Hudvård

Bäst i test: Bästa Lermask 2022

Med hjälp av en lermask kan du se till att din hud blir ordentligt rengjord på djupet. Basen i denna typ av ansiktsmask är gjord av olika typer av lera, som har vårdande egenskaper och ser till att din hud blir fri från föroreningar och gifter som finns i luften.

Hudens yta blir mjuk, len och smidig, samtidigt som du får hjälp att bli av med svarta porer. De återfuktande egenskaperna ser också till att tillföra ordentligt med näring, vilket ger dig en välmående hud som är full med lyster.

Testvinnare – Bästa Lermask

1. Bäst i test – Maria Åkerberg Face Mask Gentle

Maria Åkerberg Face Mask Gentle är en mycket djuprengörande och lugnande lermask som verkar porsammandragande, samtidigt som den inte täpper igen och låter huden andas.

Lermasken passar för dig med känslig hud som upplever rodnader eller hudirritation eller som helst enkelt vill bli av med smuts som samlats på huden under dagen. Maria Åkerberg Face Mask Gentle passar för alla hudtyper och är både naturlig, ekologisk och vegansk.

2. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask är framtagen för att effektivt hjälpa dig att bli av med orenheter och få en hud som är fräsch och full med lyster. Lermasken har ett mycket skönt och behagligt pirrande och innehåller mycket kraftfulla ingredienser från bland annat grönt te, träkol från bambu och stora mängder antioxidanter.

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask är helt vegansk och ger en klarare friskare hud.

3. JOWAÉ Purifying Clay Mask

JOWAÉ Purifying Clay Mask är berikad med helig lotus och antioxidanta lumifenoler för att ge din hud en riktig boost och rengöra på djupet. Masken ser till att ta bort överflödigt fett och balansera talgproduktionen, samtidigt som den skonsamt gör hudens textur lenare.

Formulan är mycket behaglig att arbeta med och kommer i form av ett skum som omvandlas till en lera när du applicera det på huden. Innehåller 96 % naturliga ingredienser.

4. L-A Bruket Lermask

Med L:A Bruket Lermask får du en ansiktsmask med en bas av lera som ser till att avgifta din hud och lämna den ren och fräsch. Lerbasen består av Kaolinlera som ser till att balansera fet hy och ge en skonsam exfoliering.

Tack vare extraktet från brunalgen är krämen full av nyttiga mineraler som ger din hud massor av energi och får den att se piggare ut.

5. Skir Clay mask

Till Skir Clay mask har man valt att använda sig av vit lera och mineraler för att skapa den perfekta basen för ett rent och fräscht ansikte. Krämen är mjuk i konsistensen och enkel att applicera, samtidigt som den hjälper dig att bli av med orenheter.

Här har man också tillfört Vitamin E och alger som vårdar huden. Den milda doften är också ett stort plus!

6. Comfort Zone Active Pureness Mask

Stora och synliga porer kan vara störande, men med hjälp av Comfort Zone Active Pureness Mask kan du enkelt få en porsammandragande effekt som gör din hud mer jämn.

Med denna lermask slipper du överflödigt talg och fett och får istället en hy som är len, jämn och fräsch hela dagen. Huden blir också klarare och mer matt, vilket ger en perfekt bas för makeup.

7. Medik8 Natural Clay Mask

Medik8 Natural Clay Mask passar för dig som har normal, kombinerad eller fet hy och som vill ha en uppfräschande och porsammandragande ansiktsmask. Masken är rik på antioxidanter och är berikad med växtextrakt som har en läkande och lugnande effekt på skadad hud.

Medik8 Natural Clay Mask rengör ordentligt och ger din hy massor med härligt lyster. Vill du ha en så långvarig effekt som möjligt rekommenderas applicering 1-3 gånger i veckan.

Vad är en lermask?

En lermask är en ansiktsmask som har en bas baserad på lera. Lera är sedan länge mycket användbart när det kommer till just skönhetsprodukter, eftersom den har vårdande och näringsgivande egenskaper.

Masken appliceras på rengjord hud och absorberar och löser upp alla typer av föroreningar och bakterier som kan sätta sig på hudens yta.

När ska man använda lermasker?

Vi rekommenderar att du använder dig av en lermask om du upplever att din hud känns fet eller smutsig. Masken ser till att effektivt eliminera smuts och föroreningar från huden, samtidigt som hudens talgproduktion balanseras på ett mycket bra sätt.

Masken behöver inte användas varje dag, utan det räcker gott och väl med 1-3 gånger i veckan för en mycket djupgående och ordentlig rengöring.