Stylingverktyg

7 Bästa Hårfönerna 2023 – Bäst i test

En bra hårfön är alltid bra att ha hemma, oavsett vad man har för typ av hår och oavsett hur man väljer att styla sig inför vardag och fest.

Det finns mängder av hårfönar att välja mellan. Du hittar hårfönar i alla möjliga prisklasser, kvalitet och så vidare. En hårfön kan vara både mycket enkel till sin funktion och mycket avancerad med massor av extra grejer som följer med när man köper den.

Det är upp till var och en att avgöra vilken typ av hårfön som får hänga med hem – det bästa är att det finns så många olika varianter att det tveklöst finns en hårfön för varje smak.

Att ha en bra hårfön betyder att man alltid har möjlighet att snabbtorka håret och det är också ett bra verktyg för styling om du bara vill använda dig av en vanlig borste, eller rundborste istället för att använda locktång, plattång eller liknande.

Testvinnare – Bästa Hårfönen

1. ghd Hårfön – Helios Professional

ghd Helios Professional Hårfön

Denna hårfön är verkligen jättefin då den är lyxigt designad i vitt och roséguld. Bara detta gör att det är väl värt att investera i just denna variant. Att den sedan är ergonomiskt designad gör knappast saken sämre, utan det är bara ytterligare ett stort plus.

Dess luftflöde på 120 kilometer i timmen + Aeroprecis-tekniken gör att det blir ett koncentrerat luftflöde där du har kontrollen. Detta gäller både vid styling och när du endast torkar håret.

Ditt hår blir glansigt och fint när du använder dig av denna hårfön och håret blir även slätare. Vare sig du vill ha volym, eller om du vill ha ett slätt resultat i ditt hår så kommer denna hårfön att göra dig nöjd.

2. ghd Aura Professional Hair Dryer

ghd Aura Professional Hair Dryer

Här har vi en hårfön som verkligen är kanonbra. Den ser kanske inte mycket ut för världen, men i själva verket är detta en produkt som är bra på alla sätt och vis. Om du är ute efter en hårfön som är designad lite flashigt så kanske detta inte är det bästa valet, men för dig som gillar klassisk design så är detta rätt val.

Den har Laminair-teknik, vilket ger ett linjärt luftflöde som är mycket koncentrerat och detta gör ditt hår både glansigt och mjukt.

Det som sticker ut lite extra med just denna hårfön är att munstycket inte blir mer än 44 grader varmt – detta gör att du kan komma nära hårbotten och skapa massor av volym utan att det bränner. Dessutom är det på det viset att den är mycket tyst vid användning plus att den har lägre energiförbrukning än andra fönar – stort plus för det.

3. Obh Nordica Björn Axén Hårfön – Hair Dryer AC 2000

Obh Nordica Björn Axén Hair Dryer AC 2000

Vill du ha en proffsig hårfön så behöver du inte leta längre. Den har ett extra smalt munstycke som ger maximal koncentration av luftflödet både vid torkning och vid styling. Du får även med ett extra volymmunstycke som du kan använda för att maxa volymen när du känner för det.

Med denna fön slipper du friss och samtidigt får du maxat lufttryck och extra lång livslängd på grund av dess AC motor.

Den har tre värmelägen och två hastigheter. Det har också en mycket praktisk cool-funktion och en extra lång sladd på nästan tre meter.

4. HH Simonsen Hårfön – Compact Dryer

HH simonsen Compact Dryer

Detta är en riktig lyxlirare bland hårfönar och den är verkligen den perfekta kompakta hårfönen. Den har många kul och bra funktioner och den är mycket kraftfull.

Vad är det då för typ av funktioner vi hittar i denna hårfön? Jo, den har två hastighetsinställningar, tre värmeinställningar, en kylknapp och en 2500 watts lättviktsmotor. Med en särskild design minimeras buller samtidigt som luftmängden ökas – en mycket bra kombination för en hårfön.

Den är både ergonomisk och mycket behaglig att använda. Dess vikt är lagom och med den ergonomiska designen så ligger den skönt i handen medan man använder den.

5. Remington Hårfön D7779 Air3D

Remington D7779 Air3D

Vill du ha en hårfön som har tagit steget in i framtiden så är detta det självklara valet – den har en superslimmad och cool design, den har ett flertal olika temperaturer att välja mellan och den ger extra hållbarhet till din frisyr.

Denna hårfön är utrustad med Remingtons exklusiva glansförbättrande balsam och det gör att håret både får fin glans och att håret blir utan frizz. DEn har även en bra kalluftsfunktion och en mycket lätt vikt.

Den byter också färg när du byter mellan kall och varm luft och man får med tre munstycken.

6. Remington AC9140 PRO-Luxe Dryer

Remington AC9140 PRO-Luxe Dryer

Om du tycker att det är kul med snygga värmeverktyg så kommer du att digga denna hårfön Den är superfint designad och både känsla och resultat blir likt det resultat du får hos frisören.

Håret blir både jämnt och frizzfritt och hårfönens design gör så att värmen koncentreras på det området där den behövs – ett smart sätt för att underlätta för dig att styla dit hår precis så som du vill.

Hårfönen har bra drag i sig, så ditt hår kommer att bli torrt snabbt och smidigt.

7. Babyliss Hårfön 6000E Pro Digital

Babyliss 6000E Pro Digital

Denna hårfön har en hög jonfunktion som gör att håret blir mindre frissigt och den har också ett miljövänligt eco-läge. Vad mer har den att bjuda på? Jo, den blåser både varm och kall luft plus att den har justerbar hastighet för olika frisyrer.

Att den sedan är designad på ett sätt som gör att den ser urcool ut är bara en extra grej som man gärna lägger på plussidan. Den är väldigt tyst och det är såklart väldigt positivt då det är skönt att slippa oljudet som är förknippat med vissa hårfönar.

Skydda ditt hår mot värme innan du fönar det

När du använder värmeverktyg som exempelvis hårfönar så är det viktigt att skydda håret med exempelvis värmeskydd, eller med hårolja. Detta är av stor vikt för att håret inte ska torka ut, eller bli skadat. 

Med ett bra värmeskydd av ett eller annat slag så skyddas håret på så vis att det skapas en skyddande hinna runt dina hårstrån. Använd värmeskydd i fuktigt hår innan du börjar föna och var noga med appliceringen så att produkten kommer i hela håret. På så vis skyddas håret och även om du ofta värmestylar håret så kommer det inte att bli slitet eller skadat. 

Hur vi testat hårfönarna

Vi som har testat hårfönarna är 15 personer och vi har testat på olika typer av hår både vad gäller kvalitet, stil, längd mer mera. För att vi skulle kunna ge er ett så utförligt test som möjligt ville vi prova hur hårfönarna funkade både på friskt och välmående hår och på hår som är slitet och skadat. 

Det var extra intressant att se resultatet på mindre välmående hår då det är slitet och skadat hår som brukar ogilla att bli värmestylat. Ovan hårfönar klarade testet galant, så du behöver inte vara orolig över att de ska skada ditt hår. Kom ihåg att använda värmeskydd bara.