Hudvård

14 Bästa Nattkrämerna 2022 – Bäst i test

På natten är huden som mest mottaglig för vård, det är då som huden själv påbörjar cellförnyelse och produktionen av kollagen ökar. Två processer som hjälper huden att läka. Genom att tillföra en nattkräm kan man stimulera dessa processer ytterligare vilket resulterar i att ålderstecken kan reduceras, torrhet kan minska och din hud återfår sin spänst och lyster.

Hitta en nattkräm som är anpassad efter din hud och använd den regelbundet för bästa resultat.

1. Exuviance Evening Restorative Complex

Exuviance Evening Restorative Complex

På fyra veckors daglig användning av denna nattkräm kommer du att se resultat i form av reducerade ålderstecken och en friskare hud. Krämen reparerar även effektivt solskador på huden med hjälp av A-vitamin och E-vitamin.

Produkten kan användas på alla hudtyper och appliceras i ansikte och på hals efter ansiktsrengöringen på kvällen. Medan du sover tar krämen hand om din hud och du vaknar med en hud som är mer återfuktad och har en starkare lyster.

2. Filorga Cream Time-Filler Nattkräm

Filorga Cream Time-Filler Nattkräm

Den här nattkrämen kan appliceras på alla olika hudtyper och behandlar i flera aspekter. Bland annat reducerar den rynkor, både åldersrynkor och sådana som uppkommer när du sover. Krämen reducerar även trötthetstecken så som påsar eller mörkare hudton under ögonen.

Den fyller ut rynkor, ser till att din hud är återfuktad och har en exfolierande effekt. Allt tack vare ingredienser så som kollagen, hyaluronsyra, PHA-syra, rapsolja, hexapeptid och bomullsgräs.

3. Clinique Superdefense Night Nattkräm

Clinique Superdefense Night

Genom att stimulera hudens egen produktion av kollagen och elastin främjas cellförnyelsen som i sin tur motverkar ålderstecken. Krämen innehåller även antioxidanter som ger huden ett yttre skydd mot miljöpåverkningar samt ger huden en rejäl fuktboost.

Produkten bör användas dagligen inför kvällen för att du ska uppleva resultat. Den appliceras på ren hud och ögonområdet bör undvikas.

4. Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Lumene Lähde Hydration Recharge Overnight Cream

Med en formula som till 88% innehåller naturliga ingredienser blir din hud återfuktad på djupet med denna nattkräm från Lumene. Formulan består dels av källvatten från Norden, ett vatten som är naturligt renat samt björksav som tillför extra lyster till huden.

Produkten är helt fri från parabener och mineraloljor. Krämen återfuktar huden och ger den nytt liv med en silkeslen yta. Tvätta ansiktet med din vanliga ansiktsrengöring på kvällen och applicera därefter nattkrämen.

5. Mario Badescu Seaweed Nattkräm

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Denna nattkräm är särskilt anpassad för att möta de behov som finns hos fet hud och blandhud. Genom att balansera hudens talgproduktion kan man minimera risken för att huden blir blank och oljig. När man minskar talgproduktionen täpps inte heller porer igen på samma sätt, vilket i sig får huden att se mer välmående ut.

En av de aktiva ingredienserna är blåstång som gör att huden lättare kan binda fukt, samtidigt gör den huden mjuk och elastisk. För att jämna ut hudens textur har man tillsatt ingredienserna kollagen och elastin.

6. Emma S. Ageless Nattkräm

Emma S. Ageless Nattkräm

Precis som namnet antyder har denna nattkräm anti-age egenskaper som motverkar hudens första tecken på åldrande. Detta med hjälp av Vitamin A–derivat som fungerar mjukgörande samtidigt som den gör huden mer elastisk och reducerar fina linjer.

Använd din vanliga ansiktsrengöring på kvällen och applicera därefter nattkrämen på ren hud.

7. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Night Cream

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Night Cream

Formulan i denna nattkräm är särskilt sammansatt med den mogna huden i åtanke. Den förbättrar hudens flexibilitet och och fyller ut uppkomna rynkor. Resultatet blir en fastare hud som med mer lyster ser mer välmående ut.

Arctiin är den främsta aktiva egenskapen, ett ämne som stimulerar cellernas återuppbyggnad. Därtill innehåller krämen hyaluronsyra och silymarin som även de är aktiva ingredienser för din huds välmående.

8. The Ordinary Vitamin C Suspension

The Ordinary Vitamin C Suspension

För att reducera uppkomsten av tidiga ålderstecken har man tagit fram en formula som består till 23% av L-askorbinsyra. Denna syra finns i vitamin C och har bevisade effekter på att minimera ålderstecken samtidigt som den bidrar med lyster till huden.

Produkten innehåller även hyaluronsyra som ger en jämnare hud och binder fukt. Efter applicering kan en stickande känsla uppstå, vilket är helt normalt för denna produkt.

9. Decléor Neroli Bigarade Night Balm

Decléor Neroli Bigarade Night Balm

Tack vare sina lugnande egenskaper fungerar denna nattkräm utmärkt även på känslig och torr hud. Det är de antiinflammatoriska egenskaperna som dämpar irritation och rodnader samtidigt som de lindrar olika sorters hudproblem.

Genom att även tillsätta ämnen för att öka syresättningen till huden och verka desinficerande så får huden nytt liv och ser mer välmående ut med ökad lyster och spänst. Applicera på kvällen och låt krämen göra underverk med din hud medan du sover.

10. Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Night Cream

Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Moisturizing Night Cream

På bara 3 veckor kan du se resultat genom att huden har blivit slätare och finare linjer har slätats ut. Använd krämen dagligen i ytterligare en vecka och se hur även de djupare rynkorna blir mindre framträdande.

Det är tack vare att den aktiva ingrediensen Q10 tränger ned i huden på djupet och behandlar hudskador inifrån. Huden fylls med fukt som i sin tur har en utfyllande effekt på rynkor och linjer.

11. Maria Åkerberg Night Cream More

Maria Åkerberg Night Cream More

För mogen och torr hud finns denna nattkräm från Maria Åkerberg. Krämen reducerar effektivt ålderstecken och gör de mindre framträdande samtidigt som torr hud får en fuktboost. De aktiva ingredienserna i formulan är bland annat havtornsolja, olika fettsyror, vitamin C och rapsolja.

Krämen har även en fräsch doft av apelsin, ros och mynta som är eteriskt tillsatta oljor samtidigt som var och en av oljorna även har en betydande effekt för huden.

12. Lancôme Hydra Zen Neurocalm Night Cream

Lancôme Hydra Zen Neurocalm Night Cream

Denna nattkräm från Lancôme hjälper särskilt den torra huden att återfå sin spänst och lyster. Den verkar under natten och stimulerar hudens cellförnyelse. Ingrediensen shea butter hjälper till att återfukta huden på djupet vilket resulterar i att huden känns mjukare och mer elastisk.

Krämen bygger även upp ett skydd så att huden lättare kan stå emot de påfrestningar som den utsätts för under dagen.

13. Biotherm Aquasource Night Spa Cream

Biotherm Aquasource Night Spa Cream

Biotherm har tagit fram en nattkräm som är anpassad för att möta behoven hos normal och torr hud. Den aktiva ingrediensen är främst Life Plankton vilket är en lag som normalt lever i de termalkällor som finns i Frankrike.

Krämen återfuktar på djupet för att göra din hud mjuk och len med ungdomlig spänst. Applicera nattkrämen på kvällen efter rengöring och eventuellt serum i din hudvårdsrutin.

14. Clarins Super Restorative Night Wear Night Wear

Clarins Super Restorative Night Wear Night Wear

Nattkrämen Super Restorative hjälper den mogna huden att återfå sina ungdomliga egenskaper. Detta sker när krämen stimulerar hudens naturliga processer för cellförnyelse och kollagenproduktion.

Huden blir piggare vilket resulterar i en stramare hud, rynkor reduceras, ojämnheter i hudtonen jämnas ut och lyster framkommer. Krämen appliceras på kvällen så att den kan bearbeta din hud under natten när den är som mest mottaglig för extra vård.

Frågor och svar om nattkrämer

Vad är nattkrämer bra för?

I och med att nattkrämen verkar under natten kan man ha starkare ingredienser i formulan som har aktiva egenskaper för att behandla olika hudåkommor. Beroende på din hud så kan en nattkräm balansera talgproduktionen för att motverka fet och oljig hud, återfukta torr hud, jämna ut hudtonen eller reducera synligheten av trötthets- och ålderstecken.

När ska jag använda nattkrämen?

Nattkrämen används i hudvårdsrutinen på kvällen. Rengör ansiktet med en ansiktsrengöring för att få bort smink, smuts och föroreningar. Applicera sedan nattkrämen och låt krämens egenskaper verka medan du intar nattens sömn.

Hur applicerar jag nattkräm?

Enklast applicerar du nattkrämen med hjälp av dina händer och/eller fingrar. Efter att ansiktet är rengjort och är torrt tar du en lagom mängd nattkräm på dina fingrar. Massera sedan in krämen varsamt i huden i ansiktet och ned på halsen.

Undvik området kring ögonen vars hud är extra känslig. En del nattkrämer ska istället klappas in i huden. Då tar du kräm på fingertopparna och klappar mjukt och försiktigt krämen in i huden så att den absorberas.