Hudvård

10 Bästa Bodylotions 2022 – Bäst i test

Body lotion, även kallat kroppslotion, har en återfuktande effekt på din hud och förser den med näring. När huden utsätts för uttorkande miljöer eller faktorer är det extra viktigt att tillföra fukt utifrån, huden kan bli torr om den exponeras för sol på sommaren, efter dusch och bad samt generellt under vinterhalvåret.

Man kan behandla torr hud och även använda bodylotion på andra hudtyper för att underhålla och förebygga att den blir torr. Det finns lotions som är anpassat efter olika hudtyper och det bästa är alltid att välja en produkt utifrån just din hudtyp.

1. Biotherm Lait Corporel Bodylotion

Biotherm Lait Corporel

Genom att återfukta huden på djupet och samtidigt bygga upp hudens egen fuktbarriär så kan den torra huden repareras. Huden blir återfuktad direkt vid applicering och på sikt ökar hudens flexibilitet. Konsistensen är lätt och absorberas snabbt av huden utan att lämna en kladdig hinna efter sig.

Formulan innehåller citrusextrakt, ett ämne som både ger hudkrämen en fräsch doft och motverkar att huden blir uttorkad. Krämen bör appliceras över hela kroppen dagligen för ett långsiktigt resultat av len och mjuk hud.

2. Clarins Moisture-Rich Body Milk

Clarins Moisture-Rich Body Milk

Efter applicering återfuktar denna kroppslotion huden i upp till två dygn. Formulan är lätt att applicera på kroppen och sjunker snabbt ned i huden och gör den mjuk och elastisk. Krämen har en somrig doft av neroli, citrusblomma.

Därutöver innehåller krämen bland annat aloe vera som har en lugnande inverkan på huden och en återfuktande egenskap samt sheasmör som bidrar med näring. Den stora flaskan på 400 ml räcker länge trots daglig användning och pumpen gör det lätt att applicera utan att behöva krångla med lock eller kork.

3. Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Denna hudlotion är doftfri och kan användas på alla hudtyper, även den allra känsligaste huden då den är allergitestad. Krämen återfuktar huden på djupet med en intensivt återfuktande formula som förebygger torr hud på lång sikt.

Formulan är lätt och len vilket gör att den snabbt sjunker ned i huden utan att huden känns kladdig efteråt. Produkten innehåller bland annat aloejuice, E-vitamin och shea butter. Applicera på rengjord hud när behov uppstår eller efter dusch.

4. Berså Kroppslotion Ängsklocka

Berså Kroppslotion Ängsklocka

Ängsklocka är inte bara namnet på denna lotion utan även doften som skänker lugn till själen. Krämen innehåller även extrakt från bomull och blåklint vilket dämpar hudirritationer och lugnar huden. Sheasmör är den aktiva ingrediensen för att mjukgöra och hjälpa huden att bevara fukten.

Därtill finns även arganolja, vitamin E samt olivolja bland ingredienserna som de alla har återfuktande egenskaper och förser huden med näring. Produkten är tillverkad i Sverige och innehåller till 95% naturliga ingredienser.

5. Lancôme Nutrix Royal Body Lotion

Lancôme Nutrix Royal Body Lotion

Nutrix Royal Body Lotion kan användas på alla hudtyper för att förebygga en torr hud. Till den redan torra huden lindrar den istället, återfuktar och återuppbygger. Resultat kan kännas redan efter första användningen, huden kommer att kännas len som silke till ytan och mjuk på djupet med en härlig flexibilitet.

Innehållet består bland annat av vegetabiliska oljor och gelé. Produkten har en fräsch doft och kommer i en lyxig förpackning. Använd regelbundet, gärna dagligen, för att bibehålla det goda resultatet.

6. Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

Denna body lotion kan med fördel appliceras på hela kroppen. Dess formula innehåller flera närande ingredienser som verkar för en avslappnad och återfuktad hud. Bland annat finns, som namnet avslöjar, honung bland ingredienserna som hjälper huden att bevara fukt och får den att kännas silkeslen till ytan.

Även grönt te finns bland ingredienserna som har en lugnande inverkan på irriterad hud och bearbetar effektivt torr hud. För den sista touchen av en fräsch hud tillkommer en god doft av grönt te.

7. Rituals The Ritual Of Jing Body Cream

Rituals The Ritual Of Jing Body Cream

Body lotion från Rituals både lugnar och tillför näring till din hud. Den har en härlig doft från lotusblomma och den lugnande effekten kommer från jujubär som ingår i formulan. Konsistensen är lätt för att enkelt sjunka ned i huden när den appliceras med cirkulära massagerörelser över hela kroppen.

Resultatet blir en len hud vars lyster och elasticitet förbättras. Produkten levereras i en lyxig bruk som rymmer 220 ml. Använd dagligen för bästa effekt.

8. Fenjal Classic Body Lotion

Fenjal Classic Body Lotion

För alla hudtyper finns denna Body Lotion från märket Fenjal. Den är helt parabenfri och fri från mineralolja. Istället innehåller den flera ingredienser som har en välgörande effekt på huden. Bland annat innehåller den aloe vera som lugnar och mjukar upp, mandelolja som som dämpar irritationer, vitamin E, C och B5 som motverkar förtidigt åldrande och slutligen bisabolol som har en lugnande inverkan.

Konsistensen är ultralätt för att snabbt absorberas av huden och ge omedelbar återfuktning utan att huden känns klibbig. Använd produkten dagligen för en ännu mjukare hud med förbättrad elasticitet.

9. Nivea Soft Kroppslotion

Nivea Soft Kroppslotion

Soft Kroppslotion från Nivea kan användas över hela kroppen, även i ansiktet. Den har djupt återfuktande egenskaper vilket gör huden mjuk och elastisk. Krämen tillför näring till huden via ingrediensen Jojobaolja samtidigt som Vitamin E stimulerar och förbättrar hudens struktur och flexibilitet.

Produkten kan användas på alla hudtyper och den är milt parfymerad. Vid applicering absorberas krämen snabbt av huden och ger ett omedelbart resultat i form av en mjuk och len hud. Använd krämen dagligen för ett bättre och mer långsiktigt resultat.

10. Indy Beauty Smooth Body Lotion

Indy Beauty Smooth Body Lotion

Denna body lotion från Indy Beauty är helt vegansk. Den innehåller näckrosextrakt som ger huden återfuktning, lugnar och stramar åt samtidigt som den tillför antioxidanter. Vit pionextrakt ger huden en fräsch lyster och jämnar ut hudtonen. Även sheaolja finns bland ingredienserna vilket stärker hudens skyddsbarriär, mjukar upp och återfuktar.

Konsistensen är lätt och luftig för att snabbt sjunka in i huden utan att huden känns kladdig efteråt. Använd produkten efter varje dusch eller bad för att direkt tillföra fukt. Smooth Body Lotion är parfymerad och ger huden en fräsch doft.

Frågor och svar om bodylotion

Vad är en bodylotion?

En bodylotion är en hudkräm som kan appliceras över hela kroppen. Den har en återfuktande formula som ger huden spänst, lyster och elasticitet samtidigt som den känns mjuk och len på ytan.

Genom att regelbundet använda bodylotion kan det torra huden återfå sin flexibilitet och liv. Applicering av bodylotion på andra hudtyper har en förbyggande effekt för att behålla hudens egenskaper när den åldras.

Vem ska använda en bodylotion?

Alla kan använda en bodylotion, ung som gammal. Oavsett i vilken ålder du befinner dig i, i vilken fas i livet du är så behöver din hud tas om hand. Huden behöver återfuktning då den ständigt utsätts för faktorer som har en uttorkande effekt.

För att inte huden ska bli torr, börja klia, flagna eller åldras i förtid bör man smörja in den dagligen med en fuktgivande lotion.

När ska man använda en bodylotion?

En bodylotion kan användas när man känner att huden är i extra behov av fukt, när den är torr, flagnar eller känns stram. Applicera bodylotion efter behov eller använd dagligen för att bygga upp huden på lång sikt. Använd särskilt efter bad eller dusch då vattnet har en uttorkade effekt på huden.

När huden är ren kan den dessutom enklare ta upp de återfuktande egenskaperna från en lotion och resultatet blir tydligare där huden blir både len, mjuk och elastisk.