Hudvård

Bästa Tonern 2022 – Bäst i test

Toner är en rengörande och återfuktande produkt som med fördel kan ingå i den dagliga hudvårdsrutinen, både på morgonen och på kvällen. En annan viktig effekt som tonern har är att den balanserar huden pH-balans som gör det enklare för huden att behålla fukt och undvika uttorkning.

Ansiktstoner appliceras över ansiktet, hals och dekolletage där den förbereder huden för att effektivare kunna ta upp fukt från serum, dagkräm eller nattkräm som kommer efter i hudvårdsrutinen.

En toner appliceras enklast genom att fukta en bomullspad och sedan med varsamma händer svepa den över huden som ska behandlas. Alternativt kan man applicera tonern med hjälp av händerna då man istället försiktigt klappar in produkten i huden. Tonern ska alltid lämnas kvar för att absorberas in i huden, den ska alltså inte sköljas av med vatten efter applicering.

9 Bästa Ansiktstoners – Bäst i test

1. The Ordinary Direct Acids Toning Solution

The Ordinary Direct Acids Toning Solution

Vid regelbunden användning kan denna toner jämna ut hudens struktur och även ge en jämnare hudton. Det är framförallt allt glykolsyra som är den aktiva ingrediensen och som exfolierar huden varsamt. Tonern bör användas dagligen som en del av kvällens hudvårdsrutin. Applicera tonern efter ansiktsrengöring med hjälp av en bomullspad.

Svep bomullspaden över hela ansiktet, med undantag för ögonområdet, och vidare ned över halsen. Produkten lämnas sedan kvar för att absorberas upp av huden och behöver därmed inte sköljas av med ytterligare vatten. I och med att produkten innehåller en AHA-syra (glykolsyra) bör man inte utsätta ansiktet för solexponering utan att applicera en solskyddsfaktor.

2. Filorga NCEF-Essence Ansiktstoner

Filorga NCEF-Essence

Denna produkt är framtagen för att passa in i din dagliga hudvårdsrutin mellan ansiktsrengöring och serum. Produkten förbereder huden för att bli extra mottaglig för fukt och fungerar som ett förberedande serum. Tonern kan användas på alla hudtyper men ger särskilt bra resultat på den torra huden som saknar fukt. Där agerar den återfuktande och ger huden mer lyster samtidigt som den har en skyddande inverkan på hudens barriär.

Applicera tonern dagligen, gärna både morgon och kväll, genom att klappa in produkten i huden med varsamma handflator. Tonern ska inte sköljas av med vatten utan lämnas för att absorberas upp av huden.

3. Biotherm Biosource Softening Toner

Biotherm Biosource Softening Ansiktstoner

Biosource softening toner stärker hudens skyddsbarriär vilket leder till att både smuts och föroreningar har svårt att få fäste på huden. Tonern återfuktar huden i upp till 24 timmar efter applicering och gör din hud förberedd för efterföljande produkter och dess egenskaper. Den aktiva ingrediensen i denna produkt kommer från Frankrikes varma termalkällor, nämligen Life Plankton™. Life Plankton™ är en alg som har en god inverkan på huden.

Produktens formula är särskilt sammansatt för att ha god effekt på den normala huden samt blandhud. För bästa resultat bör tonern användas regelbundet, gärna både morgon och kväll. Applicera genom att fukta en bomullspad och svep över ansiktet. I hudvårdsrutinen kommer tonern efter rengöring men före dagkräm, nattkräm eller serum.

4. Exuviance Soothing Toning Lotion

Exuviance Soothing Toning Lotion

En toner som kan användas på alla hudtyper, dess milda effekt och skonsamma ingredienser gör den även lämplig att användas på hud som är extra känslig. Tonern har en återfuktande egenskap samtidigt som den rengör huden från sminkrester och smuts samt neutraliserar pH-balansen i huden. Ingredienserna kamomill, gurka och aloe vera har båda lugnande effekt och dämpar effektivt irritationer och rodnader.

Glukonalakton stimulerar hudens process för cellförnyelse vilket resulterar i en jämnare hudtextur. För ett mer tillfredsställande resultat bör produkten användas regelbundet, två gånger dagligen på ren hud. Produkten är allergitestad och doftar vanilj och mango.

5. Pixi Glow Tonic Ansiktstoner

Pixi Glow Tonic

Detta är inte bara en toner utan en toner som har en exfolierande effekt och lämnar din hud med både mer spänst och mer lyster. Den är berikad med ingredienser som ginseng och fruktos, två ämnen som ger en mer välmående hud. Den exfolierande egenskapen kommer från glykolsyra, som är en AHA-syra. I och med att den är starkt exfolierande bör man inte vistas i sol utan att först applicera en solskyddsfaktor.

Tonern kan användas både morgon och kväll där den appliceras efter ansiktsrengöring i hudvårdsrutinen. För enklare applicering kan en bomullspad användas som först fuktas med tonern och sedan sveps varsamt över huden i ansikte och ner på halsen och dekolletage. Ögonområdet bör undvikas. Låt produkten sjunka in i huden, skölj ej av med vatten då effekten försvinner.

6. Mario Badescu Facial Spray – Ansiktsspray

Mario Badescu Facial Spray

Med denna spray kan du snabbt ge ditt ansikte en uppfräschning även när du är på språng. Efter en jobbdag kan du enkelt spraya ansiktet som direkt får en uppfräschning och du blir snabbt redo för kvällens after work. Produkten kan användas på alla hudtyper men är särskilt framtagen för att ge återfuktning till den torra huden. Med denna spray kan du återfukta huden smidigt även under dagens gång.

Formulan består av flertalet växtextrakt som tillsammans verkar för att lugna irriterad hud och ge nytt liv till trött hud. Sprayen kan även användas ihop med makeup för att få en bra grund innan applicering av foundation eller som ett settingspray för att få makeupen extra hållbar.

7. Lancôme Tonique Douceur Ansiktsvatten

Lancôme Tonique Douceur Ansiktsvatten

Ansiktsvattnet från Lancôme är fritt från uttorkande alkohol och innehåller istället plantextrakt som har lugnande effekt på huden. Produkten kan användas för att ta bort rester av makeup och föroreningar som finns kvar efter ansiktsrengöringen. Detta samtidigt som produkten bevarar hudens naturliga fukt och ser till att den behåller sin elasticitet. Formulan är särskilt anpassad för att möta den torra hudens behov av återfuktning.

Resultatet av regelbunden användning blir en hud som är både renare, mjukare och klarare. Dessutom har huden fått en förberedande behandling som gör det enklare för den att ta till sig efterföljande kräm. Använd dagligen för bästa effekt och applicera den med hjälp av en bomullspad.

8. Mario Badescu Aloe Vera Toner

Mario Badescu Aloe Vera Toner

Aloe Vera toner är en riktigt mild och skonsam toner som är lämplig att använda på både den känsliga och den torra huden. Den naturliga ingrediensen aloe vera som är basen i denna toner rengör skonsamt huden från smuts och föroreningar samtidigt som tilltäppta porer öppnas upp och hudirritationer dämpas. Tonern kan med fördel användas två gånger varje dag, både i morgonrutinen och i kvällsrutinen.

Börja med att rengöra ansiktet med ansiktsrengöring och fukta sedan en bomullspad med toner. Stryk bomullspaden över ansiktet. Ta en ny bomullsbad och upprepa tills dess att bomullspaden är helt ren efter att ha svepts över ansiktet. Produkten är fri från alkohol vilket gör den extra passande till den känsliga huden.

9. Ole Henriksen Ole Henriksen Dark Spot Toner

Ole Henriksen Ole Henriksen Dark Spot Toner

För den mogna huden som önskar återfå sina ungdomliga egenskaper finns denna kvällstoner från Ole Henriksen. Den har en kraftfull formula som innehåller flera AHA-syror för att effektivt behandla ålderstecken så som pigmentfläckar, rynkor och linjer. Därtill finns ingredienserna trollhasselvatten som ger en klar hud samt lakritsrotextrakt och kamomillextrakt som har en lugnande inverkan på huden.

I och med att formulan är så kraftfull bör tonern enbart användas på kvällen så att produkten kan verka under natten. Använd tonern på rengjord hud och applicera därefter serum eller annan återfuktande kräm. Produkten har en doft av citrus. Vid regelbunden användning kan resultat ses som en jämnare hudton och struktur.

Varför ska jag använda toner?

Toner har som uppgift att bland annat balansera pH-värdet i huden, att förbereda huden för kommande produkter och ge huden ett mer välmående utseende. En toner används som ett förberedande serum, som rengöring och för att jämna ut såväl textur som ton.

När ska jag använda en toner?

En toner används dagligen som en del av den vanliga hudvårdsrutinen såväl på morgonen som på kvällen. Den används efter ansiktsrengöringen och förbereder sedan huden för att effektivare kunna ta upp de vårdande ingredienserna i efterföljande serum eller dag-/nattkräm. En del toner kan även användas som en grund innan applicering av makeup för att få ett jämnare och mer hållbart resultat.