Hudvård

Bäst i test: Bästa Sheet Mask 2022

Att använda en skön och fuktgivande ansiktsmask har alltid varit mycket populärt. Marknaden erbjuder mängder med olika ansiktsmasker att välja mellan som kommer med diverse egenskaper.

Vissa är specifikt framtagna för den med torr hy, medan andra lämpar sig bättre för den med fet hy och problem med akne. Med hjälp av en sheet mask kan du se till att boosta din hy med massor av näringsrika vitaminer och mineraler.

Testvinnare – Bästa Sheet Mask

1. Bäst i test – Filorga Hydra Filler Sheet Mask

Vår vinnare i detta bäst i test blev ingen mindre än Filorga Hydra Filler Sheet Mask. Här får du en dubbelverkande och återfuktande ansiktsmask som fräschar upp din hy på bara 15 minuter.

Filorga Hydra Filler Sheet Mask ger en mycket snabb effekt och ser till att kapsla in fukten djupt i huden för ett långvarigt resultat. Masken innehåller bland annat hyaluronsyra, fiber och eukalyptuspulpa och lämpar sig för alla hudtyper.

2. Be Here Now Skincare Inhale Sheet Mask

Med Be Here Now Skincare Inhale Sheet Mask kan du få den mest avkopplande och behagliga ansiktsbehandlingen i ditt eget hem. Den här sheet masken är framtagen för att återfukta din hud och ljusa upp den, så att du blir av med vintertrötthet och glåmighet.

Masken verkar riktigt djupt ner i huden och ser till att den naturliga fuktbalansen återställs. På så sätt får du en hud som har en jämnare struktur och känns mycket mjukare.

3. Hyaluronic Acid Moisture Sheet Mask

Hyaluronic Acid Moisture Sheet Mask är en fantastiskt skön och uppfräschade ansiktsmask som gör dig redo för dagens alla bestyr. Masken lämpar sig för dig som har riktigt torr hud och behöver en ordentlig återfuktning, men fungerar även för normal hy.

Med Hyaluronic Acid Moisture Sheet Mask kommer spänsten i huden att förbättras och pH-balansen blir återställd. Det ger dig en hy som är frisk, stark och riktigt len.

4. IT’S SKIN Sheet Mask

Är du förtjust i exotiska frukter? Då kan denna ansiktsmask med granatäpple vara något för dig. IT’S SKIN Sheet Mask innehåller mängder med vitaminer och skyddar din hud mot bakterier, föroreningar och fria radikaler.

Huden blir rikligt återfuktat och synligheten av porer minskar. Ett stort plus är att IT’S SKIN Sheet Mask är dermatologiskt testat och bleker tråkiga pigmentfläckar som kan uppstå med ålder.

5. LYKO Face Mask Kit

Vill du säkerställa att du har ett ordentligt lager med bra och högkvalitativa ansiktsmasker är det bäst att satsa på ett kit. Med LYKO Face Mask Kit får du med hela sex olika ansiktsmasker som verkar på djupet och gör din hy len och fräsch igen.

Du hittar bland annat en sheet mask som gör pigmentfläckar ljusare, men också en anti-wrinkle mask såväl som en renande och uppstramande mask som ökar hudens elasticitet. LYKO Face Mask Kit passar för alla hudtyper och åldrar.

6. MITOMO Placenta Platinum Essence Mask

MITOMO Placenta Platinum Essence Mask är en sheet mask som passar för den som vill få en ökad elasticitet i huden och förbättra kollagenproduktionen. Med MITOMO Placenta Platinum Essence Mask får du en parabenfri produkt som ger spänst till torr och trött hud, samtidigt som elastin och hyaluronan får en riktigt ordentlig boost.

Din hud kommer inte bara att kännas starkare, utan den kommer också att se mer ungdomlig ut.

7. Biotherm Life Plankton Elixir Sheet Mask

Plats nummer sju intas av ingen mindre än Biotherm Life Plankton Elixir Sheet Mask. Den här masken är näringsrik som få och passar för alla åldrar och hudtyper. Genom att återfukta ordentligt får du en hy med mer lyster och som är mer motståndskraftig mot fria radikaler.

Biotherm Life Plankton Elixir Sheet Mask innehåller hela 5 % life plankton, vilket är en signatur ingrediens för Biotherm, och behöver endast sitta på i 8 minuter.

8. E Nature Bio Zeup Sheet Mask

Ytterligare en sheet mask som är värd en plats i vårt bäst i test är E Nature Bio Zeup Sheet Mask. Den här masken passar bra för dig som vill förbättra utseendet på huden och som vill öka elasticiteten.

E Nature Bio Zeup Sheet Mask är berikad med ett härligt och återfuktande paprikaextrakt, vars goda egenskaper ser till att förfina och strama åt dina konturer. Applicera masken på väl rengjord hud och låt den verka i cirka 15-20 minuter för bästa resultat. Tvätta inte av överflödet, utan klappa istället in det i huden.

9. Garnier Skin Active Moisture Bomb

Garnier Skin Active Moisture Bomb är ett set om tre stycken sheet masks som passar den med torr hud som behöver ordentligt med återfuktning. Endast en mask ger samma effekt som om du hade använt dig av serum dagligen under en veckas tid.

Med Garnier Skin Active Moisture Bomb kommer huden att stramas upp och få en fantastisk lyster. Hudbarriären förstärks och synligheten av rynkor och fina linjer minskar. Garnier Skin Active Moisture Bomb ger dig ett ungdomligt och fräscht utseende på endast 15 minuter.

10. Verso Skincare Deep Hydration Mask

Till Verso Skincare Deep Hydration Mask har man valt att använda sig av en mycket unik och speciell hydrogel teknologi som säkerställer att huden blir optimalt återfuktad. Det gör att huden blir mjuk och fräsch, men att den också får en bättre struktur.

Verso Skincare Deep Hydration Mask verkar på djupet och resultatet är hållbart. Med sitt patenterade AMF får huden stärkas naturligt, så att den kan behålla fukten i hela 120 timmar.

Vad är en sheet mask?

En sheet mask är en ansiktsmask som är tillverkad av ett mycket tunt papper. Masken kan också vara gjort i cellulosa, gelfil eller tyg, men papper är vanligast.

Arken har man sedan dränkt med olika typer av serum och aktiva ingredienser som gör nytta för huden. Det är inte ovanligt att masken har öppningar för näsa, mun och ögon, så att du inte behöver ligga och blunda under hela verkningstiden.

Varför ska man använda en sheet mask?

För att din hud ska må bra är det viktigt att se till att den får alla näringsämnen som den behöver. Det kan t.ex. handla om en boost av vitamin E, men det kan också handla om fukt eller lugnande ingredienser från Aloe vera.

Med en sheet mask slipper du droppande ansiktsmasker och kladdiga förpackningar, samtidigt som du kan ge din hud den behandling och omvårdnad som behövs för att huden ska vara frisk, stark och fräsch hela dagen. Masken appliceras enkelt på ansiktet och du kan luta dig tillbaka med en bok eller kopp kaffe under tiden.