Stylingverktyg

Bäst i test: Bästa Pincett 2022

En pincett är sedan länge det bästa verktyget du kan använda dig av för att styla och forma dina ögonbryn. Med en pincett kan du se till att dra ut hårstråna från roten, vilket gör att det tar länge tid innan de växer tillbaka igen och dina ögonbryn kan vara snygga och fräscha mycket längre.

Verktyget kan också användas för att avlägsna hår på andra ställen, t.ex. runt näsan, i öronen eller på hakan, såväl som det kan användas för att ta bort stickor eller i samband med sårvård. Här är det viktigt att välja en pincett som kan komma så nära huden som möjligt, för att på ett mer effektivt sätt få upp hårstrået från roten och minska risken för att det bryts av.

Testvinnare – Bästa Pincett

1. Bäst i test – Tweezerman Pincett Slant Tweezer

Tweezerman Pincett Slant Tweezer är en riktigt bra och populär pincett som genom åren har blivit känd för sin stora precision och användarvänlighet. Pincetten har hyllats av människor över hela världen och används av både män och kvinnor för att forma ögonbrynen eller bli av med oönskade hårstrån i ansiktet eller på kroppen.

Tweezerman Pincett Slant Tweezer har en mycket hög kvalitet och är formad med en handfilad tipp. Det gör att du kommer få ett stadigt grepp om även de minsta och tunnaste hårstråna varje gång och slipper strån som bryts eller klipps av.

2. Browgame Cosmetics Pincett Original Slanted Tweezer

Med Browgame Cosmetics Pincett Original Slanted Tweezer får du en pincett som är tillverkad i Italien för att få en så slipad och precis tipp som möjligt. Pincetten är tillverkad i svenskt rostfritt stål som är mycket hållbart och perfekt slipad för att din hud inte ska ta skada i samband med användning.

Browgame Cosmetics Pincett Original Slanted Tweezer är framtagen för att prestera lika bra vid varje tillfälle som du använder den och behöver aldrig underhållas eller slipas för att vara i toppskick. Det innebär att du får en pincett som du kan ha stor användning för väldigt länge.

3. Rapide Brynpincett

Pincetter kan vara formade på olika sätt för att lämpa sig bra för olika ändamål. Med Rapide Brynpincett får du en pincett som är specifikt framtagen för att användas till ögonbrynen och som kan få tag på de allra minsta hårstråna med enkelhet. Pincetten är slipad till perfektion och behöver inte slipas om under åren.

Det hårda och högkvalitativa materialet av rostfritt stål gör dessutom att Rapide Brynpincett inte rostar. Rapide Brynpincett kommer i färgen svart och har en ergonomisk utformning så den passar perfekt i handen.

4. Anastasia Beverly Hills Precisions-Pincett

Anastasia Beverly Hills är ett mycket känt och populärt varumärke inom smink och skönhet. Med Anastasia Beverly Hills Precisions-Pincett får du en pincett som är utformad med en mycket skarp kant för att få tag på alla oönskade hårstrån som du vill få bort.

Tippen är också snedställd, vilket gör att den lämpar sig utmärkt för att forma och styla ögonbrynen med. För att säkerställa en mycket lång hållbarhet är Anastasia Beverly Hills Precisions-Pincett tillverkad i ett högkvalitativt stål. Pincetten kommer i färgen svart med varumärkets kända logo på.

5. The BrowGal Tweezer

När The BrowGal valde att ta fram sin pincett tog de hjälp av ett mycket exklusivt och lyxigt knivföretag i Italien. Här ville man nämligen vara säker på att The BrowGal Tweezer tillverkades av stål i högsta kvalitet, som inte gick sönder eller rostade med tiden.

The BrowGal Tweezer har ett tredubblat rostfritt stål och en tipp som är precisionsslipad. Det bekväma gångjärn som The BrowGal Tweezer är utrustad med säkerställer att du inte blir trött i handen när du använder dig av den. Med The BrowGal Tweezer har det aldrig varit enklare att få snygga och välformade ögonbryn.

6. Åhléns Pincett

Vill du forma dina ögonbryn snyggt eller vill du kanske ha ett verktyg som räddar dig när det där oönskade hårstrån på hakan visar sig med jämna mellanrum? Då är Åhléns Pincett ett bra alternativ. Åhléns Pincett är en pincett med en klassisk utformning som är designad med en sned tipp för att få upp både grövre och tunnare hårstrån.

Pincetten är tillverkad i ett rostfritt stål av hög kvalitet, för att eliminera möjligheten att Åhléns Pincett rostar. Pincetten är enkel att använda sig av och har en bra fjädring för större användarvänlighet.

7. Depend Tweezers

Det är alltid bra att ha en högkvalitativ och precis pincett nära till hands. Med en pincett kan du ta bort stickor som har hamnat i händer eller fötter, men du kan också noppa dina ögonbryn och ge dem en riktigt snygg och trendig form. Tweezers-Slant från Depend är en klassisk pincett som är tillverkad i rostfritt stål och som är enkel att manövrera.

Här har man sett till att slipa pincettens spets i hela fyra olika vinklar, för att säkerställa att du får den absolut bästa gripförmågan om grova och tunna hårstrån. Tweezers-Slant har ett snedställt blad för att du ska kunna komma så nära huden som möjligt, utan att riskera att du skadar dig.

Så får du perfekta ögonbrynen

Att noppa och forma ögonbrynen kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det faktiskt kan vara ganska knepigt. Om du var ung under den tidigare delen av 2000-talet har dina ögonbryn troligtvis fått utstå rätt så mycket noppande, eftersom det vara riktigt smala bryn som trendar som mest under denna period. Nu är det täta och välsvarvade bryn som gäller, men hur lyckas man?

Det finns några steg som du kan använda dig av för att skapa de perfekta brynen. Det första är att mäta ut vart du vill att ögonbrynen ska ha sin högsta punkt och var de ska börja och sluta. Här kan du använda dig av penselknepet, som går ut på att placera en pensel vid näsvingen och sedan vrida den rakt upp för att se vart brynet ska börja, rakt över iris för att hitta den högsta punkten och mot utkanten av ögat för att se vart brynet ska sluta. På så sätt kan du hitta alla punkter på ett riktigt enkelt och snabbt sätt.

Steg två är att markera formen på ögonbrynen med hjälp av en vit kajalpenna. Testa gärna olika former för att hitta den som passar dig bäst. Fördelen att använda en vit kajal är att den är mycket enkel att tvätta bort och lämnar tydliga linjer som blir lättare att följa. Därefter använder du dig av pincetten för att noppa bort alla hårstrån som finns utanför din utritade form. Strån som är för långa kan du enkelt trimma ner med en nagelsax.