Hudvård

Bäst i test: Bästa Rakhyvel för Damer 2022

Att ha problem med oönskad hårväxt är inget ovanligt. Nästan var och varannan kvinna vill idag bli av med hår under armarna, på benen eller i ansiktet. Då gäller det naturligtvis att ha hårborttagningsprodukter som är så bra och skonsamma som möjligt.

På marknaden finns det ett hav av olika produkter och redskap att använda sig av, men den kanske vanligaste och mest använda är den klassiska rakhyveln.

7 Bästa rakhyvlarna för damer

1. Bäst i test – Estrid Rakhyvel

Estrid Rakhyvel har verkligen tagit världen med storm och att bli av med oönskad hårväxt har aldrig varit enklare. Med Estrid Rakhyvel får du en rakhyvel som är utrustad med fem supervassa blad för att säkerställa en så precis och noggrann rakning som möjligt.

I samband med din första beställning får du med ett snyggt handtag i stål, en vägghållare så att du kan ta hand om din rakhyvel och två stycken rakblad så att du kan byta ut vid behov. Till skillnad från många andra produkter är Estrid Rakhyvel helt fri från animaliska ämnen. Den återfuktande remsan består istället av sheasmör, aloe vera och kakaosmör.

2. Gillette Venus Divine

Gilette är en världsledande aktör när det kommer till att skapa produkter för hårborttagning. Med Gillette Venus Divine kan du få len och återfuktad hud på bara ett litet kick. Här har man skapat en produkt som består av hela tre stycken blad för en närmare rakning.

De återfuktande remsorna som finns på Gillette Venus Divine ser till att din hud blir silkeslen och innehåller endast botaniska oljor. Dessa oljor smörjer huden och ser till att rakningen blir bekvämare. I samband med din beställning får du med hela 4 stycken extra rakblad som du kan byta ut efter behov.

3. Venus Comfortglide Breeze Rakblad

Venus Comfortglide Breeze Rakblad använder du som ett komplement till ditt handtag från Gillette. Med dessa rakblad får du en mycket nära rakning som ger ett snyggt och långvarigt resultat. Rakbladen kan användas på kroppens alla delar och är utrustade med fuktremsor för att huden ska bli återfuktad.

I dessa fuktremsor hittar du även oljor, något som i sin tur bidrar till att rakningen blir både bekvämare och enklare. Venus Comfortglide Breeze Rakblad kommer i ett set av 4 stycken blad med 3 rakblad på varje ”rakhuvud”.

4. Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad

Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad är det perfekta valet för dig med känslig hud. Med dessa rakblad får du en skonsam rakning och en enklare hårborttagning. Rakbladen är utrustade med en fuktremsa som innehåller aloe vera. Aloe vera är känd för att verka mjukgörande och minska risken för irritation i huden.

Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad är dermatologiskt testad och kan användas i ansiktet såväl som på kroppen. Tack vare flexibiliteten lämpar sig Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad för alla handtag från Gillette (gäller ej Simply Venus).

5. Gillette Venus Swirl

Är det flexibilitet som du är ute efter måste du titta närmare på Gillette Venus Swirl. Med de här rakbladen kommer du nämligen att få sex gånger så mycket flexibilitet än tidigare (jämfört med Venus original). Det innebär att dessa är de absolut bästa rakbladen som Gillette utformat, ett utlåtande som de själva håller med om.

Gillette Venus Swirl ska, precis som namnet beskriver, användas tillsammans med Venus Swirl rakhyvel. Denna rakhyvel är framtagen för att ha en så kallad FlexBall-teknologi. Tillsammans ger de en oslagbar kombination.

6. Comfortglide Spa Breeze Rakhyvel

Comfortglide Spa Breeze Rakhyvel är en skön och behaglig rakhyvel som är enkel att manövrera. Rakhyveln har ett frisk och fräsch doft av vitt te, vilket kommer från de fuktremsor som den är utrustad med. Fuktremsorna innehåller en rad olika ingredienser som skyddar och vårdar din hud.

De innehåller även oljor, något som får rakbladen att glida enkelt över huden. Comfortglide Spa Breeze Rakhyvel är utrustad med ett rakhuvud med tre stycken rakblad för en lenare och närmare rakning.

7. Gillette Venus Tropical

Behöver du en tillfällig rakhyvel att ta med på semester, men är trött på de hårda och obehagliga engångsrakhyvlarna som du är van vid? Misströsta inte! Med Gillette Venus Tropical får du en engångsrakhyvel som vårdar och mjukgör din hud, samtidigt som den får bort de allra minsta och kortaste stråna.

Gillette Venus Tropical kommer i en mycket söt och färgglad design och är således perfekt för sommarens alla tillfällen där du inte vill ha hår på oönskade ställen. Det billiga priset är naturligtvis också ett riktigt stort plus i kanten!

Hur rakar man benen bäst?

För att du ska få ett hållbart och riktigt silkeslent resultat är det viktigt att du rakar dina ben på rätt sätt. Genom att raka rätt minskar du risken för inväxta hårstrån och behandlar även din hud mer skonsamt.

  • Börja med att förbereda huden med varmt vatten. På så sätt blir huden mjukare och stråna enklare att raka av.
  • Se till att du inte slarvar med raklödder eller rakgelé. Med hjälp av en gelé kan du se till att du får en rakning som är mycket bekvämare och mer skonsam. Ett bra tips är att försiktigt peela huden innan rakning.
  • Det kan vara lockande att raka mothårs, men det är sällan det bästa alternativet. På vissa fungerar de bra, på andra inte. När du rakar mothårs är risken stor att du får irritation eller inflammerade hårsäckar. Även inväxta hår är vanligt förekommande.
  • Du ska inte bara vara noga med förarbetet, utan även med efterarbetet. När du har rakat klart bör du se till att skölja av huden med ljummet och skönt vatten. Torka sedan benen torra och avsluta med att smörja in. Satsa på en lotion som innehåller mycket fukt och undvik allt för feta krämer.
  • Byt rakblad så fort du märker av att det börjar bli slött – gärna tidigare!

Bäst i test: Estrid Rakhyvel

Det finns goda anledningar till varför Estrid Rakhyvel är vår absoluta favorit. Med den här rakhyvel kommer du inte bara att få ett skonsamt och snyggt resultat, utan du kommer också att vårda huden på samma gång. Rakhyvel är modern i sin design och högteknologisk som få.

Bara det att rakhuvudet är försedd med fem stycken rakblad gör att den sticker ut från mängden. Vi kan helt klart säga att populariteten kring Estrid Rakhyvel växer för varje dag som går. Här kan du även välja mellan olika färger för att få en så personlig rakhyvel som möjligt.