Hudvård

11 Bästa Dagkrämer med SPF 2022 – Bäst i test

Dagkräm bör vara en självklar del i din hudvårdsrutin på morgonen. Börja med att tvätta ansiktet med ansiktsrengöring för att sedan applicera en dagkräm anpassad efter din hud.

Genom att applicera en dagkräm som innehåller solskyddsfaktor behöver du inte tänka på att applicera ytterligare en produkt i ansiktet, din hud får direkt ett skydd mot solens skadliga strålar.

1. Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35

Dagkrämen Sheer Refining Fluid är framtagen för att användas på alla hudtyper med gott resultat. Den passar dock särskilt bra till hud som tenderar att bli fet samt blandhud. Krämen bearbetar effektivt ålderstecken genom att jämna ut hudtonen, återfukta och reducera rynkor.

Ingrediensen Phytotal arbetar särskilt för att balansera talgproduktionen för att förebygga ett överskott som i sin tur resulterar i en fet och blank hy. NeoGlukosaminTM är den aktiva exfolierande ingrediensen som reducerar pigmentfläckar och andra ålderstecken. Produkten har även solskyddsfaktor 35 som ger huden ett gott skydd mot solens UV-strålar.

2. Lumene Valo Vitamin C Day Cream SPF 15

Lumene Valo Vitamin C Day Cream SPF 15

Denna dagkräm har både en lystergivande och återfuktande effekt till alla hudtyper. Den är fri från parabener och har enbart veganska ingredienser. För att ge extra skydd till huden innehåller den SPF 15 som skyddar mot UV-strålar. Därtill finns E-vitamin, C-vitamin, vitamin B5, fröolja och extrakt från hjortronfrön som är rika på antioxidanter.

Dagkrämen tillför omedelbar lyster till trött och torr hud samtidigt som den återfuktar och återger hudens spänst. Använd produkten dagligen i din morgonrutin, applicera på ren hud i ansikte och på hals.

3. Estée Lauder Day Wear Multi-Protection SPF 15

Estée Lauder Day Wear Multi-Protection SPF 15

Med en formula som är rik på antioxidanter och SPF 15 är denna dagkräm effektiv för att förhindra att huden åldras i förtid. Ingredienserna tillför fukt på djupet som varar i upp till ett dygn efter applicering. Därtill finns hyaluronsyra som stimulerar hudens naturliga produktion av kollagen, något som får huden att själv läka hudskador som har uppstått.

Resultatet blir mindre synliga ålderstecken, mer liv till trött hud och ett skydd mot solen. Produkten kan användas både på morgonen och kvällen på alla hudtyper.

4. Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50

För den mogna huden finns denna dagkräm som har en reparerande effekt och effektivt förbättrar hudens elasticitet och tillför mer lyster. Med SPF 50 ger den huden ett starkt skydd mot solens starka strålar som är en avgörande faktor för hudens åldrande. Formulan består bland annat av polypeptider, sojaproteiner och glukosamin, ingredienser som tillsammans stimulerar hudens kollagenproduktion, tillför skyddande antioxidanter och förebygger ålderstecken.

För bästa solskydd bör krämen appliceras minst en halvtimme innan solexponering. Produkten appliceras på ren hud och kan med fördel användas hela året.

5. Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Pore Refining Day Cream

Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Pore Refining Day Cream

Denna dagkräm från Nivea har en stark anti-age effekt för den mogna huden och hjälper den att återfå sin ungdomliga spänst och lyster. Den behandlar effektivt ojämn hudstruktur som fina linjer, rynkor och förstorade porer. Produkten har en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden. De aktiva ingredienserna är framförallt keratin och Q10 som även finns naturligt i huden.

Hudens egna nivåer av dessa ämnen sjunker med tiden varför det ger en god effekt att tillföra de med hjälp av dagkrämen. Tillsammans verkar ingredienserna för att jämna ut hudstrukturen och hudtonen. Produkten innehåller även SPF 15 för att ge huden en skyddande barriär mot solens UV-strålar.

6. Clarins Hydra-Essentiel Creme SPF 15

Clarins Hydra-Essentiel Creme SPF 15

Denna dagkräm är särskilt sammansatt för att verka på normal och torr hud som behöver återfuktning och lyster. Den ger ett effektivt skydd mot miljöpåverkningar och föroreningar samtidigt som den återfuktar på djupet. Konsistensen är len som silke och smälter snabbt ned i huden för att omedelbart tillföra fukt och lyster samtidigt som huden får ett UV-skydd tack vare att krämen innehåller SPF 15.

Den återfuktande ingrediensen är Kalanchoe Pinnata, Perillaolja har en lugnande effekt, callicarpa stimulerar hudens mikrocirkulation och complexet anti-pollution har en anti-age effekt.

Börja med att rengöra huden och ta sedan en klick kräm i handflatorna, gnid handflatorna mot varandra för att värma krämen innan den masseras in i ansiktet.

7. Filorga UV-Defence SPF 50

Filorga UV-Defence SPF 50

Den höga solskyddsfaktorn på 50 ger ett gott skydd mot skadliga UV-strålar som kan orsaka förtidigt åldrande. Produkten kan användas på alla hudtyper, särskilt den mogna. Krämen har en utjämnande effekt där den reducerar pigmentfläckar och gör att hudtonen upplevs jämnare och klarare. Applicera krämen dagligen efter ansiktsrengöring.

För att få fullgott solskydd bör krämen appliceras minst 15 minuter innan solexponering sker. Tänk på att skyddet behöver fyllas på under dagen varför du behöver upprepa applicering ungefär varannan timme när du vistas i solen. Applicera alltid ett nytt lager om du har badat, sköljt ansiktet, svettats eller torkat av ansiktet med handduk.

8. L’Oréal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF 20

L'Oréal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF 20

Med hjälp av de aktiva ingredienserna Pro-Retinol™ och Fibrelastyl motverkar denna dagkräm effektivt ålderstecken ihop med en medelhög solskyddsfaktor, SPF 20. Ingredienserna stramar upp huden genom att återge dess elasticitet samtidigt som solskyddsfaktorn skyddar från att ytterligare ålderstecken ska uppkomma.

Solen har en tendens att få huden att åldras i förtid genom att försvaga de elastinfibrer som bygger upp hudens flexibilitet. Produkten appliceras på ren hud i ansiktet, undvik dock ögonområdet.

9. Clarins Extra-Firming Day All Skin Types SPF 15

Clarins Extra-Firming Day All Skin Types SPF 15

Denna dagkräm med SPF 15 är kan användas på alla hudtyper, särskilt den mogna huden och av kvinnor i åldern 40+ då den har anti-age egenskaper och effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Resultatet vid regelbunden användning blir en ungdomligare hud med synbart resultat av utslätande rynkor, fastare hud och starkare lyster.

Applicera krämen på morgonen efter ansiktsrengöring. Börja applicering i mitten på ansiktet för att arbeta utåt mot kanterna och ned över halsen.

10. Exuviance Age Reverse Day Repair SPF 30

Exuviance Age Reverse Day Repair SPF 30

Genom att strama upp slapp hud, stimulera hudens cellförnyelse och tillföra fukt kan ålderstecken så som rynkor, linjer och pigmentfläckar reduceras. Detta görs med hjälp av en rad ingredienser så som antioxidanter, vitamin A, vitamin E, NeoGlucosamin, Peptider och retinol.

Dessutom får huden ett starkare skydd mot föroreningar och miljöpåfrestningar, samt ett skydd mot UV-strålar med hjälp av den höga solskyddsfaktorn, SPF 50. Använd produkten regelbundet, varje morgon, för att få ett tydligare resultat i form av jämnare hudton och hudtextur, en hud med mer lyster och en ungdomlig spänst.

11. Lancôme Rénergie Multi-Lift Crème SPF 15

Lancôme Rénergie Multi-Lift Crème SPF 15

Detta är en dagkräm med anti-age egenskaper som innehåller den nya teknologin kallad för Up-Cohesion. Teknologin reducerar effektivt ålderstecken så som rynkor och linjer samt jämnar ut hudtonen och eventuella pigmentfläckar. Krämens konsistens är lätt och mjuk vilket gör att den snabbt absorberas av huden utan att lämna någon kladdig hinna efter sig.

Dagkrämen innehåller även solskyddsfaktor 15 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Använd krämen regelbundet varje morgon för ett långsiktigt och bättre resultat. Produkten kan användas på alla hudtyper.

Frågor och svar om dagkräm med SPF

Vad är SPF bra för?

SPF ger huden en stark skyddsbarriär för att stå emot solens UV-strålar som har en skadande effekt på huden. När huden utsätts för UV-strålar kan den få solskador i form av pigmentfläckar, fläckarna kan både vara ofarliga och hälsofarliga.

Därtill skyndar solexponering på hudens åldrande och ålderstecken i form av linjer och rynkor kan uppstå i förtid. Genom att använda SPF skyddas huden och solskador kan undvikas.

Varför ska jag använda en dagkräm med SPF?

Genom att använda en dagkräm med solskyddsfaktor får huden ett starkare skydd mot farliga UV-strålar och fria radikaler. Solen starka strålar är en stark bidragande faktor till åldrande hud, skyddas huden från dessa strålar kan hudens åldrande bromsas.

När huden skyddas från starka UV-strålar minskar även risken att drabbas av malignt melanom, en av de vanligaste formerna av cancer. När din dagkräm är berikad med SPF får du en två-i-en effekt där huden behandlas med näringsrika ingredienser i den dagliga krämen samtidigt som den får ett gott UV-skydd.