat ingredienser som arginin, soyaprotein och kollagen.

10. Lashfood BrowFood Natural Eyebrow Enhancer

Lashfood BrowFood Natural Eyebrow Enhancer

Serumet BrowFood och LashFood är precis som det låter, ett serum för såväl ögonbryn som ögonfransar. För att få fylligare ögonbryn applicerar du serumet där ögonbrynen är som tunnast och för att boosta dina ögonfransar applicerar du serumet längs med fransraden, både den övre och den nedre. Oavsett vilket område du vill boosta är det viktigt att huden är ren och torr.

Efter applicering bör du vänta till serumet helt torkat och absorberats av huden innan du applicerar andra produkter eller make up. Serumet är helt veganskt och innehåller enbart ekologiska och naturliga ingredienser. Exempel på ingredienser är bland annat lavendelvatten, soyaprotein, Pion Rot Komplex och arginin. Applicera serumet 1-2 gånger per dag för att snabbt få ett märkbart resultat.

11. Lancôme Advanced Géifique Light Pearl Eye & Lash Serum

Lancôme Advanced Géifique Light Pearl Eye & Lash Serum

Detta pärlserum ger inte bara dina ögonfransar en rejäl boost utan det här tar även hand om huden runtomkring. Dina fransar får ett lyft och blir starkare samtidigt som serumet reducerar påsar under ögonen, jämnar ut hudtonen, bekämpar mörka ringar och slätar ut uppkomna linjer. Serumet kommer med en massageapplikator som du applicerar serumet med.

Hur du ska lägga serumet anges tydligt i den medföljande instruktionen då det ska appliceras lite olika beroende på vad du vill åstadkomma. Vill du få längre och fylligare fransar applicerar du serumet i fransraden för att med fingrarna fördela ut serumet längs med fransarna. Vill du minska synliga rynkor ska du stryka massageapplikatorn längs med rynkorna och för att få piggare ögon applicerar du på ytterligare ett annat sätt.

Frågor och svar om fransserum

Vad är fransserum?

Fransserum är ett serum som är fullt av vårdande och näringsgivande ingredienser särskilt anpassade för ögonfransarna. Dessa ingredienser stimulerar cellförnyelsen och får därmed fransarna att växa sig ännu längre. Cellförnyelsen får även fransarna att bli grövre och fransraden upplevs därmed tätare. Näringen stärker också varje enskild frans för att förebygga att de går av eller lossnar.

När ska jag använda fransserum?

Använd ett fransserum om du vill stimulera tillväxten av dina ögonfransar eller ögonbryn. Med hjälp av ett serum kan dina fransar bli både längre och fylligare genom att näring och fukt tillförs. Du kan även använda fransserum om du upplever att dina ögonfransar är torra, sköra eller har börjat trilla av allt oftare. Ett serum är fyllt av näring till fransarna som stärker dem, gör dem mer flexibla och förebyggare att de faller av.