Hudvård

10 Bästa Ansiktsrengöringarna 2022 – Bäst i test

En bra ansiktsrengöring tar inte bara bort ditt smink utan den tar även bort andra orenheter så som döda hudceller, överflödig olja och föroreningar som ditt ansikte utsätts för under dagarna.

Vid regelbunden användning med ansiktsrengöring får din hud både spänst och lyster. Detta tack vare att smuts avlägsnas och huden får utrymme till att andas samtidigt som återfuktning tillsätts. Ansiktsrengöring kan med fördel användas oavsett om du bär make up eller inte.

Testvinnare – Bästa Ansiktsrengöring

1. Bäst i test – The Ordinary Squalane Cleanser

The Ordinary Squalane Cleanser

Oavsett vilken hudtyp som du har kan du använda denna ansiktsrengöring från The Ordinary. Den rengör effektivt din hy från make up och andra orenheter samtidigt som den återfuktar på djupet. Klicka ut krämen i ena handflatan och värm sedan upp den mellan dina båda händer.

Konsistensen ändras när balmen blir varm och blir som en olja. När den är uppvärmd masserar du in oljan i ansiktet med mjuka rörelser. Skölj därefter med varmt vatten. Ansiktsrengöringen är skonsam och kan användas varje dag även av de med känslig hud. En tub innehåller 15 ml ansiktsrengöring.

2. Dermalogica Skin Health Special Cleansing Gel

Dermalogica Skin Health Special Cleansing Gel

Den här rengöringen har framförallt tre aktiva ingredienser för att förbättra din upplevelse av en renare hud. Dels innehåller den såpträdextrakt, det är det ämnet som gör att gelen löddrar och på så sätt effektivt öppnar upp tilltäppta porer och tar bort orenheter och make up. Sedan innehåller den lavendel och cintronmeliss som båda har en renande och återfuktande effekt.

Du använder rengöringen genom att först fukta din händer och sedan ta en liten mängd rengöring i ena handflatan. Därefter gnuggar du handflatorna mot varandra så att lödder uppstår. Massera sedan in löddret i hela ansiktet med mjuka rörelser för att slutligen skölja med ljummet vatten. Ibland kan proceduren behöva upprepas. Rengöringen kan användas varje dag utan att torka ut din hud.

3. Clinique 7 Day Scrub Cream Rinse-Off Formula

Clinique 7 Day Scrub Cream Rinse-Off Formula

Detta är en scrub särskilt anpassad för att användas i ansiktet. Den avlägsnar effektivt överflödig olja från din hud samtidigt som den tar bort döda hudceller. Scruben används efter att du har använt ansiktsrengöring då huden behöver vara fri från make up.

Applicera scruben på din normala eller feta hy genom att massera in krämen när huden är lätt fuktig. Skölj sedan med ljummet vatten. För att bibehålla resultatet av en jämn och len hy bör du använda denna scrub regelbundet, 1-2 gånger i veckan.

4. Mario Badescu Acne Facial Cleanser

Mario Badescu Acne Facial Cleanser

Om finnar i ansiktet är ett vanligt problem för dig kan denna cleanser vara till hjälp. Den verkar förebyggande genom att exfoliera huden och ta bort orenheter på djupet. Salicylsyra är den verksamma ingrediensen för djuprengöring. Ingredienserna kamomill och aloe vera verkar sedan mjukgörande, återfuktande och lugnande för din hud.

Rengöringen är särskilt sammansatt för dig med blandhy eller fet hy. Produkten används regelbundet både morgon och kväll för bästa resultat. Applicera rengöringen genom att massera in den på ett lätt fuktat ansikte. Skölj sedan av med varmt vatten. Den känsliga huden kring ögonen bör undvikas.

5. Clinique Liquid Facial Soap Mild

Clinique Liquid Facial Soap Mild

Ansiktsrengöringen från Clinique är en tvål som är särskilt anpassad för att dagligen användas i ansiktet utan att torka ut huden. Produkten passar dig som har torr eller blandad hy. Den löddriga konsistensen tar effektivt bort smink och orenheter från din hud. Innan applicering bör ansiktet fuktas lätt, sedan tar du enkelt en klick tvål i dina handflator genom den praktiska pumpflaskan och gnuggar upp ett lödder.

Massera sedan in löddret i ansiktet med varsamma rörelser där ögonen och området däromkring undviks. Därefter ska ansiktet sköljas noggrant för att få bort all tvål och smuts.

6. Exuviance Gentle Cleansing Creme

Exuviance Gentle Cleansing Creme

Det här är en särskilt mild och skonsam ansiktsrengöring som passar hudtyper som är torra, känsliga, normala eller blandade. Den passar även dig som upplever problem med rosacea. PHA-syran exfolierar huden och tar skonsamt bort orenheter samtidigt som den återfuktar. Rengöringskrämen kan användas dagligen utan att den torkar ut eller försvagar hudens egna skyddsbarriär.

Produkten är både allergitestad och dermatologiskt testad. Använd rengöringen både morgon och kväll för ett tillfredställande och långvarigt resultat. Applicera genom att massera in försiktigt i ansiktet med cirkulära rörelser och avsluta med att skölja av produkten med ljummet vatten.

7. Exuviance Deep Clean AHA Cleanser

Exuviance Deep Clean AHA Cleanser

Detta är en djuprengörande cleanser för att avlägsna smink och orenheter från ansiktet. Den är milt exfolierande och används med fördel på normal hudtyp. Produkten innehåller AHA-syra som effektivt rengör på djupet för att tömma porer och ta bort döda hudceller. Rengöringen kan användas i dagligen, både morgon och kväll, utan att den har en uttorkande effekt på huden.

Ta en klick i fuktiga handflator och jobba upp ett lödder innan du masserar in löddret i ansiktet. Skölj därefter noggrant för att få bort alla rester av smuts och lödder.

8. Filorga Foam Cleanser

Filorga Foam Cleanser

Ansiktsrengöringen från Filorga är en skummande mousse som tar bort såväl smuts som make up från ansiktet. Produkten har en 3-i-1 effekt där du inte behöver använda kompletterande ansiktsvatten efteråt. Rengöringen innehåller hyaluronsyra som rengör huden på djupet, den innehåller ingredienser som motverkar ålderstecken och även återfuktande ingredienser.

Börja med att fukta ansiktet innan masserar in skummet med varsamma händer. Skölj bort skummet med varmt vatten och se till att det inte lämnas några rester kvar. Produkten kan användas på alla hudtyper, även de som är extra känsliga och torra.

9. Foreo Luna Play Plus

Foreo Luna Play Plus

Luna Play Plus är ett särskilt redskap som är designat för att användas ihop med din vanliga ansiktsrengöring. Detta redskap använder pulseringar och är försedd med silikonknoppar för att effektivare avlägsna smuts, olja och orenheter från din hud. Rengöringsborsten drivs av ett AAA-batteri som du enkelt byter vid behov.

Hela borsten är tillverkad i hygienisk silikon som förhindrar bakteritillväxt samtidigt som den är skonsam och mjuk mot din hud. Produkten är fri från både BPA och ftalater samt hypoallergen. Det innebär att den utan problem även kan användas på känslig och irriterad hud. Borsten är ergonomiskt utformad för att du ska få ett bättre grepp vid användning.

Börja med att applicera din vanliga ansiktsrengöring för att sedan fukta Luna Play Plus och starta den. För borsten i cirkulära rörelser över ansiktet i ungefär en minut. Vibrationerna hjälper till att ytterligare rensa porer och får din hy ännu renare. Skölj sedan ansiktet med ljummet vatten.

10. Maria Åkerberg Olive Cleansing

Maria Åkerberg Olive Cleansing

Olive Cleansing från Maria Åkerberg är en ansiktsrengöring i gelform som fungerar på torr och känslig hud. Produkten innehåller kallpressad olivolja extra virgin som naturligt innehåller vitamin E. E-vitamin är särskilt bra för torr hud då den långsamt tas upp av huden och gör den både mjuk och smidig.

Rengöringen tar effektivt och skonsamt bort orenheter och make up. Applicera rengöringsgelen på torr hud i ansiktet och massera in den med varsamma, cirkulära rörelser. Skölj sedan bort gelen med ljummet vatten eller använd en ansiktsservett för att torka bort gelen. Avsluta med att återställa hudens pH-balans med ett ansiktsvatten.

Frågor och svar

Vad är ansiktsrengöring?

Ansiktsrengöring är en kräm eller gel som tar bort make up, döda hudceller och andra orenheter från din hy. En del rengöringar löddrar och andra inte, en del ska appliceras på fuktigt ansikte och andra ska först bearbetas mellan handflatorna.

Oavsett hur de ska appliceras avslutar man alltid med att tvätta bort rengöringen med ljummet eller varmt vatten. Vid hård sminkning eller om du har varit extra utsatt för föroreningar kan man behöva upprepa proceduren och rengöra två gånger direkt efter varandra.

När ska jag använda ansiktsrengöring?

Ansiktsrengöringen används regelbundet, gärna både morgon och kväll för att ta bort orenheter från din hud. Oavsett om du använder smink på dagarna så samlas det orenheter och föroreningar på din hud som bör avlägsnas innan du går och lägger dig. På morgonen kan huden upplevas trött och oljig och det är därför en god idé att rengöra den innan du applicerar ny make up.