Stylingverktyg

Bäst i test: Bästa Värmeborste 2022

När du vill att det ska gå undan lite med din styling så är det perfekt med en värmeborste. Det finns många fina varianter att välja mellan, så det är inte svårt att hitta en värmeborste som passar just dig.

Vad är då en värmeborste, egentligen? Det är något så smart som en blandning mellan en locktång + rundborste/vanlig hårborste. Inte dumt påhitt, eller vad säger ni? Detta är ett mycket bra val för er som tycker att det här med värmestyling känns lite jobbigt. Det går snabbt att få håret fint och det är inte särskilt svårt att lära sig hur man ska använda en värmeborste. 

Vad blir det då för resultat, kanske ni undrar? Det blir ett resultat som känns både lyxigt och proffsigt, men kanske är det så att det framförallt är på det viset att resultatet är att man snabbt får både borstat och torrt hår efter duschen. Klart värt att testa.

Testvinnare – Bästa Värmeborste

1. Bäst i test – ghd Värmeborste Glide Professional Hot Brush

ghd Värmeborste Glide Professional Hot Brush

Det här är en mycket prisvärd och bra värmeborste som vi rekommenderar er alla att testa. Den är bra på att tämja torrt hår och frizz och ditt hår kommer snabbt att bli snyggt och fräscht.

Borsten har både korta och långa borst, vilket gör att håret både stylas och får en mjuk naturlig rörelse.

Den har en temperatur och det är 185°C, detta är den optimala temperaturen för styling, så det gör ingenting att man inte kan ändra temperaturen. Den har en automatiskt viloläge som gör att borsten stängs av efter 60 minuter.

2. Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Detta är ännu en mycket prisvärd värmeborste som ger ett snyggt resultat på kort tid. Du får både volym och fyllighet när du använder den och håret blir snyggare och ser mindre slitet ut i ett enda borstdrag.

Du kan naturligtvis även räkna med att få fin glans i håret och du slipper både trassel och frizz. Då du slipper krångla med exempelvis hårfön, plattång med mera så blir det betydligt mer skonsamt mot ditt hår och detta ger naturligtvis ett mycket fint resultat.

Håret slits mindre, men får ändå väldigt vackert resultat. Det är en win-win på alla sätt och vis och vi kan inte annat än att rekommendera denna.

3. Obh Nordica Värmeborste Björn Axén Magic Style Brush

Obh Nordica Värmeborste Björn Axén Magic Style Brush

Vill du ha en bra värmeborste som ger ett bra grepp om håret så ska du ta dig en titt på denna goding. Den ger ett mycket fint resultat med både fin form och fin glans.

Du väljer själv om du vill använda den till att skapa lockar, skapa volym, eller om du vill ha den till att böja topparna inåt eller utåt.

När du använder dig av denna borste motverkas både statisk elektricitet och frizz och dessutom får du en härligt fönad känsla som håller i sig.

4. Cera Hotstyler 38mm Värmeborste

Cera Hotstyler 38mm

Denna värmeborste från Cera är i form av en rundborste och den kan användas till att styla håret på ett flertal olika sätt. Vare sig det är fina, mjuka lockar, eller om det är volym du är ute efter så kommer denna borste att ge dig exakt det resultat du är ute efter.

Den har en automatisk avstängning och du kan själv justera temperaturen. Efter en timmes användning stängs denna borste av automatiskt, så du behöver inte vara orolig över att glömma bort att stänga av den.

Borsten är gjord av keramik och termalin och sladdlängden är på hela 3 meter för smidig och enkel styling vart i hemmet du vill.

5. Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Detta är en oerhört prisvärd produkt som har en 1000 watts motor och den stylar genom att kanalisera det varma luftflödet genom ett av de särskilda tillbehören som medföljer när man köper denna värmeborste.

Det är extra kul med den här typen av stylingprodukter då man själv kan välja helt fritt vad för typ av resultat man vill ha. man kan byta tillbehör frän en dag till en annan, så man kan ha både vardagschict resultat och mer festliga resultat.

Med detta 4-i-1-stylingkit får du med tillbehör som kan skapa både rufsiga vågor, silkeslen mjukhet, stora spänstiga lockar.

6. OBH Nordica Björn Axén Professional Airstyler 700

OBH Nordica Björn Axén Professional Airstyler 700

Denna värmeborste har en 700 watts motor och en extra lång sladd på 2.8 meter. Den har keramisk beläggning och det gör att friktionen minskas samtidigt som man får ökad glans och en skonsam styling. Den har två olika värmelägen/hastigheter + en coolfunktion.

När man köper den så får man med både 2 rundborstar i olika storlekar och 1 hårborste. De två rundborstarna kommer i storlekarna 22 mm och 38 mm. Den mindre av dem ger små lockar och den större rundborsten ger volym och större lockar.

Du väljer själv om du vill använda denna värmeborste på torrt eller på fuktigt hår. DEn funkar lika bra oavsett, så det är väldigt praktiskt och bra.

7. BaByliss Värmeborste AS950E

BaByliss Värmeborste Big Hair Hot Air Styler Dual Rotating AS950E

Här har vi en riktigt fin värmeborste som är lätt att falla pladask för. Den har både en 50 mm keramisk borste och en 40 mm keramisk borste, så man får med två stycken olika storlekar i samma. Du blir av med statisk elektricitet och ditt hår få mycket fin glans vid användning – du får alltså väldigt mycket i ett med denna snygga värmeborste.

Borsthuvudet roterar medan man använder borsten och det ger en lyxig blow-dry finish samtidigt som borsten greppar tag i håret och slätar ut eller formar det exakt på det sätt som du vill ha det.

Sammanfattning

Värmeborste är den perfekta stylingverktyget för dig som vill att det ska gå undan under tiden du stylar ditt hår. Det spelar ingen roll om det handlar om en festlook eller en vardagslook, det är ju alltid härligt när man kan använda sig av verktyg som gör att det går lite extra snabbt att styla sitt hår. 

Välj en värmeborste som känns lämplig just för dig och för ditt hår. Ska du använda den ofta? Då kanske det är värt att satsa lite extra pengar på den. Är det på det viset att det främst är vid festliga tillfällen du ska använda den? Då kanske det är bättre att satsa på en variant som är lite billigare, men som gör sitt jobb de dagar du ska använda den. 

Hur vi testat värmeborstarna?

Vi som har testat dessa värmeborstar är 12 personer och vi har alla olika typer av hår och olika typer av stil. Vi har därför kunnat testa för att se efter hur värmeborstarna funkar både för både mer klassiska looks och mer moderna/alternativa looks. 

Vi har testat på olika längder av hår, olika kvalitet av hår och så vidare. Det har med andra ord varit lätt för oss att se efter hur de olika borstarna funkar på såväl slitna och skadade, kemiskt behandlade och fräscha, friska hår. 

Vi använde varje borste vid några olika tillfällen, så vi testade dem både för att ge en vardagslook och för att ge en mer festlig look.