Hudvård

Bästa Ansiktsserum 2022 – Bäst i test

Ansiktsserum har en förmåga att tränga djupt ner i huden för att åtgärda problem i de djupare hudlagren. Serum kan komma i flera olika konsistenser men funktionen är fortfarande densamma och det är att ge djupgående hudvård som ger tydliga resultat.

Det är dina eventuella hudproblem som du vill behandla tillsammans med din hudtyp som avgör vilket serum som du bör använda. Hur du ska använda serumet kan också variera, följ de instruktioner som medföljer för att uppnå bästa resultat av din produkt.

10 Bästa Ansiktsserum – Bäst i test

1. The Ordinary More Molecules Niacinamide

The Ordinary More Molecules Niacinamide

Ingrediensen Vitamin B3 har en förmåga att öppna upp tilltäppta porer och avlägsna orenheter. Det är Vitamin B3 tillsammans med zinksalt som är de verksamma ingredienserna och som gör din hud ren och fräsch. Tillsammans verkar de för att upprätta en balans i hudens produktion av talg för att minska en överproduktion.

Överproduktion av talg har en förmåga att göra huden oljig samt att talgen lägger sig i porerna och ger upphov till synliga pormaskar och utvidgade porer. Produkten appliceras på rengjord hud, efter ansiktsrengöring men innan fetare krämer.

2. Dr Dennis Gross C + Collagen Vitamin C Serum

Dr Dennis Gross C + Collagen Vitamin C Serum

C-vitamin tillför näring och energi till trött hud och är tillsammans med aminosyror och energy complex en del av formulan i detta serum. Produkten verkar för att ge huden mer flexibilitet och spänst, ett jämnare intryck vad gäller textur och ton samt ett glow som får huden att se välmående ut.

Serumet kan användas på alla hudtyper. Applicera serumet två gånger om dagen, morgon och kväll, på både ansikte och hals. Rengör huden noggrant med en ansiktsrengöring innan applicering och efter kan du med fördel applicera en dagkräm eller nattkräm.

3. Estée Lauder Advanced Night Repair Ansiktsserum

Estée Lauder Advanced Night Repair Serum

Detta serum består av en speciell teknologi som har tagits fram med hjälp av DNA-forskning. Serumet appliceras på kvällen så att det kan behandla din hud när den är som mest mottaglig, nämligen under natten. Teknologin främjar hudens cellförnyelse och har en stärkande effekt på cellerna samtidigt som den återfuktar huden på djupet.

Det innebär att ålderstecken så som pigmentfläckar, linjer och rynkor reduceras vilket i sin tur ger intrycket av en friskare och klarare hud. Serumet stärker även hudens skyddsbarriär som ska stå emot UV-strålning och föroreningar. Produkten är oparfymerad och kan användas på alla hudtyper, inklusive den känsliga.

4. Clarins Double Serum Complete Age Control

Clarins Double Serum Complete Age Control

När kvinnor kommer upp i åldern 25-30 år är det inte ovanligt att de allra första ålderstecknen har börjat visa sig. Med hjälp av detta serum kan man ta kontroll över hudens åldrande och bromsa dess framfart. Serumet verkar inom hudens alla fem funktioner då den ger återfuktning, förser huden med näring, främjar cellernas syresättning, stärker skyddsbarriären och stimulerar cellförnyelsen.

Detta kommer hjälpa din hud att bibehålla fastheten minska intrycket av förstorade porer och jämna ut både hudton och struktur. Serumet används som en kur för bästa effekt där den appliceras 1-2 gånger per dag i fyra veckor.

5. Exuviance Vespera Bionic Ansiktsserum

Exuviance Vespera Bionic Serum

Vespera Bionic Serum är framtaget för att passa alla hudtyper, den fungerar lika bra på den torra och atopiska huden som den gör på normal hud och fet hud. Serumet har föryngrande egenskaper i och med att den bekämpar hudens fria radikaler och förser huden intensivt med fukt. Det är flera aktiva ingredienser som gör detta möjligt bland annat PHA-syra, A-, C- och E-Vitamin och grapefruktextrakt.

Dessa ingredienser jämnar ut och reducerar synliga tecken på åldrande samtidigt som antioxidanterna förser huden med en stark skyddsbarriär. Det behövs endast ett par droppar av produkten för att smörja in hela ansiktet, inklusive ögonområdet och halsen.

6. Lancôme Advanced Génifique Ansiktsserum

Lancôme Advanced Génifique Serum

Genom en unik sammansättning av olika pre- och probiotika arbetar detta serum effektivt mot åldrande hud. Produkten stimulerar cellernas förnyelseprocess och stärker hudens mikrobiomen. Det har en föryngrande effekt på huden som får ett mer ungdomligt utseende med sin släta hudtextur och sin jämna ton.

Huden blir ultralen och lämnas med en stark lyster. Vid daglig användning kan synliga resultat uppnås inom en veckas tid. Serumet kan användas på alla hudtyper och appliceras på rengjord hud.

7. Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Serum

Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Serum

Detta serum innehåller fyra olika hyaluronsyror som tillsammans verkar för att återfukta huden på djupet. Genom att tränga ned och boosta huden med fukt på djupet jämnas huden automatiskt ut och synliga linjer reduceras. Serumet har en konsistens som påminner om gel som snabbt absorberas i huden utan att lämna någon hinna eller kladdiga rester efter sig.

Din hud lämnas istället återfuktad, utjämnad och med en fräsch lyster. För bästa effekt bör serumet användas dagligen både morgon och kväll. Börja med att rengöra ansiktet innan serumet appliceras och efter serum bör du komplettera med en dagkräm eller nattkräm.

8. Clarins Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Ansiktsserum

Clarins Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum

Genom att stimulera hudens egen förmåga till såväl återfuktning som återuppbyggnad kan hudens utseende föryngras och tecken på trötthet och ålder reduceras. Det är särskilt fem ingredienser som är aktiva i detta serum, det är tistelolja, orhosiphon, svart vinbärsknopp samt extrakt från Kalanchoe Pinnata och beautyberry.

Tillsammans förbättrar dessa ingredienser hudens lyster, balanserar talgproduktionen, ger återfuktning och har en lugnande inverkan på irriterad och känslig hud. Produkten kan användas dagligen eller som en kur vid extra torra perioder, till exempel under vintern. Vid applicering bör man börja i mitten på ansiktet för att sedan varsamt massera ut produkten mot ansiktets kanter.

9. Ole Henriksen Truth Serum

Ole Henriksen Truth Serum

Serumet Truth från Ole Henriksen ger en nödvändig vitamin.boost till din hud. Det är serumets Tru-C Complex som tillsammans med ingredienser som kollagen, apelsinextrakt, grönt te och aloejuice förser din hud med det som den behöver.

Genom att återfukta på djupet och främja hudens förmåga att bevara fukt kan ålderstecken reduceras samtidigt som din hud börjar stråla. Produkten har en doft av citrus och har en len konsistens som snabbt sjunker ned i huden. Använd regelbundet för bästa resultat.

10. Decléor Neroli Bigarade Aromessence Serum

Decléor Neroli Bigarade Aromessence Serum

Detta lyxiga serum är anpassat för att användas på alla olika hudtyper, särskilt den torra huden. Serumet balanserar din hud så att den både ser och känns mer välmående. Den har en lugnande inverkan på den känsliga huden samtidigt som den återfuktar och mjukgör huden på djupet. Serumet appliceras på morgonen efter rengöring men innan dagkräm.

Det räcker med ett par droppar som stryks in i huden med varsamma händer. Produkten har en mild doft och en konsistens som snabbt absorberas av huden. Använd regelbundet för att uppnå ett tillfredsställande resultat i form av mjuk och återfuktad hud med lyster.

Frågor och svar om ansiktsserum

Vad är ansiktsserum bra för?

Serum har en lättare konsistens än vad en återfuktande kräm så som dagkräm och nattkräm har. Detta möjliggör att serumets molekyler snabbare tränger in i huden för att direkt angripa hudens problem och börja bearbeta dessa. Regelbundet användande av serum kan hålla hudens fuktnivå i balans och även öka hudens produktion av kollagen.

Två funktioner som gör att huden känns fräsch och behåller sina ungdomliga egenskaper längre. Samtidigt kan ett serum ha goda effekter mot hudproblem som rosacea eller pigmentförändringar. Hitta ett serum för just din hudtyp för att uppleva ett bättre resultat på just dina hudproblem.

När ska jag använda ansiktsserum?

Ett serum används som en del av din hudvårdsrutin och kan med fördel användas på alla hudtyper. Särskilt bra är serum mot åldrande hud, olika hudåkommor eller torr hud. Serumet hjälper då huden att återhämta sig samtidigt som huden förbereds för att enklare ta upp egenskaperna från dagkrämen eller nattkrämen. Applicera serumet på rengjord hud och innan eventuell dag- eller nattkräm.

En del serum kan appliceras två gånger om dagen och ingå i både morgonens och kvällens hudvårdsrutin medan andra serum enbart ska appliceras en gång om dagen. Läs på förpackningen vad som gäller för just sitt serum och följ de instruktioner som står för att uppnå resultat.