Hårvård

Bäst i test: Askblond Hårfärg 2022

Den askblonda hårfärgen har alltid varit mycket uppskattad, men under de senaste åren har den trendat som mest. Med askblond hårfärg kan du få den där kalla och gråaktiga tonen av blont, utan att behöver oroa dig för orangea, gula eller röda undertoner.

Färgen är fräsch och ungdomlig och kan användas för att förstärka den naturliga hårfärgen eller för att täcka över gråa hår. Den är naturligtvis även utmärkt för dig som redan är blond, men vill ha andra skiftningar och reflexer.

I vårt bäst i test har vi plockat ut fyra stycken askblonda färger från kända och populära varumärken. Alla hårfärger kan användas i det egna hemmet och utan att du behöver besitta någon tidigare kunskap.

1. Bäst i test – MOOD Hair Colour Askblond Hårfärg

Den här askblonda hårfärgen från MOOD är vår vinnare i detta bäst i test. Färgen är enkel att arbeta med, droppar inte och ger ett snyggt och hållbart resultat. Till MOOD Hair Colour Askblond Hårfärg har man använt sig av det unika multitechonolgy-komplexet som ger ditt hår en vacker och naturlig färg som är full av glans.

MOOD Hair Colour Askblond Hårfärg kan användas på blont till ljusbrunt hår och täcker även gråa hårstrån med bravur. Se till att du använder efterbehandlingen för en mer intensiv och levande hårfärg.

2. Loreal Paris Excellence Creme Ljus Askblond

L’Oréal är kända för sina högkvalitativa och högpigmenterade hårfärger som kan användas för hemmabruk. Med Loreal Paris Excellence Creme Ljus Askblond får du en skyddande hårfärg som innehåller en formula som vårdar och mjukgör, samtidigt som du får en snygg och fräsch askblond färg.

Loreal Paris Excellence Creme Ljus Askblond är berikad med ett Pro-Keratin, vilket hjälper ditt hår att vitaliseras. Det ger dig ett hår som känns friskt och som har en stark och fin färg. Loreal Paris Excellence Creme Ljus Askblond täcker dessutom gråa hår!

3. Schwarzkopf Natural&Easy Nordisk Askblond

Schwarzkopf Natural&Easy Nordisk Askblond är en naturlig och fin askblond färg som är tillverkad på 93 % naturliga ingredienser. Hårfärgen ser till att förstärka din naturliga hårfärg, samtidigt som den tillför en stor dos med glans och vackra reflexer.

Den färgkräm som Schwarzkopf Natural&Easy Nordisk Askblond består av är berikad med ett lavendelvatten och den vårdande efterbehandlingen består av olivolja från soliga Medelhavet. Schwarzkopf Natural&Easy Nordisk Askblond är en mörkare nyans av askblond som passar den med ljusblont till ljusbrunt hår.

4. Garnier Olia Permanent Hair Colour Very Light Ash Blond

Med Garnier Olia Permanent Hair Colour Very Light Ash Blond får du en permanent hårfärg där man har använt sig av olja för att stärka håret och ge dig en askblond färg som är intensiv och långvarig. Med hjälp av oljan kan färgen inte bara kapslas in bättre i hårstrået, utan du kommer även att uppleva en förbättrad hårkvalitet och hårstruktur.

På baksidan av förpackningen kan du enkelt se vilja hårfärger som Garnier Olia Permanent Hair Colour Very Light Ash Blond lämpar sig bäst för. Observera att du inte kan färga ditt hår ljusare med hjälp av hårfärg, Garnier Olia Permanent Hair Colour Very Light Ash Blond lämpar sig därför för den som vill bli av med varma undertoner eller som vill ha en mörkare nyans av blont.

Hur färgar man håret askblont?

Den askblonda färgen lämpar sig bäst för dig som redan är ljusblond eller blond i grunden. Hur du ska gå tillväga beror på vilken typ av färg eller toning som du använder dig av, men också vilket varumärke som du väljer. Eftersom askblonda hårfärger innehåller många gråa pigment är det rekommenderat att börja från topparna och arbeta sig uppåt, så att du inte får färgskiftningar mellan rötter och toppar.

Har du ett platinablont hår finns det risk för att de gråa pigmenten tar över för mycket, så här kan det vara bra att välja en lite mörkare nyans eller en blond färg med varmare toner. Se till att du delar upp håret i sektioner innan du börjar och kammar igenom det ordentligt. Finns det knutar är risken stor att färgen inte kan tränga in och färga hårstrået helt och hållet.