Hudvård

12 Bästa Antirynkkrämerna 2022 – Bäst i test

En antirynkkräms främsta syfte är att bevara hudens ungdomlighet. Detta görs genom att den fyller ut rynkor och linjer, stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion för att huden ska ha både spänst och lyster.

Antirynkkrämen ingår i den vanliga hudvårdsrutinen och kan finnas som både dagkräm och nattkräm eller som en kräm som kan användas både på morgon och kväll. Applicera krämen dagligen på ren hud, efter både rengöring och serum i rutinen.

1. Emma S. Ageless Day Cream

Emma S. Ageless Day Cream

För den mogna huden finns antirynkkrämen Ageless day cream från Emma S. Krämen innehåller flera aktiva ingredienser bland annat Nano White, Pore Away och Detoxophane. Tillsammans verkar de för att bevara hudens ungdomlighet genom att jämna ut både ton och textur samt tillföra lyster.

Produkten innehåller även solskyddsfaktor 15 för extra skydd mot förtidigt åldrande. Applicera krämen efter rengöring och eventuellt serum över hals och ansikte. Använd morgon och kväll för ett långsiktigt resultat.

2. Huxley Cream Anti-Gravity

Huxley Cream Anti-Gravity

Denna antirynkkräm innehåller mängder av antioxidanter för att stärka hudens skyddsbarriär och göra huden mindre känslig för yttre påfrestningar. Formulan bidrar med både näring och fukt till huden för att stimulera hudens egen förmåga till föryngring.

Samtidigt tillförs lyster till trött hud och resultatet blir en jämnare hud som ser mer välmående ut. Förutom antioxidanter innehåller krämen kaktusfikonextrakt och hyaluronsyra. Krämen kan användas på alla hudtyper. Regelbunden användning ger ett bättre resultat på lång sikt.

3. Estée Lauder Antirynkkräm

Estée Lauder Antirynkkräm

Med Estée Lauders unika teknologi RevitaKey kan huden återfå sina ungdomliga egenskaper. Formulan innehåller moringaextrakt som stimulerar hudens produktion av elastin och kollagen. Detta bidrar till att rynkor slätas ut och blir mindre synliga, huden får en förnyad spänst och blir mer elastisk.

Produkten kan användas på alla hudtyper och kan appliceras så väl på morgonen som på kvällen. Massera in krämen över ansikte och ned på halsen efter rengöring. Vid daglig användning kan resultat uppnås redan efter fyra veckor.

4. Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Oavsett om rynkor har uppstått på grund av ålder, stress eller torrhet så reducerar denna kräm effektivt synligheten av dem. Genom formulan Time-Filler har krämen en förmåga att fylla ut både fina linjer och djupare rynkor vilket resulterar i en slätare hudstruktur.

Krämen förebygger även att nya linjer uppstår genom intensiv återfuktning. Samtidigt stramas den slappa huden åt och får ökad spänst och lyster. Produkten bör vara en del av den dagliga hudvårdsrutinen på både morgon och kväll. Krämen appliceras enkelt med cirkulära massagerörelser över ansikte och hals.

5. Clarins Super Restorative Antirynkkräm

Clarins Super Restorative Day Cream

Tack vare de aktiva ingredienserna hyaluronsyra, vitamin C och peptider behandlar denna kräm effektivt uppkomna ålderstecken. Formulan är särskilt sammansatt för att passa kvinnor runt 50 år med mogen hud. Krämen slätar ut ojämnheter i strukturen, jämnar ut hudens ton och förbättrar både spänst och lyster.

Konsistensen är lätt och smidig att applicera och krämen har en lätt doft av blomster. Produkten innehåller även SPF 20 som ger ett starkt skydd mot UV-strålar.

6. Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Dagkräm

Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream

Med SPF 30 har denna antirynkkräm ett starkt skydd mot solens strålar som får huden att åldras snabbare. Solskyddsfaktorn förebygger ålderstecken orsakade av solexponering samt pigmentfläckar.

Krämen är effektivt återfuktande och tränger ned på djupet för att fylla ut rynkor och linjer inifrån. Produkten balanserar även hudens egen fuktnivå och får huden att se stram och fräsch ut. Den aktiva formulan heter Ceramider Triple Complex.

7. L’Oréal Paris Age Perfect Moisturising Nattkräm

L'Oréal Paris Age Perfect Moisturising Night Care

Denna antirynkkräm är särskilt anpassad för personer från 50 år och uppåt för att behandla mogen hud. Det är ofta i den åldern som ålderstecken blir påtagliga och denna kräm behandlar effektivt både rynkor, linjer och åldersrelaterade pigmentfläckar.

Dessutom har den en återfuktande förmåga som gör huden len och flexibel. Applicera krämen på rengjord hud i kvällens hudvårdsrutin och låt ingredienserna verka under natten.

8. Nivea Cellular Anti-Age Dagkräm

Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

Cellular Anti-Age Day Cream är en dagkräm med effektiva antirynkegenskaper. Formulan innehåller flera aktiva ingredienser för att uppnå bästa möjliga resultat. Bland annat innehåller den hyaluronsyra som har fuktbindande egenskaper, extrakt från magnolia som stärker hudens eget skydd samt kreatin som stimulerar cellernas förnyelseprocess.

Resultatet blir en hudstruktur med reducerade rynkor och linjer, jämnare hudton, fastare och spänstigare hud och mer lyster. Använd krämen varje morgon för ett långsiktigt resultat. Applicera på ren hud.

9. Decléor Lavender Fine Rich Dagkräm

Decléor Lavender Fine Rich Day Cream

Denna dagkräm är anpassad för den torra och mogna huden som har drabbats av synliga ålderstecken. Ingredienserna har en effektiv förmåga att jämna ut hudens textur, reducera synligheten av pigmentfläckar, göra slapp hud stramare, göra torr hud mer elastisk och tillföra lyster för en snygg slutfinish.

I morgonens hudvårdsrutin appliceras denna kräm efter både rengöring och serum för bästa effekt. Massera in över hela ansiktet och ner på hals och dekolletage.

10. Lancôme Génifique Dagkräm

Lancôme Génifique Dagkräm

Krämen Génifique från Lancôme kan användas på alla hudtyper för att hålla den ungdomlig och fräsch. Produkten aktiverar hudens egen förmåga till läkning och föryngring genom att tillföra energi och stimulera produktion av kollagen vilket är det ämne som behövs för cellförnyelse.

Huden stramas åt och rynkor blir mindre synliga. Även hudens produktion av talg balanseras så att huden får en mattare yta utan att förlora sin lyster. Applicera på ren hud varje morgon.

11. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream

Applicera denna dagkräm varje morgon för att få ett synbart resultat och en mer välmående hud. Krämen passar till alla hudtyper och riktar in sig på målgruppen 35 år och uppåt.

Formulan reducerar effektiv synligheten av ålderstecken och gör huden både slätare och lenare när ingredienserna fyller ut rynkor och linjer. Dessutom återfår huden sin spänst och fast hud blir stramare.

12. Clarins Multi-Active Jour SPF 20

Clarins Multi-Active Jour SPF 20

Denna dagkräm är har en multiaktiv förmåga att bearbeta ålderstecken i ansiktet, den har även en förmåga att reducera synligheten av hudens tecken på stress. Hudstrukturen blir jämnare, liksom hudens ton och färg som neutraliseras. Krämen innehåller mängder av antioxidanter som verkar för att föryngra och stärka huden så att den lättare kan stå emot påfrestningar.

Formulan är sammansatt för att förebygga ålderstecken och lämpar sig till personer från 30 år och uppåt. Den kan appliceras på alla hudtyper och passar bäst i morgonens hudvårdsrutin.

Frågor och svar

Vad är en antirynkkräm?

En antirynkkräms primära egenskaper är att reducera ålderstecken och stimulera hudens föryngringsprocess. Det finns mängder med antirynkkrämer på marknaden idag och krämerna kan skilja sig åt markant. Det finns antirynkkrämer som används som dagkräm eller som nattkräm, det finns krämer för alla olika hudtyper och de olika modellerna skiljer sig även åt vad gäller innehåll och aktiva ingredienser.

Vid regelbunden användning av antirynkkräm kommer ålderstecken att reduceras samtidigt som nya ålderstecken förebyggs. Krämen används som en del av hudvårdsrutinen och appliceras efter rengöring.

Varför ska jag använda en antirynkkräm?

Använd en antirynkkräm om du vill att huden ska behålla sina ungdomliga egenskaper. Vid användande av en antirynkkräm kommer linjer och rynkor att reduceras och bli mindre synliga vilket resulterar i att hudens struktur blir slätare.

Krämen kan även reducera andra ålderstecken så som förlorad lyster, pigmentfläckar och slapp hud. Huden blir istället mer flexibel, får mer glow och en jämn hudton. Använd en antirynkkräm som är anpassad efter din hudtyp för bästa möjliga resultat.