Hudvård

10 Bästa Serum 2022 – Bäst i test

Serum är en hudvårdsprodukt som används ihop med andra hudvårdsprodukter så som ansiktsrengöring och dag-/nattkräm. Ett serum kan hjälpa din hud att ta upp egenskaperna från efterföljande hudvårdsprodukt genom att förbereda huden för behandling och du kan på så sätt få ett snabbare och tydligare resultat av din hudvård.

Beroende på din hudtyp kan serum användas dagligen eller som en kur vid behov, till exempel vid extrem torrhet som kan uppstå på vinterhalvåret. Läs instruktionerna till det serumet som du har valt för att få reda på hur just det serumet kan användas.

1. The Ordinary More Molecules Niacinamide

The Ordinary More Molecules Niacinamide

Vitamin B3 kallas även för för Niacinamid när det finns som ingrediens i en hudvårdsprodukt. Detta vitamin har en förmåga att rengöra huden och öppna upp tilltäppta porer. I serumet finns en hög andel av Vitamin B3 som tillsammans med zinksalt neutraliserar hudens produktion av talg. Genom att balansera hudens produktion av talg kan intrycket av oren hud minska och huden upplevs fräschare och mer välmående.

Även uppkomst av pormaskar kan reduceras i och med att huden hålls ren och porerna öppna. Serumet appliceras i hela ansiktet två gånger om dagen, både morgon och kväll. I och med produktens förmåga att balansera talgproduktionen är den särskilt lämpad för fet hud eller blandhud.

2. Dr Dennis Gross C + Collagen Vitamin C Serum

Dr Dennis Gross C + Collagen Vitamin C Serum

Detta serum är en riktig energiboost för din hud. Formulan består av flera aminosyror, C-vitamin och ett särskilt energy complex. Kombinationen av ingredienserna förser huden med näring och energi samt främjar hudens egen läkningsprocess och cellförnyelse. Genom cellförnyelse kan ojämnheter i huden jämnas ut, så som fina linjer, pigmentfläckar, hudton och hudtextur.

Samtidigt förbättras hudens spänst och lyster som ökar intrycket av en frisk och välmående hud. Produkten kan användas på alla hudtyper. Använd den regelbundet, gärna två gånger om dagen, för ett bättre och snabbare resultat.

3. Estée Lauder Advanced Night Repair Serum

Estée Lauder Advanced Night Repair Serum

Med avancerad teknologi är detta serum framtaget för att aktivt rengöra huden på djupet, stärka hudens celler och reducera ålderstecken. Dessutom får huden en skyddsbarriär för att lättare stå emot yttre påfrestningar så som UV-strålning, miljö och föroreningar. Detta tack vare hyaluronsyra som finns i serumets formula. Denna ingrediens ger huden återfuktning på djupet och stimulerar den naturliga läkningsprocessen i huden.

Med ökad återfuktning får huden med flexibilitet, blir mjukare och får en jämnare yta. För att passa även känslig hud så är serumet oparfymerat. Produkten appliceras på kvällen för att kunna bearbeta din hud under natten.

4. Clarins Double Serum Complete Age Control

Clarins Double Serum Complete Age Control

Huden har framförallt fem funktioner och detta serum stimulerar huden på alla områden. Serumet hjälper till att återfukta huden på djupet, ger näring, förbättrar syresättningen, gör huden starkare och främjar processen för cellförnyelse. Genom detta förbättras hudens spänst, huden får en starkare lyster och både huden ton och textur jämnas ut.

För att åstadkomma detta innehåller serumet bland annat hyaluronsyra, grönt te, nyponolja, grön banan och kiwi. Produkten kan användas på alla hudtyper men är särskilt anpassad för kvinnor mellan 25-30 år. Använd serumet som en kur under fyra veckor där den appliceras efter rengöring men innan dag-/nattkräm såväl på morgonen som på kvällen.

5. Exuviance Vespera Bionic Serum

Exuviance Vespera Bionic Serum

Serumet från Exuviance kan användas med gott resultat på alla hudtyper. Produkten är djupt återfuktande, balanserar hudens produktion av talg, jämnar ut huden och ger en lyster som får din hud att se levande ut. Med hjälp av AHA-syra och PHA-syra blir huden jämnare i både textur och ton då dessa syror främjar cellernas förnyelse och återuppbyggnad.

Ingrediensen mandelsyra fungerar både antibakteriellt samt att den balanserar talgproduktionen vilket minskar intrycket av get och glansig hud. Serumet används på rengjord hud och appliceras både morgon och kväll. Använd regelbundet för ett mer tillfredsställande resultat.

6. Lancôme Advanced Génifique Serum

Lancôme Advanced Génifique Serum

80% av kvinnorna som testat detta serum upplever att huden har förbättras efter bara en veckas användning. Produkten har en unik formula som är patenterad fram till år 2039. Formulan innehåller en kombination av olika prebiotika och probiotika som tillsammans verkar för att stimulera cellförnyelse. Genom ökad cellförnyelse föryngras huden och återfår sin ungdomliga spänst och lyster.

Hudens textur förbättras, liksom hudtonen samtidigt som ytan blir mjuk som silke. Produkten kan användas av personer i alla åldrar och fungerar på alla hudtyper. Endast tre droppar behövs vid applicering, dropparna masseras varsamt in på huden i ansiktet och på halsen.

7. Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Serum

Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Serum

med fyra olika hyaluronsyror bland ingredienserna är detta serum både djupt återfuktande och volymgivande för din hud. Genom återfuktning jämnas huden ut och rynkor blir mindre framträdande. Serumet har en lätt formula som snabbt tas upp av huden utan att lämna kladdiga rester efter sig.

Resultatet blir en slätare hud med jämnare hudton och ett starkare glow. Produkten används två gånger dagligen för bästa effekt.

8. Clarins Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum

Clarins Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum

Detta serum ger en rejäl boost till hudens egen förmåga till återfuktning samtidigt som den ger ett starkare skydd mot miljöpåfrestningar. Ingredienserna är särskilt sammansatta för att passa torr hud som behöver återfuktning på djupet, genom alla hudlager. Förmågan till återfuktning kommer från ingrediensen Kalanchoe Pinnata vars extrakt binder fukt på ett naturligt sätt.

Därtill finns bland annat ingredienserna svart vinbärsknopp som har en lugnande inverkan på huden, orthosiphon smo ger en matt finish, thistel oil som balanserar huden och beautyberry-extrakt som tillför lyster. Krämen kan användas dagligen både morgon och kväll eller som en intensiv kur för återfuktning vid behov.

9. Ole Henriksen Truth Serum

Ole Henriksen Truth Serum

Rik på C-vitamin från apelsinextrakt ger detta serum din hud välbehövlig näring och ger den samtidigt en mild doft av citrus. Genom att tillföra näring och fukt till huden kan man förebygga uppkomst av ålderstecken och reducera synligheten på redan existerade linjer och rynkor.

Andra aktiva ingredienser i serumet är kollagen som hjälper huden återuppbyggnad och förnyelse, aloe-juice som har återfuktande och lugnande egenskaper samt grönt te som även den lugnar huden. Huden får en yta len som silke och en stark lyster som indikerar på en välmående hud. Applicera på rengjord hud morgon och kväll.

10. Decléor Neroli Bigarade Aromessence Serum

Decléor Neroli Bigarade Aromessence Serum

Vid applicering av detta serum behövs endast 2-3 droppar som fördelas på både ansikte och hals, detta gör serumet drygt och en förpackning räcker länge. Serumet är multi-aktivt och kan användas på alla hudtyper. Serumet verkar genom att ge huden nödvändig återfuktning på djupet, balansera hudens talgproduktion, lugna eventuella hudirritationer och göra huden mjuk och flexibel.

På så sätt får huden en ny lyster och spänst vilket får den att de både mer ungdomlig och välmående ut. Produkten används i din morgonrutin, efter ansiktsrengöring men innan du applicerar dagkräm och eventuell makeup.

Frågor och svar om serum

Varför ska jag använda serum?

Serum används som ett komplement till din övriga hudvårdsrutin och gör att huden lättare kan ta upp efterföljande dagkräm eller nattkräm. Serumet förbereder huden för vidare hudvård och förstärker effekten av de egenskaper som dina övriga produkter besitter.

Konsistensen på serumet är i regel något lättare än dag-/nattkräm vilket gör att den snabbare absorberas av huden och kan komma djupare ned. Det är på djupet som den verkliga förändringen kan sek och det är här som man kan förbättra hudens flexibilitet och spänst.

När ska jag använda serum?

Serum används som en del av din dagliga hudvårdsrutin och beroende på produkt så ska den appliceras på antingen morgonen, kvällen eller både och. Ett serum kan användas av alla personer, oavsett ålder eller hudtyp. Används med fördel särskilt på vinterhalvåret när huden är i extra stort behov av återfuktning.

Att tänka på inför köp av serum

Det du ska tänka på när du väljer serum är att i första hand välja en produkt som är speciellt anpassad för din hud. En del serum kan användas på alla hudtyper medan andra riktar in sig på de problem som finns hos specifika hudtyper.

Genom att köpa en produkt som har de ingredienser och egenskaper som just din hud behöver kommer du att uppleva ett mer tillfredsställande resultat, både på lång och kort sikt.