Hårvård

Bäst i test: Bästa Ansiktsmist 2022

Efter en lång dag kan huden kännas trött och stram. Det är något som de allra flesta har fått uppleva mer än en gång. Med hjälp av en ansiktsmist kan du återfukta ditt ansikte och detta utan att du behöver oroa dig för att din sminkning ska förstöras.

Idag finns det många olika typer av ansiktsmister att välja mellan och alla har de olika egenskaper. Gemensamt för de flesta är dock att de återfuktar och gör din hy mjuk och smidig igen.

Har du aldrig använt dig av en ansiktsmist tidigare eller vill du testa ett nytt märke? Vi har tittat närmare på några av de trendigaste och mest populära produkterna som finns på marknaden just nu.

10 Bästa Ansiktsmisterna

1. Bäst i test – Mario Badescu Facial Spray With Aloe

Mario Badescu Facial Spray With Aloe är vår vinnare i detta bäst i test och en solklar favorit. Med den här ansiktsmisten ser du till att fräscha upp huden under dagens gång och minskar risken för stora porer och torra partier.

Mario Badescu Facial Spray With Aloe ger en omedelbar och direkt återfuktning när helst du behöver och kan appliceras både under och ovanpå make up. Misten är berikad med ett extrakt som består av gardenia, blåstång, timjan och aloe vera.

2. PIXI Rose Glow Ansiktsmist

PIXI Rose Glow Ansiktsmist är ett självklart val för den som behöver en mist som verkar både stärkande och lugnande mot huden. Här har man använt sig av hela sju olika typer av rosextrakt för att berika misten med kraftfulla och vårdande antioxidanter.

PIXI Rose Glow Ansiktsmist förbättrar hudens elasticitet och återuppbygger på djupet. Med hjälp av arganolja och avokadoolja mjukgörs huden och skyddas mot fria radikaler.

3. MAC COSMETICS Mac Prep and Prime

Med MAC COSMETICS Mac Prep and Prime får du både en mist och en primer i ett. MAC COSMETICS Mac Prep and Prime är en högkvalitativ produkt som är full med härliga vitaminer och mineraler som ger styrka och välmående till din hud.

För att huden ska bli ordentligt återfuktat har man även tillfört grönt te som piggar upp, kamomill som lugnar och gurka som ger fukt. MAC COSMETICS Mac Prep and Prime kan med fördel användas för att sminkningen ska blandas riktigt ordentligt.

4. Emma S Soothing Facial Mist

Har du problem med torr och irriterad hud? Då kan vi rekommendera Emma S Soothing Facial Mist. Den här ansiktsmisten innehåller massa viktiga och vårdande ingredienser som gör din hy mjuk, behaglig och återfuktad hela dagen.

Du hittar bland annat vitamin B3 som minskar rodnader och gör så att din hudbarriär blir starkare. Du hittar även Hyaluronsyra såväl som Aloe vera som fuktboostar ordentligt. Emma S Soothing Facial Mist passar alla åldrar och hudtyper och är godkänt för allergi och känslig hy.

5. Clarins Hydra-Essentiel Hydrating Ansiktsmist

Clarins är kända för att skapa högkvalitativa och säkra skönhetsprodukter för alla typer av behov. Med deras Clarins Hydra-Essentiel Hydrating Ansiktsmist får du en ansiktsmist som är återfuktande och som har en multiskyddande funktion.

Den lätta och behagliga misten skyddar huden mot fria radikaler, föroreningar och temperaturchocker. Den är uppfriskande, komfortgivande och ger huden ett mycket vackert och fräscht lyster.

6. Lumene Lähde NORDIC HYDRA Ansiktsmist

Vi går vidare i vårt bäst i test och tittar närmare på Lumene Lähde NORDIC HYDRA Ansiktsmist. Lumene Lähde NORDIC HYDRA Ansiktsmist är en uppfriskande och återfuktande produkt som ser till att din hud blir omedelbart mjukare och smidigare.

Misten är tillverkad av rent och friskt källvatten från norden och är även berikad med björksav. Björksaven ser till att kapsla in fukten längre.

7. LA Bruket Facial Mist

LA Bruket Facial Mist kan användas dagligen som ett sätt att fräscha upp huden eller som en del av din vanliga hudvårdsrutin. Misten ser till att återfukta din hud naturligt och använder sig av anti-pollution och björkextrakt för att återuppliva trött och glåmig hy.

LA Bruket Facial Mist är berikad med en fjärilsingefära och mineralrikt extrakt från sjögräs som skyddar huden mot alla påfrestningar under dagens gång. Din hy blir friskare och betydligt mer elastisk.

8. L’Oréal Paris Shake & Glow Mist

När du väljer en ansiktsmist vill du inte bara att flaskan ska vara fin, utan att produkten ska fungera så optimalt som möjligt. När man tillverkade L’Oréal Paris Shake & Glow Mis lyckades man slå två flugor i en smäll. Här får du riktigt bra mist som fräschar upp huden och som kommer i en riktigt fin och elegant flaska.

L’Oréal Paris Shake & Glow Mis kan användas om du vill se till att fixera sminket lite extra eller om du vill fräscha upp make upen under dagens gång och slippa torra partier. L’Oréal Paris Shake & Glow Mis ger en vacker lyster som håller hela dagen.

9. Nuxe Very Rose Tonic Mist

Den här ljuvliga och rosendoftande misten är ett fantastiskt val för alla som söker en ansiktsspray som är snabb och enkel att använda sig av. Nuxe Very Rose Tonic Mist har en 2-i-1 funktion som gör det enklare för dig att ta bort sminket när du ska lägga dig på kvällen, samtidigt som du får en återfuktande hudvårdprodukt som innehåller allantoin.

Nuxe Very Rose Tonic Mist är en frisk och behaglig mist som ger en skön och uppiggande känsla. Bäst är att spraya med cirka 15 cm avstånd från ansiktet och glöm inte bort att blunda under tiden.

10. Ida Warg Hydrating Face And Body Mist

Vi avrundar vårt test med Ida Warg Hydrating Face And Body Mist. Denna mist innehåller hyaluronsyra och kan användas för både kropp och ansikte på en daglig basis.

Spraya de partier som du vill återfukta hur ofta och när helst du känner för det. Ida Warg Hydrating Face And Body Mist innehåller vitamin B5 som verkar stärkande mot hudens barriär.

Vad är ansiktsmist?

En ansiktsmist är en mångfunktionell produkt som lämpar sig bra för både män och kvinnor som vill fräscha upp hyn på ett enkelt sätt under dagen. Om du har problem med torr hy och stora porer kan du behöva tillföra extra mycket fukt för att huden ska kännas mjuk och smidig igen.

Med en ansiktsmist, eller face mist som det också kallas för, kan du boosta huden så fort den börjar kännas stram. Det ger dig inte bara ett piggare och fräschare utseende, utan du känner dig också mycket vackrare och ungdomligare. En face mist kan med fördel användas som en primer eller settingspray om din make up har blivit torr och kakig under dagen.

Hur applicerar jag ansiktsmisten i min rutin?

Ansiktsmisten kan användas precis när som helst under dygnet och därför behöver du inte fundera på i vilken ordning i din hudvårdsrutin som den passar in bäst.

Du kan med fördel applicera den på morgonen för att boosta huden inför dagens alla bestyr, men du kan också använda den vid lunch, på eftermiddagen, efter ett träningspass eller på kvällen när du ska lägga dig.