Hudvård

12 Bästa Ansiktsoljorna 2022 – Bäst i test

Ansiktsolja kan tillföras till din hudvårdsrutin utifrån dina behov. Olika typer av ansiktsoljor har även olika egenskaper och man kan behöva byta när hudens behov förändras.

Beroende på vad ansiktsoljan ska tillföra kommer den även att användas på olika sätt. Vissa ansiktsoljor kan används som serum, andra droppas i din vanliga dagkräm och ytterligare andra varianter kan användas som en ansiktsmask.

Beroende på oljans egenskaper kan den lindra hudskador och åkommor, mjuka upp och tillföra lyster eller reducera ålderstecken.

1. The Ordinary Hydrators and Oils

The Ordinary Hydrators and Oils

Ansiktsoljan från The Ordinary skyddar hudens ytskikt och håller det återfuktat med hjälp av naturliga fuktgivande faktorer, även kallat NMF. Denna formula består enbart av ämnen som redan finns naturligt i huden så som hyaluronsyra, aminosyror, triglycerider, fettsyror och flertalet andra ämnen.

I hudvårdsrutinen ska oljan appliceras på morgonen efter rengöring och serum. Använd dagligen eller när behov uppstår.

2. Clarins Face Treatment Oil Santal

Clarins Face Treatment Oil Santal

Denna olja har en lugnande inverkan på huden, den dämpar irritationer och rodnader samtidigt som den återfuktar den torra huden. Oljan absorberas snabbt in i huden utan att lämna en yta av olja efter sig. Det är främst fyra aktiva ingredienser i oljan och det är hasselnötsolja samt eteriska oljor från kardemumma, lavendel och sandelträ.

Oljan appliceras på de områden i ansiktet som är i behov av extra vård, området kring ögonen bör dock undvikas. Applicera på kvällen efter rengöring.

3. M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

Genom att tillföra näring till huden har denna olja en anti-age effekt. Det är främst tack vare de peptider som ingår i oljans formula. Dessa peptider stimulerar hudens kollagenproduktion något som resulterar i att rynkor och linjer reduceras. Oljorna som ingår är framtagna från ekologiskt odlade råvaror och består av aprikoskärnor, jojoba och havtorn.

Denna olja är särskilt framtagen för att möta de behov som finns hos den torra huden och den mogna huden. Applicera oljan på kvällen så att dess egenskaper kommer åt huden under natten.

4. L:a Bruket Morot/Bergamott Ansiktsolja

La Bruket Morot Bergamott Ansiktsolja

Denna olja är särskilt anpassad för torr och normal hud. Genom att återfukta, mjuka upp och återuppliva huden har den effektiva anti-age egenskaper. Morotsextrakt är en av de aktiva ingredienserna i oljan vilket stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Därtill finns även olja från aprikoskärnor som bidrar med antioxidanter, bergamott som har en lugnande effekt, jojobaolja som läker skadad hud och slutligen kollagen. Produkten kan användas av såväl män som kvinnor och bör appliceras regelbundet för optimalt resultat.

5. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil

Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil

Coldpressed Jojoba Oil har många användningsområden där ansiktsvård är en av dem. Oljan består av en rad olika fettsyror som binder fukt samt stärker huden egen skyddande barriär. Huden blir dessutom len som silke efter användning. Du kan använda oljan som en del av din hudvård och då appliceras den på rengjord hud innan eventuell kräm.

Om din hud är extrem torr kan du behöva applicera en riklig mängd olja så att din hud blir mättad. Förutom ansiktsvård kan oljan användas som hårinpackning, sminkborttagning, för din bebis hud, behandla torra eksem och för intimvård för att nämna några användningsområden.

6. John Masters Organics Argan Oil

John Masters Organics Argan Oil

Denna ansiktsolja är tillverkad arganolja med ekologisk framställning. Oljan kan användas både för hudvård och för hårvård där den har en mjukgörande effekt. Hudens elasticitet förbättras vilket reducerar synliga linjer och rynkor. Eksem, acne och andra hudskador kan även de behandlas med denna olja med ett gott resultat.

Oljan innehåller flera antioxidanter, fettsyror och saponiner som är de verksamma ämnena för att din hud ska bli välmående. Används produkten till håret så repareras kluvna toppar, torrt hår blir återfuktat och frissigt hår blir tämjt.

7. Biotherm Liquid Glow Skin Best

Biotherm Liquid Glow Skin Best

Alla hudtyper kan få en ökad lyster och en jämnare hudstruktur med denna ansiktsolja. Den är rik på ämnet astaxanthin som är en antioxidant som piggar upp huden och utvinns från ett mikroalgextrakt. Det finns fyra olika sätt att använda oljan på, antingen kan du blanda i oljan i din vanliga ansiktskräm för en ökad lyster eller så kan du punktbehandla specifika områden i ansiktet som är i behov av mer lyster.

Du kan även massera in ett par droppar i hela ansiktet eller öka mängden olja och applicera som en ansiktsmask. Oavsett tillvägagångssätt kommer oljan bidra med lyster och ge en mer välmående hud.

8. Babor Skinovage Moisturizing Ansiktsolja

Babor Skinovage Moisturizing Ansiktsolja

Denna ansiktsolja förser huden med lipider som utvinns från en rad olika växtoljor. Dessa lipider förser huden med näring och fettsyror som stärker hudens skyddsbarriär. Huden får ett skydd mot fria radikaler samtidigt som huden blir både mjuk och flexibel med en stark lyster. Växtoljorna tas ifrån bland annat sötmandel, sojabönor, ängskrassefrön och macadamianötter.

Produkten är särskilt anpssad för torr hud och kan användas när som helst under dagen, både före och efter dagkräm. För extra skydd kan du applicera oljan två gånger, en gång före dagkrämen och en gång ovanpå den.

9. Peter Thomas Roth Oiless Oil

Peter Thomas Roth Oiless Oil

Det här är en ansiktsolja som inte innehåller någon olja, Istället innehåller den ämnet squalane som är ett naturligt ämne och återfinns i sockerrör. Detta ämne har likheter med hudens naturliga serum. Produkten mjukar upp huden och gör den mer elastisk samtidigt som den bearbetar rynkor och linjer.

Resultatet blir en len och mjuk hud med en stark lyster. Ansiktsoljan kan användas på alla hudtyper och appliceras en eller två gånger dagligen. Oljan är även effektivt mot torra hårtoppar och sköra nagelband.

10. Rituals The Ritual of Namasté Restoring Ansiktsolja

Rituals The Ritual of Namasté Restoring Ansiktsolja

Denna ansiktsolja hjälper din hud att stå emot de första ålderstecknen. Oljan reducerar såväl fina linjer som rynkor och ger en jämnare hudstruktur. Produkten består av flertalet naturliga ingredienser så som jojoba-olja, saffranskrokus och olja baserad på johannesört.

Ingredienserna verkar för en starkare hud som kan stå emot miljöpåfrestningar, gör huden elastisk och förser den med en härlig lyster. För att nå ett långsiktigt resultat bör oljan användas regelbundet.

11. Eucerin Elasticity + Filler Facial Oil

Eucerin Elasticity + Filler Facial Oil

Ansiktsoljan från Eucerin tar sig an hudens ålderstecken. Den mjukar upp och återskapar huden elasticitet samtidigt som den har en utfyllande effekt och slätar ut såväl rynkor som andra ojämnheter. Huden lämnas även med en silkeslen yta och en fräsch lyster.

De aktiva ingredienserna är bland annat tistelolja, vitamin E och arganolja. Oljan kan användas två gånger om dagen, både på morgonen och på kvällen. Applicera oljan direkt i ditt ansikte efter rengöring eller droppa någon droppe i din dag- eller nattkräm.

12. Elizabeth Arden Eight Hour

Elizabeth Arden Eight Hour

Från Elizabeth Arden kommer en universal ansiktskräm som har vårdande och reparerande egenskaper för din hud. Den jobbar med återfuktning och skyddar huden i upp till 8 timmar. Krämen kan användas på irriterad och skadad hud.

Den behandlar och lindrar soleksem, torr hud och skrubbsår effektivt med sina antiinflammatoriska egenskaper. Formulan består bland annat av Vitamin E, Salicylsyra och BHA-syra.

Frågor och svar om ansiktsoljor

Vad är ansiktsolja bra för?

En ansiktsolja hjälper din hud att behålla sin elasticitet och sin skyddande barriär när ålderstecknen smycker sig på. Den vårdar även den torra huden på djupet och balanserar dess fuktnivå så att huden blir mjuk och följsam. Ansiktsolja bidrar samtidigt till en len yta och en fräsch lyster.

När ska jag använda ansiktsolja?

Ansiktsolja kan användas när du vill tillföra mer lyster i ditt ansikte. Oljan får huden att se välmående ut samtidigt som hudproblem behandlas och torr hud mjukas upp. Använd oljan som en del av din vanliga hudvårdsrutin eller när du känner att behov uppstår.

Hur applicerar jag oljan för ansiktet?

Olja appliceras i ansiktet och på halsen direkt efter rengöring, när huden fortfarande är fuktig. Det räcker med en mycket liten mängd olja, 1-3 droppar, för att täcka hela ansiktet.

Tar man en för stor mängd blir det svårt för huden att absorbera det och ytan kan istället bli fet och oljig. Massera in försiktigt med svepande rörelser över ansiktet och halsen.