Hudvård

Bäst i test: Bästa Fotkräm 2022

Många människor är väldigt måna om att ha bra hudvårdsrutiner för kropp och ansikte, men det är inte lika många som kommer ihåg att även fötterna behöver sin omvårdnad. På en daglig basis behöver fötterna utstå en mycket stor belastning, något som i sin tur leder till mycket slitage på både senor och hud. Det är inte ovanligt att få problem med torra fötter, dålig fukt eller hudsprickor. Alla dessa fotrelaterade problem är vanligt förekommande, men de är också mycket enkla att bli av med.

Med hjälp av en riktigt bra fotkräm och regelbundet smörjande kan du se till att bli av med hudproblem och förebygga till framtiden. Vi har gått igenom marknadens utbud för att plocka ut de allra bästa fotkrämerna för alla typer av behov. Kom ihåg att du behöver använda dig av fotkrämen regelbundet för att resultatet ska vara hållbart.

9 Bästa Fotkrämerna

1. Bäst i test – Footmender Fotkräm

Footmender Fotkräm är den självklara produkten om du lider av torra fötter eller har problem med hälsprickor och förhårdnade. Fotkrämen innehåller sex stycken aktiva ämnen som går in på djupet och vårdar och mjukgör. Den fräscha doften av menthol gör också att dina fötter luktar mycket trevligare och känns uppiggade hela dagen.

Här finns dessutom en trippelverkande effekt som få andra krämer har. Footmender Fotkräm verkar nämligen både antibakteriellt, exfolierande och stabiliserar förnyelsen av hudcellerna.

2. CeraVe SA Renewing Foot Cream

Det har aldrig varit enklare att få fina och fräscha fötter som med hjälp av CeraVe SA Renewing Foot Cream. Denna fotkräm innehåller salicylsyra som lämpar sig utmärkt för den med sprucken, torr eller ojämn hud. Krämen återfuktar och exfolierar hela fötterna, vilket i sin tur bidrar till en smidigare och mjukare hud.

CeraVe SA Renewing Foot Cream verkar på djupet, samtidigt som den lägger sig som en skyddande barriär för att minska risken för slitage. Andra aktiva ingredienser är ammoniumlaktat och ceramider.

3. Maria Åkerberg Fotkräm

Varumärket Maria Åkerberg har gjort sig riktigt populär tack vare de högkvalitativa och vårdande produkterna som finns i utbudet. Maria Åkerberg Fotkräm är en mjukgörande och behaglig kräm som är specifikt framtagen för att vårda huden på fötterna.

Med denna produkt blir dina fötter mjuka och smidiga hela dagen och använder du den regelbundet ser den även till att motverka risken för förhårdnader. Formulan är mycket lätt och enkel att använda sig av och lämpar sig lika bra för kalla som för varma fötter.

4. CCS Fotvårdssalva

på fjärde plats i vårt bäst i test har vi valt att lista CCS Fotvårdssalva. Här får du en produkt som är utrustad med en mycket hög halt av karbamid, något som är mycket fuktbindande. Salvan når ner långt i hudens alla lager och ser till att mjuka upp jobbiga och obehagliga förhårdnader.

Fötterna blir snabbt mjuka och lena och resultatet håller länge. Något som gör att CCS Fotvårdssalva skiljer sig från mängden är att den innehåller eucalyptusolja. Oljan ser inte bara till att ha en svalkande effekt, utan minskar också risken för dålig lukt.

5. L’Occitane Shea Butter Fotkräm

Med hjälp av L’Occitane Shea Butter Fotkräm kan du se till att ta hand om trötta och torra fötter. L’Occitane Shea Butter Fotkräm är berikad med ett mycket fuktgivande och mjukgörande sheasmör, samtidigt som de eteriska oljorna från lavendel lugnar och får fötterna att lukta gott hela dagen.

Här har man också tillfört ett anti-inflammatoriskt extrakt som minskar risken för bakteriebildning och mintextrakt som svalkar.

6. Clarins Foot Beauty Treatment Cream

Clarins är kända för sina vårdande produkter och med Clarins Foot Beauty Treatment Cream får du en produkt som absorberas mycket snabbt och som är helt fri från olja. Krämen ser till att ge dina fötter sin mjukhet tillbaka och återställer hud som har blivit sprucken eller skadad.

Om dina fötter känns trötta och stela ser Clarins Foot Beauty Treatment Cream till att boosta från djupet, samtidigt som huden blir silkeslen och vacker. Några av de vårdande ingredienserna är bland annat arnica, timjanolja, sheasmör och laponitepuder.

7. BioCool FootCare

BioCool FootCare är en riktig superprodukt för den som har problem med hudsprickor, fotsvamp eller förhårdnader. När krämen kommer i kontakt med vatten får den en mycket rengörande och exfolierande effekt som ser till att allt från virus till svamp och bakterier försvinner.

BioCool FootCares fantastiska förmåga att förhindra infektioner och läka huden har gjort den till ett självklart val för många som lider av olika fotproblem. Genom att avlägsna organismer som inte bör vara på huden kan fötterna få den bästa förutsättningen för att läka. BioCool FootCare är helt fri från konserveringsmedel och parfymer.

8. Weleda Skin Food

Weleda Skin Food lämpar sig för dig som letar efter en universalkräm som både ger fötterna näring och håller dem mjuka och smidiga. Till Weleda Skin Food har man bara använt sig av naturliga ingredienser från växtriket, vilket bland annat inkluderar kamomill och ringblomma.

Dessa växter är kända för att ha en vårdande och lugnande effekt på hud som är irriterad eller torr och det gör att Weleda Skin Food lämpar sig för hela familjen, även för den med känslig hud. Ett stort plus är att Weleda Skin Food inte bara lämpar sig för fötterna, utan fungerar även bra som handkräm.

9. Pedicare Intensivt Vårdande Fotkur

Under nätterna har fötterna möjlighet att återhämta sig efter dagens bestyr. Genom att applicera Pedicare Intensivt Vårdande Fotkur innan läggdags kan du se till att ge dina fötter de absolut bästa förutsättningarna för just detta.

Pedicare Intensivt Vårdande Fotkur är en intensivt vårdande nattkräm som mjukar upp och hjälper dig att bli av med både hälsprickor och förhårdnader. Krämen innehåller bland annat lanolin, bivax och sheasmör, samt Vitamin E.

När behöver man använda fotkräm?

Idag finns det fotkrämer för alla möjliga typer av behov. Det finns fotkrämer för torra och spruckna fötter, fotkrämer för att motverka dålig lukt, fotkrämer som återfuktar och krämer som svalkar.

Orsaken till varför man är i behov av en fotkräm kan alltså vara mycket varierande. I grund och botten är syftet med produkten att göra fötterna mjuka och smidiga, samt lindra och motverka torrhet och andra fotrelaterade problem. En fotkräm lämpar sig således bra om du ofta lider av just detta.

Bäst i test: Footmender Fotkräm

Vår absoluta favorit är Footmender Fotkräm. Här får du en allt-i-ett kräm som inte bara reparerar och vårdar, utan som även hjälper dig att bli av med bakterier och mikroorganismer som kan orsaka problem. Krämen är mycket återfuktande och exfolierar bort förhårdnader på ett kick.

Tack vare facilitatorn i krämen påskyndas också läkningsprocessen och du får fötter som är fina och mjuka mycket längre. Det ger dig en hållbar smidighet och fötter som är mer välmående.