Hudvård

12 Bästa Kroppslotions 2022 – Bäst i test

Varje gång som man duschar och badar riskerar huden att bli torr. Vatten har nämligen en uttorkande effekt på huden som inte har skydd nog för att stå emot. För att underlätta för huden bör man smörja in den dagligen, åtminstone efter dusch med en återfuktande kroppslotion.

Lotionen tränger ned i huden och återfuktar på djupet så att huden känns mjuk och len. Även på vinterhalvåret kan huden bli extra torr av vinterns torr luft, även då kan det vara bra att tillföra extra fukt för att undvika att huden blir narig och stram.

1. Biotherm Lait Corporel

Biotherm Lait Corporel

Denna bodylotion gör huden len på ytan och mjuk på djupet. Formulan är anpassad för den normala hudtypen som har blivit torr på ytan. Krämen återfuktar huden och återskapar dess elasticitet och fuktnivå. Bland ingredienserna finns extrakt av citrus som både ger en fräsch doft och hjälper huden att behålla fukt.

Den lätta konsistensen är lätt att applicera och sjunker snabbt in i huden som varken känns kladdig eller fet efter applicering. Applicera krämen över dagligen eller efter dusch och smörj då in hela kroppen.

2. Clarins Moisture-Rich Body Milk

Clarins Moisture-Rich Body Milk

I upp till två dygn efter applicering tillför denna body milk fukt till huden. Resultatet blir en elastisk hud som känns len som silke till ytan. Den lätta konsistensen är enkel att applicera över hela kroppen och den absorberas snabbt av huden där den inte lämnar någon kladdig yta efter sig.

De aktiva ingredienserna är bland annat shea butter som tillför näring och fukt till huden, därtill finns aloe vera som effektivt dämpar irritationer tack vare dess har en lugnande egenskaper på huden. Produkten har en somrig doft som får huden att lukta gott.

3. Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Använd denna lotion efter varje dusch eller bad för att återfukta huden när den varit utsatt för vatten. Lotionen kan även användas oftare än så om huden känns extra torr, till exempel under vintern. Huden på armbågar och knän är särskilt utsatta och har en tendens att blir torra och nariga, därför bör dessa områden särskilt smörjas in.

Vid applicering sjunker krämen snabbt in i huden och tillför omedelbart fukt på djupet. Krämen både behandlar och förebygger torr hud. Vid regelbunden användning kommer huden att förbli mjuk, len och flexibel.

4. Berså Kroppslotion Ängsklocka

Berså Kroppslotion Ängsklocka

Efter dusch verkar Bersås Kroppslotion för att balansera fuktbalansen i huden och agerar mjukgörande. Krämen består till stor del av naturliga ingredienser och är tillverkad i Sverige. Bland ingredienserna finns extrakt av bomull och blåklint som båda har lugnande egenskaper. Shea butter är mjukgörande och hjälper huden att bevara fukt.

Slutligen finns arganolja och olivolja som tillför vitamin E och näring samtidigt som de skyddar och återfuktar. Krämen har en doftar härligt av ängsklocka som skänker lugn till sinnet. Lotionen är lätt och smidig att applicera och absorberas snabbt av huden.

5. Lancôme Nutrix Royal Body Lotion

Lancôme Nutrix Royal Body Lotion

Denna bodylotion förser huden med nödvändig näring så att den kan bli mjuk och välmående. Krämen är djupt återfuktande och behandlar effektivt torr hud. Nutrix Royal Body Lotion kan även användas i förebyggande syfte för att förhindra att huden blir torr.

Ingredienserna består av gelé och ett flertal vegetabiliska oljor bland andra. Tillsammans verkar ingredienserna för att återfukta torr hud och göra den mjuk och len. Krämen tillför även en fräsch doft som får huden att lukta gott hela dagen.

6. Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

Honung är en av de fuktgivande och vårdande ingredienserna i denna body cream. Tillsammans med grönt te har honungen en förmåga att tränga ned på djupet i huden där den förvandlar den torra huden och gör den mjuk.

Grönt te har dessutom en lugnande effekt på huden och behandlar hudirritationer, samtidigt tillför grönt te en härlig doft som håller sig kvar i huden. Applicera krämen på alla hudtyper vid behov eller regelbundet för ett långsiktigt resultat av mjuk, len och elastisk hud.

7. Rituals The Ritual Of Jing Body Cream

Rituals The Ritual Of Jing Body Cream

The Ritual of Jing är en body cream från Rituals som har lugnande inverkan på både hud och sinne. Krämens konsistens är fyllig och ger maximal återfuktning till huden och förser huden med näring. Bland de aktiva ingredienserna finns jujubär som gör huden len som silke och ger fukt till den torra huden.

Lotionen innehåller Lotus blomma som bidrar med en härlig doft. Applicera krämen regelbundet över hela kroppen för att hålla huden fräsch och välmående. Massera in den med mjuka och lugna massagerörelser för att förstärka känslan av harmoni.

8. Fenjal Classic Body Lotion

Fenjal Classic Body Lotion

För den normala hudtypen som är i behov av extra fukt finns denna hudkräm från Fenjal. Konsistensen är ultralätt för att snabbt kunna absorberas av huden och tillföra fukt på djupet. Mandelolja som är en av de aktiva ingredienserna gör huden mjuk och len. Aloe Vera har vårdande och lugnande egenskaper och dämpar hudirritationer.

Därtill finns vitamin E, vitamin C och vitamin B5 som aktivt förebygger rynkor, linjer och andra tecken på åldrande. Även ingrediensen bisabolol har en lugnande effekt. Krämen sjunker in i huden utan att ytan känns fet eller klibbig efteråt.

9. Nivea Soft Kroppslotion

Nivea Soft Kroppslotion

Denna hudkräm från Nivea kan appliceras på huden på hela kroppen, inklusive i ansiktet. Formulan är lätt till konsistensen och innehåller flera naturliga ingredienser. Däribland finns jojobaolja som förser huden med näring och balanserar hudens fuktnivå.

E-vitamin bidrar till cellförnyelse och förbättrar såväl hudens struktur som elasticitet. Produkten är lätt att applicera och den tas snabbt upp av huden. Använd krämen regelbundet för att se ett långsiktigt resultat av en mjuk och silkeslen hud som känns fräsch och välmående. Krämen är milt parfymerad.

10. Indy Beauty Smooth Body Lotion

Indy Beauty Smooth Body Lotion

Hudvårdsmärket Indy Beauty är känt för att de enbart har veganska produkter i sitt sortiment och hudkrämen Smooth Body Lotion är inget undantag. Produkten återfuktar huden på djupet och är effektivt mot torr hud så att den blir mjuk och len.

Formulan innehåller även ingredienser som fungerar fuktbindande för att kunna förse huden med fukt under en längre tid. Krämen innehåller naturliga ingredienser för att effektivt och skonsamt ta hand om huden. Vid regelbunden användning stärks även hudens egen skyddsbarriär. Produkten har en fräsch doft.

11. Maria Åkerberg Body Lotion Beautiful

Maria Åkerberg Body Lotion Beautiful

Denna produkt består enbart av ekologiska och naturliga ingredienser vilket gör att slutprodukten kan skilja sig åt. Effekten och egenskaperna är alltid desamma men beroende på skörden kan både doft och konsistens på krämen variera. Formulan innehåller flera eteriska oljor, bland annat kardemumma, citron, apelsin och bergamott.

Oljorna har en mjukgörande effekt och bidrar samtidigt med en god doft. Därtill finns AHA-syra och olika vitaminer bland ingredienserna som balanserar både fuktnivå och fettbalansen i huden. Sheasmör tillför fukt och hjälper till att mjuka upp huden. Konsistensen är lätt att applicera på kroppen och sjunker snabbt in i huden.

12. Aco Sunkissed Body Lotion

Aco Sunkissed Body Lotion

Detta är inte bara en body lotion, denna produkt fungerar även som en brun utan sol. Efter applicering förstärks hudens ton gradvis och ger slutligen ett resultat som ser naturligt solkysst ut.

Vid applicering med enbart händerna är det viktigt att tvätta dem noggrant efteråt, liksom det är av största vikt att låta krämen torka in helt i huden innan man klär på sig. Formulan återfuktar även huden på djupet både på kort och lång sikt.