Hudvård

Bäst i test: Bästa Fuktspray 2022

En fuktspray är något som alla människor har användning för och därför också något som bör finnas i alla badrum. Med hjälp av en fuktspray kan du se till att din hud inte känns torr och stram under dagen, utan att den istället är mjuk, smidig och återfuktad.

Sprayen kan med fördel användas när som helst och kommer i en mindre förpackning som är enkel att ha med i handväskan. De vårdande egenskaperna gör dessutom att produkten lämpar sig utmärkt som en fixeringsspray för din make up.

Testvinnare – Bästa Fuktspray

1. Bäst i test – Mario Badescu Facial Spray

Aloe vera är sedan länge känt för att vårda irriterad och torr hy och med Mario Badescu Facial Spray får du en ansiktsspray som är berikad med just detta. Denna fuktspray ser till att fräscha upp och återfukta en uttorkad hud, samtidigt som den återupplivar och vårdar med rosvatten och örter.

Örterna har också lugnande egenskaper som ger energi till huden, något som i sin tur gör den mer strålande. Mario Badescu Facial Spray kan användas flera gånger under dagen och passar alla hudtyper.

2. Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist

Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist är en vegansk fuktspray som ger din hud den där omedelbara återfuktningen som du kan behöva under dagen. Denna fräscha och väldoftande most är tillverkad av björksav och nordiskt källvatten – ingredienser som är kända för att återfukta på djupet.

Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist kan användas innan du applicerar din dag eller nattkräm, men fungerar även bra som en settingspray tillverkad av 97 % naturliga ingredienser.

3. Make Up Store Face Mist

Letar du efter en fuktspray som passar för alla hudtyper och som kan fungera som en allt-i-allo återfuktare under dagen? Då rekommenderar vi att du tar dig en närmare titt på Make Up Store Face Mist.

Här får du en mycket vårdande och återfuktande spray som ser till att din hud blir försedd med extra mycket fukt under dagens gång. Den verkar även fuktbevarande och kan användas för att fräscha upp din sminkning och få den att hålla bättre.

4. Mac Cosmetics Prep Prime Fix

MAC är kända för att skapa riktigt högkvalitativa och lyxiga produkter inom skönhet och därför känns Mac Cosmetics Prep Prime Fix som ett naturligt val för vår bäst i test. Med Mac Cosmetics Prep Prime Fix får du både en ansiktsspray som återfuktar och en primer i ett och samma paket.

Mac Cosmetics Prep Prime Fix har länga använts av professionella make up artister över hela världen, som vill hålla sminkningen på plats och förse huden med vitaminer och mineraler. Mac Cosmetics Prep Prime Fix är berikad med bland annat grönt te som piggar upp, kamomill och gurka.

5. Pixi Dream-Y Mist

Pixi har skapat en återfuktande och mild ansiktsmist som passar bra för den med känslig hud och hudproblem. Misten har en mycket behaglig doft av lavendel som lugnar både hud och sinne, samtidigt som jasminblommorna tillför det där lilla extra.

Dream-y Mist innehåller stärkande egenskaper och är full med antioxidanter. Ett tips är att använda dig av sprayen innan du går och lägger dig, t.ex. genom att spraya den lite lätt på huvudkudden.

6. LYKO Facial Mist

En fuktspray behöver inte vara dyr för att vara riktigt effektiv och det är LYKO Facial Mist ett riktigt bra exempel på. Denna fuktspray passar för dig som vill ha ett billigt och effektivt alternativ som fräschar upp huden och får den att se lysande och hälsosam ut.

LYKO Facial Mist innehåller bland annat extrakt från ängsull och saccharider och ger näring och skyddar din hud under dagens gång. LYKO Facial Mist är dermatologiskt testat för att lämpa sig för alla hudtyper och är milt parfymerad för en extra uppfräschad känsla.

7. Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist

Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist ger din hud en direkt återfuktning och fräschar upp på sekunder. Det som gör Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist så unik är att den bildar en skyddande (men transparent) barriär som minskar påverkan av fria radikaler.

Den har också en föryngrande effekt och som saktar in hudens åldringsprocess, vilket i sin tur innebär färre rynkor och fina linjer.

Varför ska man använda en fuktspray för ansiktet?

En fuktspray är utmärkt att använda sig av om du har problem med torr hy, men dagens sprayer innehåller så många bra och vårdande egenskaper att de lämpar sig för mer än så. En fuktspray är något som passar för alla människor som vill fräscha upp huden under dagen och få en skön och behaglig känsla.

De många användningsområdena gör att du kan använda den till just fukt, men också för att få en jämnare hudton eller i sambans med att du vill fixera din sminkning. Om du använder dig av foundation har du säkerligen märkt att den kan bli torr och se ”kakig” ut under dagen. En fuktspray gör att den blendar sig mycket bättre och får en finare lyster.