Hudvård

10 Bästa Kroppsoljorna 2022 – Bäst i test

Kroppsoljan har många funktioner och kan användas av hela familjen. Användningsområdena är många och flera oljor kan appliceras på både hår och hud. Oljan mjukar effektivt upp huden och bidrar med fukt på djupet, på samma sätt tillför olja fukt till torrt hår.

Kolla in våra 10 favoriter inom kroppsoljor och hitta din nya favorit.

1. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil

Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil

Denna kroppsolja kan användas av alla i familjen och den kan användas till ansikte, hår, hud, på intima områden, som sminkborttagning och till babyvård. Produkten består av kallpressad jojobaolja och har en härligt gul nyans. Oljan kan enkelt tas upp av huden tack vare de många fettsyror som ingår i formulan. Produkten har en lång hållbarhet trots att inget konserveringsmedel ingår bland ingredienserna.

Oljan kan appliceras på torr hud för att mjuka upp, som återfuktning i ansiktet eller som en hårinpackning till torra hårtoppar. Oljan kan även behandla olika hudproblem, motverka irritation efter rakning och för att behandla svamp som uppkommit i underlivet.

2. Loelle Jojobaolja Ekologisk kroppsolja

Loelle Jojobaolja Ekologisk kroppsolja

Kroppsoljan från Loelle är ekologiskt framställd och innehåller 100% jojobaolja. Oljan är kallpressad och kan snabbt tas upp av huden. Produkten har flera användningsområden och funktioner där den dels mjukar upp torr hud, balanserar fettnivåerna i huden, hjälper till att bevara fukt samt har en skyddande förmåga.

Oljan kan användas av både vuxna, barn och spädbarn för att behandla torr hud och hudproblem. Produkten kan användas som badolja för att mjuka upp och återfukta torr hud eller appliceras direkt på huden där den masseras in. Även torrt hår kan återfuktas genom att använda oljan som en hårinpackning. Detta är bara några av alla användningsområden för denna olja.

3. Bio-Oil Kroppsolja

Bio-Oil Kroppsolja

Bio-oil har en förmåga att inte bara återfukta torr hud utan även att läka och reducera synligheten av ojämnheter i både hudens ton och struktur. Det gör att både ärr och hudbristningar kan bli mindre synliga. Vid torr hud bör oljan appliceras både morgon och kväll för att kunna göra den mjuk och len.

Vid behandling av ålderstecken eller hudskador bör oljan appliceras två gånger om dagen i tre månader eller mer för att uppnå synligt resultat. Använd även oljan efter vistelse i solen då oljan har en lugnande effekt på öm hud.

4. Maria Åkerberg Shea Oil

Maria Åkerberg Shea Oil

Sheaoljan från Maria Åkerberg är helt vegansk och innehåller enbart naturliga och ekologiska ingredienser. Oljan är utvunnen ur sheasmör vilket har vårdande och behandlande egenskaper på huden. Produkten används på torr hud och appliceras över hela kroppen eller enbart på torra hudområden.

Oljan kan användas för att behandla bristningar i huden, smärta i muskler och leder samt torrt hår och skalp. Produkten är helt parfymfri och kan appliceras flera gånger om dagen, antingen i förebyggande syfte eller vid behov.

5. L’Occitane Almond Supple Skin Oil

L'Occitane Almond Supple Skin Oil

Denna produkt innehåller protein och olja från mandel samt pepparmyntsolja. Ingredienserna verkar för att förbättra hudens flexibilitet, mjuka upp och skydda hudcellerna mot skador. Dessa egenskaper gör att hudbristningar motverkas och huden blir len som silke.

Oljan kan appliceras över hela kroppen och bör användas dagligen för bästa resultat. Vid regelbunden användning blir huden mjuk och följsam. I och med att formulan aktivt förebygger bristningar i huden är oljan även lämpad att användas av gravida kvinnor för att smörja in den växande magen.

6. Oliv Kroppsolja

Oliv Kroppsolja

Kroppsoljan från Oliv är anpassad för att appliceras efter att huden har blivit utsatt för uttorkande faktorer, till exempel efter dusch och bad. Oljan verkar då för att återställa fuktbalansen i huden, bidra med lyster och göra huden len på utsidan.

Produkten innehåller två olika sorters oljor, både jungfruolja och olja från aprikoskärnor. Formulan absorberas snabbt utan att lämna huden kladdig eller fet efter sig. Oljan har en fräsch doft som håller sig kvar på huden. För att behandla torra hudpartier kan oljan appliceras dagligen.

7. Dermalogica Phyto Replenish Body Oil

Dermalogica Phyto Replenish Body Oil

Kroppsolja från Dermalogica innehåller flera aktiva ingredienser där basen utgörs av avokado-olja och plommonkärneolja. Därtill finns bland annat bergamott, röd ginseng och neroli, vilka alla har en mjukgörande effekt på huden. Den behagliga doften utgörs av bland annat viol och sandelträ.

Oljan ska appliceras på ren och torr hud och masseras in över hela kroppen. För att få en lättare konsistens kan man fukta händerna innan applicering så blir oljan mer lättapplicerad. Använd oljan regelbundet för att få en len och mjuk hud med en fräsch lyster.

8. Erboristica 100% Ren Mandelolja

Erboristica 100% Ren Mandelolja

Kallpressad mandelolja är huvudingrediensen i denna kroppsolja från Erboristica. Mandelolja återfuktar effektivt torr hud och gör den mjuk och len. Samtidigt tillförs näring till huden och hudens talgproduktion balanseras. Huden ser mer välmående ut vid regelbunden användning, slapp hud stramas åt och torr hud blir mer följsam.

Oljan är även effektiv att använda i förebyggande syfte mot bristningar i huden. Ingredienserna i oljan är veganska och produkten innehåller varken färgämnen eller konserveringsmedel. Produkten är dermatologiskt testad och kan därmed användas på alla hudtyper, även den mest känsliga.

9. Ida Warg Beauty Dry Shimmer Oil

Ida Warg Beauty Dry Shimmer Oil

Denna kroppsolja kommer att ge dig en känsla av sommar. Detta tack vare den somriga doften och att oljan förser huden med ett skimmer som påminner om solkysst hud. Oljan innehåller bland annat macadamia och förutom lyster tillförs fukt till huden.

Resultatet blir en len och mjuk hud med ett härligt glow. Produkten bör ej användas på skadad eller irriterad hud, ej heller på området kring ögonen. Oljan är helt veganskt framställd och har inte genomgått några djurtester. Låt oljan absorberas helt av huden innan huden kommer i kontakt med kläder eller andra textilier.

10. Nuxe Huile Prodigieuse

Nuxe Huile Prodigieuse

Detta är en så kallad torrolja som ska appliceras på ren och torr hud. Oljan förser huden med näring, ger ett yttre skydd och reparerar skador på hudens celler. Även håret kan behandlas med denna olja för att läka skadade hårstrån och ge fukt till torra hårtoppar.

Formulan består av flera olika sorters oljor och E-vitaminer som tillsammans slätar ut ojämnheter, gör huden mjuk och elastisk, lugnar irriterad hud, reparerar och ger näring samt att den har en anti-age effekt. Applicera genom att massera in i huden över hela kroppen eller dra fingrarna genom håret.