Hårvård

Bäst i test: Bästa Balsam 2022

För att du ska få ett välmående, vackert och friskt hår är balsam en mycket viktig produkt att använda sig av. Balsamet appliceras efter att håret har rengjorts med schampo och även efter eventuell inpackning. Syftet med produkten är att se till att stänga igen alla de små fjäll som finns på hårstråna, som öppnas upp i samband med schamponering. Det gör att håret blir starkare och inte lika utsatt för slitage.

Marknaden erbjuder idag många olika typer av balsam som är framtagna för olika hårtyper. Det finns bland annat balsam som tillför extra mycket fukt eller balsam som lämpar sig bäst för tunt eller lockigt hår. I denna bäst i test kommer vi att lista 9 fantastiska och bra alternativ som kan användas vid varje hårtvätt.

9 Bästa Balsam

1. Bäst i test – Maria Nila Head & Hair Heal Balsam

Vinnaren i vårt bäst i test för bästa balsamet blev ingen mindre än Maria Nila Head & Hair Heal Balsam. Balsamet är framtaget för att verka hårväxtstimulerande, samtidigt som det är antiinflammatoriskt och passar bra för den med känslig hårbotten.

Maria Nila Head & Hair Heal Balsam innehåller bland annat Aloe Vera-extrakt som mjukgör och ger fukt, samt förebygger uppkomsten av mjäll. Här finns även aminosyror, Vitamin E och Apigenin, vilket bidrar till en friskare hårproduktion.

2. Morrocanoil Extra Volume Conditioner

Morrocanoil har länge varit kända för att skapa naturliga och högkvalitativa produkter för att främja hårkvaliteten och göra håret starkare. Med deras Morrocanoil Extra Volume Conditioner får du ett hår som känns fylligt och som är berikat med mycket fukt.

Formulan är enkelt att applicera och tynger inte ner håret, samtidigt som det boostar och ger mycket volym. Morrocanoil Extra Volume Conditioner är fri från parabener, sulfat och fosfat.

3. Olaplex Bond Maintenance Conditioner No5

Olaplex gjorde stor succé när det kom ut på marknaden. Både privatpersoner och frisörer använde sig av produkten och den är lika uppskattad då som nu. Olaplex Bond Maintenance Conditioner No5 lämpar sig för alla hårtyper och innehåller ingredienser som reparerar, återställer och återfuktar håret, utan att tynga ner.

Olaplex Bond Maintenance Conditioner No5 lämpar sig utmärkt för dig som behöver förstärka håret innan eller efter kemiska hårbehandlingar, eftersom det eliminerar frizz och skador. Det ger dig ett mer hälsosamt och glansigare hår.

4. Kérastase Resistance Ciment Anti Usure Conditioner

Kérastase Resistance Ciment Anti Usure Conditioner är ett balsam som är framtaget specifikt för trött och skadat hår. Balsamet verkar stärkande från rot till topp och ser till att dina slitna längder blir som nya igen.

Tack vare den aktiva formulan får ditt hår en mycket bättre motståndskraft mot yttre påfrestningar. Håret blir enkelt att reda ut från tovor, smidigt och mycket glansigt. Kérastase Resistance Ciment Anti Usure Conditioner ser även till att återfukta och vårda från djupet.

5. Kerstin Florian Reviving Conditioner

På femte plats i vårt bäst i test hittar du Kerstin Florian Reviving Conditioner. Kerstin Florian Reviving Conditioner är berikat med ett veteprotein och Pro-vitamin B5, vilket ger ditt hår en fantastiskt glans och mycket återfuktning.

Balsamet ser till att håret får tillbaka sin elasticitet och styrka, samtidigt som det säkerställer en större fyllighet. Tack vare Pro-vitamin B5 går balsamet djupt in i hårstrået och återfuktar på djupet.

6. L’Oréal Professionnel Volumetry Conditioner

Har du tröttnat på livslöst hår som inte har någon volym? Då är L’Oréal Professionnel Volumetry Conditioner lösningen på problemet. Det här balsamet är framtaget specifikt för den mycket mycket tunt hår och som är i behov av extra volym och fyllighet.

För att lyckas med detta har man kombinerat Intra-Cylane™ med HydraLight, något som ger ett mycket kraftfullt och starkt patenterat ämne. Ämnena går djupt in i hårstrået och stärker strukturen från grunden.

7. Kérastase Blond Absolu Cicaflash Conditioner

Kérastase Blond Absolu Cicaflash Conditioner är en unik kombination av ett balsam och en inpackning i ett. Balsamet är svagt lavendelfärgat och lämpar sig därmed utmärkt för den som vill få kallare toner i ett blont hår. Kérastase Blond Absolu Cicaflash Conditioner återuppbygger håret och ser till att stärka hårfibrerna.

Här tillförs även mycket fukt, vilket får håret att bli luftigare och glansigare. Ett blekt hår är mycket känsligt och behöver få ny styrka regelbundet. Det är något som Kérastase Blond Absolu Cicaflash Conditioner kan hjälpa dig med.

8. Maria Nila Pure Volume Conditioner

Vi tittar närmare på ytterligare ett balsam som kommer från det populära märket Maria Nila. Maria Nila Pure Volume Conditioner är ett lättviktigt balsam som verkar utredande och som passar bra för tunt och fint hår. Balsamet återfuktar och mjukgör, samtidigt som det vårdar känslig hårbotten.

Genom att tillföra Vitamin B5 får håret också en ökad spänst och volym. Maria Nila Pure Volume Conditioner passar bra för den med färgat hår, eftersom Colour Guard Complexet ser till att reducera och minska risken för färgförlust från tvätt, värmestyling och UV-strålar.

9. Kérastase Nutritive Conditioner

Att ha problem med torrt hår är mycket vanligt, speciellt i länder som Sverige där luften ofta är mycket torr och väder och vind påverkar. Med Kérastase Nutritive Conditioner vår du ett vårdande och högkvalitativt balsam som återfuktar håret på djupet och ser till att det blir smidigt, mjukt och fullt av glans.

Håret blir mycket enklare att hantera och styla, samtidigt som det blir starkare.

Varför ska man använda balsam?

Balsam är en produkt som är framtagen för att skydda och vårda håret. När du utsätter ditt hår för schampo kommer alla små fjäll som finns på hårstrået att öppnas upp. På så sätt kan håret rengöras på djupet.

För att håret inte ska bli lika påverkat av slitage och få en glansigare look är det dock viktigt att försegla fjällen efter schamponeringen. Det är här balsamet kommer in i bilden och gör sitt jobb. Av denna anledning är det viktigt att balsamet är det sista som appliceras i samband med hårtvätt.

Är balsam och conditioner samma sak?

Ja! Det är lätt att bli förvirrad av de olika benämningarna, men conditioner är precis samma sak som ett vanligt balsam.

Ordet kommer från engelskan, men beskriver samma typ av produkt. Vad man väljer att kalla produkten är således en smaksak.

Bäst i test: Maria Nila Head & Hair Heal Balsam

Maria Nila Head & Hair Heal Balsam blev den självklara vinnaren i vårt bäst i test för bästa balsamet 2021. Inte nog med att balsamet verkar antiinflammatoriskt så ökar det också möjligheten för ett längre och starkare hår.

Maria Nila Head & Hair Heal Balsam kan användas dagligen och är helt veganskt. Det är inte heller testat på djup och är fri från sulfat och parabener.