Hudvård

Bäst i test: Bästa Nattmask 2022

Med en nattmask kan du se till att ge din hud en riktigt boost under tiden som du sover. En nattmask kan användas vid ett enstaka tillfälle, men verkar bäst om du använder den regelbundet. På så sätt kan du se till att främja en hud som inte bara är fräsch och stark, utan som också är strålande och full med lyster.

Vill du få ut så mycket av din nattmask som möjligt rekommenderar vi att du kombinerar den med en riktigt bra peeling, gärna med enzymer. På så sätt får du bort döda hudceller från huden och öppnar upp porerna, så att masken kan tränga in på djupet och verka riktigt ordentligt. Kom bara ihåg att tvätta av den på morgonen!

Testvinnare – Bästa Nattmask

1. Bäst i test – Filorga NCEF Nattmask

Filorga NCEF Nattmask är en högkvalitativ nattmask som är berikad med hyaluronsyra. Masken är specifikt framtagen för att synligt föryngra din hy och hjälpa dig att minska synlighet av fina linjer och rynkor. Genom att ha en mycket hög koncentration av NCEF och en anti-aging effekt kan du vakna upp fräsch och med en hy som känns lenare och stramare.

Filorga NCEF Nattmask minskar klassiska trötthetstecken och ger huden den volym som den behöver för att se ung och frisk ut. Huden får en ny lyster och du vaknar pigg och utvilad, men ett synligt resultat direkt!

2. Emma S. Treatment Overnight Repair Mask

Med Emma S. Treatment Overnight Repair Mask får du en nattmask som verkar under tiden du sover och som motverkar synliga tecken på åldrande och stress. Masken har en uppstramande effekt och lämnar din hud återfuktad, utvilad och med ett ordentligt glow. Med Emma S. Treatment Overnight Repair Mask får du en jämnare hudton och en hudstruktur som känns len och behaglig.

Formulan är mycket krämig och enkel att arbeta med, samtidigt som den lugnar och mjukgör din hud på djupet. Rekommenderat är att du använder Emma S. Treatment Overnight Repair Mask 2-3 gånger i veckan eller vid behov. Se till att ditt ansikte är ordentligt rengjort innan applicering.

3. Comfort Zone Sublime Skin Lift-Mask

Comfort Zone Sublime Skin Lift-Mask passar för dig som vill ha en mask som kan användas när som helst under dagens alla timmar. Comfort Zone Sublime Skin Lift-Mask kan nämligen fungera lika bra som en dagsmask som en nattmask och lämpar sig även för applicering på halsen.

Använder du krämen under natten verkar den utslätande och uppstramande, medan den under dagen istället ger ett ordentligt lyft med en omedelbar effekt. Det lite dyrare priset gör att Comfort Zone Sublime Skin Lift-Mask passar för dig som är beredd att betala lite mer för det absolut bästa.

4. My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask

Med denna fantastiska ansiktsmask från Clarins får du ta del av en hudvårdsserie som är framtagen för kvinnor under 30. Med My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask får du det absolut bästa från naturen och en nattmask som är vårdande och skonsam.

My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask är berikad med ekologiskt kokosvatten som ser till att förbättra näringsprocessen till cellerna, men här finns också Alpros-extrakt och fikonextrakt som ser till att din hud är ordentligt återfuktat. Med Huan qi-extraktet ser My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask till att skydda din hud från oxidativ stress och hjälper den naturliga reningsprocessen.

5. Lancôme Absolue Precious Cells Silky Mask

Det har krävts hela 20 års forskning för att ta fram Absolue-serien som Lancôme Absolue Precious Cells Silky Mask är en del av. Med denna lyxiga och exklusiva mask får du en näringsgivande anti-age kräm som har en mycket mjuk och fyllig konsistens. Formulan är helt droppfri och fördelas enkelt på ansiktet med hjälp av en medföljande applikator.

Lancôme Absolue Precious Cells Silky Mask ger din hud en len och underbar känsla, samtidigt som den är vårdande och stärker huden på djupet. Du vaknar upp piggare än någonsin och med en hud som är fräschare, fastare och mer ungdomlig.

6. Filorga Global-Repair Cream

Har din hud blivit trött och livlös eller börjar du skymta tidiga ålderstecken? Då är Filorga Global-Repair Cream en riktigt bra ansiktsmask som fungerar lika bra på dagen som på natten. Masken är framtagen för mogen hud som behöver stärkas och stramas till. Här har man används sig av mycket välkända tekniker inom skönhetsmedicin och ingredienser som har en föryngrande och återuppbyggande effekt på huden.

Med Filorga Global-Repair Cream får du jämnare hudton, färre synliga rynkor, mer lyster och en hud som känns mycket fastare och finare. Filorga Global-Repair Cream innehåller även aminosyror och essentiella mineraler som förebygger nedbrytningen av kollagen och elastin.

7. Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask

Vem vill inte ha återfuktning i 72 timmar? Med Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask kan du få precis det! Den här ansiktsmasken är en av de bästa när de kommer till syregivning till huden och lämpar sig för dig som har mycket torr eller känslig hud. Formulan är inte bara behaglig och enkel att applicera, utan är också berikad med nordisk björksav, arktiskt källvatten, hjortron, blåbärsvatten och lingon.

Tack vare den kylande effekten får du en omedelbar effekt där din hud känns len, fräsch och pigg. Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask passar för alla olika hudtyper och är 100 % vegansk. Applicera masken på ett väl rengjort ansikte och låt den sedan verka ca 15 minuter eller använd den som en nattmask och boosta huden med näring.

Vad är en nattmask?

Enkelt förklarat kan man säga att en nattmask är en ansiktsmask som är specifikt framtagen för att användas på kvällen. Innan du applicerar nattmasken ska du se till att rengöra ansiktet ordentligt och utföra din vanliga hudvårdsrutin.

Det kan t.ex. involvera ansiktsrengöring, serum och sminkborttagning. Det är viktigt att bli av med produkter och smuts som kan blockera effekten från masken.

När du vaknar på morgonen sköljer du av masken precis som när du tvättar ansiktet och applicerar sedan en dagkräm för bästa resultat. Din hy får en ökad lyster, samtidigt som den känns fräschare och är mer uppstramad.

När ska man använda en nattmask?

En nattmask kan du använda när du känner för det. Till exempel kan du använda dig av den om din hy är lite extra torr och fnasig, om du vill vara riktigt fin till ett viktigt event eller om du bara vill känna dig piggare och fräschare. Hela syftet med en nattmask är att verka under tiden du sover.

Det gör att du kan påbörja din förberedelse för den kommande dagen, utan att slösa någon viktig tid. Masken passar således riktigt bra för den som inte har tid eller möjlighet att utföra ansiktsbehandlingar under dagtid eller som bara vill ha en ordentligt boost.