Hudvård

Bäst i test: Bästa Ögonkräm 2023

Huden kring ögonen är både tunn och extra känslig, egenskaper som gör att området kring ögonen snabbt kan drabbas av ålderstecken. En anpassad ögonkräm kan reducera befintliga linjer och minimera uppkomsten av nya.

Ögonkrämen kan även motverka trötthetstecken så som svullnader, påsar under ögonen och mörka ringar. Använd ögonkrämen regelbundet för ett bättre och mer långvarigt resultat.

Testvinnare – Bästa Ögonkräm

1. Bäst i test – Clinique Repairwear Laser Focus Eye

Clinique Repairwear Laser Focus Eye

På bara fyra veckors användning kan du uppleva att huden runt dina ögon har föryngrats när ålderstecken har minimerats. Den här ögonkrämen är djupt återfuktande något som i sin tur slätar ut huden och dess rynkor.

Efter ytterligare en tids användning kan rynkor ha reducerats kraftigt, upp till 54%. Ögonkrämen används både morgon och kväll, applicera den genom att försiktigt trycka in krämen i huden med ena fingertoppen runt hela ögat.

2. Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

De två komplexen, Eye-impact technology och Melaton-eyes technology, är hemligheterna i denna ögonkräm. Det är tack vare dessa som dina mörka ringar och svullnader under ögonen reduceras och linjer rätas ut. Dina ögon kommer att se piggare och yngre ut när alla tecken på trötthet försvinner.

Ögonkrämen går även att använda som en ögonmask, då applicerar du ett tjockt lager av krämen under ögonen och låter det verka i minst 10 minuter innan du tvättar bort det. Låt ögonkrämen vara en del av din hudvårdsrutin och smörj in huden runt ögonen med den både morgon och kväll.

3. Xlash Rejuvenating Eye Gel Pads

Xlash Rejuvenating Eye Gel Pads

Ge nytt liv till dina ögon med dessa ögonmasker. De innehåller flera verksamma ämnen som återupplivar huden kring ögonen och får cellerna att återhämta sig. En burk innehåller totalt 60 pads för engångsförbrukning. För ett ännu bättre resultat kan burken med fördel förvaras i kylskåpet så att padsen är väl kylda när de placeras under ögonen.

Applicera ögonmasken på ren och torr hud och låt de verka i 10-15 minuter. Padsen återfuktar din hud, reducerar trötthets- och ålderstecken och gör att dina ögon får en ny lyster med hjälp av ingredienser som kollagen, läkemalva och hyaluronsyra.

4. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex

Den här avancerade ögonkrämen från Estée Lauder minimerar ålderstecken som uppstår kring dina ögon. Även hudskador som är orsakade av UV-strålning och tecken på stress reduceras. Din hud kommer få en jämnare ton när mörka ringar suddas ut och med hjälp av återfuktning från hyaluronsyra kommer rynkor att fyllas ut.

Den verkar också förebyggande mot påsar under ögonen. Krämen innehåller antioxidanter som förebygger hudens åldrande och bibehåller dess spänst och ungdomliga lyster. Ögonkrämen kommer i en lyxig bruk med en volym på 15 ml.

5. The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Denna ögonkräm från The Ordinary kommer i form av ett serum. Serumet levereras i en glasflaska med en volym på 30 ml och har en pipett så att du enkelt kan droppa ut en droppe serum i taget. Ögonkrämen är dryg och det räcker med endast en droppe till vardera öga vid applicering.

De verksamma ingredienserna är bland annat koffein och gröna teblad som lugnar huden kring ögonen och därmed minskar svullnader och jämnar ut hudtonen. Serumet kan användas regelbundet i din hudvårdsrutin eller användas när du upplever att ögonen och huden kring dem känns lite extra trötta och i behov av uppfräschning. Produkten är helt vegansk och innehåller inga silikoner.

6. Dermalogica Intensive Eye Repair

Dermalogica Intensive Eye Repair

Ögonkrämen Intensive Eye repair är särskilt anpassad för dig som har torr till mycket torr hud kring ögonen. Med antioxidanter, växtextrakt och flera vitaminer hjälper ögonkrämen din hud att återhämta sig. Huden kring ögonen kommer att föryngras och därmed bli spänstigare, få mer lyster och rynkor kommer att slätas ut.

Krämen kommer i en tub med en smal pip som gör att du enkelt kan få ut rätt mängd kräm på ditt pekfinger. Applicera sedan krämen försiktigt med pekfingret, börja från den yttre ögonvrån och arbeta dig försiktigt inåt mot den inre ögonvrån. Vid extra torra partier kan du applicera ett generösare lager av ögonkrämen.

7. Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme

Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme

Det är flera verksamma ingredienser i denna ögonkräm, till exempel kollagen, havtornsextrakt, vitamin C, nypon och gojibär. Denna ögonkräm används av dig som har en normal hudtyp och appliceras på morgonen. När du har denna ögonkräm som grund får du inte bara en jämnare resultat vid sminkning, den ger också en jämnare hudton samtidigt som den ger omedelbar lyster.

Krämen är lätt att applicera och absorberas snabbt av huden, det blir inga kladdiga rester kvar. Ögonkrämen förvaras i en fin burk som innehåller 15 ml.

8. Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream

Med solskyddsfaktor 15 är den här ögonkrämen inte bara vårdande utan även skyddande för solens starka UV-strålar. Exponering för UV-strålar får huden att åldras snabbare vilket resulterar i hud som saknar lyster och att fler och djupare rynkor uppstår.

Därför är det viktigt att förebygga och skydda huden så gott man kan. Ögonkrämen innehåller även hyaluronsyra som reducerar redan uppkomna ålderstecken. Massera in krämen runt ögonen med hjälp av fingertopparna. Använd ögonkrämen regelbundet för ett bättre resultat. Kan även användas av de som har en extra känslig hud.

9. Clinique All About Eyes Rich

Clinique All About Eyes Rich

Den här ögonkrämen ger både en snabb uppfräschning och ett långvarigt resultat. Du applicerar den både morgon och kväll genom att med ena fingret försiktigt klappa in krämen i huden kring ögonen. De botaniska ingredienserna verkar lugnande för huden, reducerar svullnader och jämnar ut hudtonen.

Ögonkrämen främjar hudens egna produktion av kollagen, ett ämne som behövs för cellförnyelse. Genom cellförnyelse kan huden få nytt liv och därmed reduceras rynkor och huden får en ny spänst med lyster.

10. Pixi Vitamin C Family BeautifEYE Eye Patches

Pixi Vitamin C Family BeautifEYE Eye Patches

En burk Vitamin C Family BeautifEYE Eye Patches innehåller totalt 30 st ögonmasker som är avsedda för engångsbruk. Ögonmaskerna är i hydrogel och innehåller flera verksamma ingredienser för att ge nytt liv till huden kring dina ögon.

Bland annat är de rika på C vitamin, ginseng och lakritsrot, ingredienser som tillsammans motverkar trötta och åldrande ögon samtidigt som den ger omedelbart återfuktning. Produkten är helt vegansk.

11. Maria Åkerberg Eye Cream

Maria Åkerberg Eye Cream

Ögonkrämen från Maria Åkerberg innehåller endast naturliga och ekologiska ingredienser och är dessutom veganskt framställd. Krämen kan inte bara användas runt ögonen utan på alla de ställen där huden är tunn och extra känslig. Formulan är lätt och absorberas snabbt av huden utan att lämna kladdiga rester efter sig.

De aktiva ingredienserna är bland annat vitamin A som främjar hudens cellförnyelse och därmed minskar såväl rynkor som ärr. För återfuktning finns vitamin C som tillför spänst till huden och med hästkastanjextrakt blir hudtonen jämnare.

12. Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Eye Care

Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Eye Care

Ämnena Q10 och kreatin finns naturligt i huden men i takt med att huden blir allt äldre minskar dess förmåga att själv bilda dessa ämnen. Ögonkrämen från Nivea innehåller både Q10 och kreatin som hjälper din hud att återuppbyggas.

När huden får ny energi slätas ålderstecken ut och de mörka ringarna under ögonen minskar. Krämen har en lätt formula som snabbt sjunker in i huden och lämnar inga spår efter sig. Ögonkrämen finns i tub på 15 ml och är lätt att applicera.

Frågor och svar om ögonkrämerna

Vad är ögonkräm?

En ögonkräm är en särskilt anpassad hudkräm för den tunna och känsliga huden kring ögonen. Huden kring ögonen har en tendens att bli svullen, mörk och det brukar uppstå fina linjer. Med en ögonkräm kan dessa tecken på trötthet och ålder reduceras.

När ska jag använda ögonkräm?

Ögonkräm kan användas på flera sätt och det är därför viktigt att följa de medföljande instruktionerna. En del ögonkrämer används som en del av den vanliga hudvårdsrutinen både på morgonen och kvällen.

Andra ögonkrämer ska verka under nattetid och en del appliceras som ögonmasker. Använd ögonkrämen när du vill ge nytt liv till dina hudceller kring ögonen för att ge huden en ny spänst och lyster.