Hudvård

9 Bästa Essences 2022 – Bäst i test

Essence är en relativt ny produkt på den svenska marknaden och det är inte alla som vet hur eller när den ska användas i hudvårdsrutinen. Produkten kommer ursprungligen från Asien, särskilt från den koreanska hudvården där den aldrig utesluts i rutinen. Essence är ett serum som ger en rejäl boost till din hud med vårdande och återfuktande egenskaper.

Produkten får huden att se piggare och fräschare ut samtidigt som det är en fantastisk bas att lägga make up på. Resultatet blir jämnt och hållbart. Essencen kan med fördel baddas in i huden så att den absorberas ordentligt. Man applicerar den efter rengöring men innan eventuell dagkräm eller nattkräm, beroende på om du använder den på morgonen eller kvällen.

1. Missha Time Revolution The First Treatment Essence

Missha Time Revolution The First Treatment Essence

Tack vare den höga halten av ermenterat jästextrakt, hela 90%, har denna essence en starkt vitaliserande effekt på din hud. En annan viktig ingrediens är Niacinamide som ökar hudens flexibilitet, jämnar ut hudtonen genom att reducera pigmentförändringar samt att den stärker hudens egen skyddsbarriär.

Den har en djupt återfuktande effekt som reducerar rynkor, ger huden mer lyster och har en lugnande inverkan.

Applicera produkten genom att klappa in den försiktigt i huden med en bomullstuss. Produktens lätta konsistens gör att den lätt sjunker ned i huden utan att lämna rester efter sig.

2. The Skin House Wrinkle Away Fermented Essence

The Skin House Wrinkle Away Fermented Essence

Denna essence är särskilt framtagen för att motverka ålderstecken och reducera redan uppkomna linjer. Detta mycket tack vare ingredienserna björksav juice, jästextrakt och ginseng. Ingredienserna stärker hudens egen motståndskraft och skyddsbarriär så att den lättare kan stå emot olika påfrestningar som den utsätts för.

Produkten är anpassad för mogen hud och hjälper den att återfå sin ungdomliga spänst. Applicera den med hjälp av fingertopparna, massera in den ordentligt i huden med cirkulära, mjuka rörelser.

3. Filorga NCEF-Essence

Filorga NCEF-Essence

NCEF-Essence har konsistensen av vatten men istället för att torka ut huden, som vanligt vatten från kranen, har den återfuktande egenskaper som ger lyster till din hud. Denna essence används innan du applicerar din vanliga serum eller dag-/nattkräm.

Med den som grund hjälper den huden att ta upp och bevara fukten från ditt vanliga serum. Du märker omedelbart resultat i form av en starkare lyster och en mer välmående hud. Använd denna produkt både morgon och kväll för bästa resultat.

4. Benton Snail Bee High Content Essence

Benton Snail Bee High Content Essence

Detta essence har snabbt blivit populärt av användare som har hudproblem av olika slag. Essencen innehåller inget vatten som i vanliga fall kan torka ut huden. Istället har man använt en stor mängd snigelsekret, hela 90%. Snigelsekret är ett ämne som ofta används inom koreansk hudvård och det är bra för huden i flera aspekter. Dels lugnar den irriterad och inflammerad hud, den har en läkande effekt på skadad hud och den stimulerar kroppens egna process för cellförnyelse.

Därutöver innehåller denna essence bigift, ett ämne som får igång kroppens kollagenproduktion och produktion av elastin. Kollagen och elastin har en föryngrande effekt på huden och reducerar ålderstecken. Därtill finns flertalet ingredienser som har en återfuktande effekt.

Produkten kan användas dagligen på alla hudtyper. Applicera den genom att klappa in den i huden med handflatorna.

5. Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Vid regelbunden användning av denna essence från Lumene kommer din hud att kännas både slätare och yngre samtidigt som huden kommer få en helt ny glow. För att kunna åstadkomma detta har man en särskild sammansättning av ingredienser som stimulerar hudens egen kollagenproduktion, återfuktar på djupet, ger mer lyster och slätar ut ojämnheter.

En av de huvudsakliga ingredienserna är bärextrakt från hjortron som är plockade i norden och en hög dos av C-vitamin. Dessutom har man använt källvatten som ingrediens, ett naturligt renat vatten. Därtill finns det hyaluronsyra som har en föryngrande effekt på huden.

Produkten är helt vegansk, har framställts till 89% av enbart naturliga ingredienser och är fri från parabener. Konsistensen är som en olja och appliceras med hjälp av flaskans pipett.

6. Missha Super Aqua Ice Tear Essence

Missha Super Aqua Ice Tear Essence

Super Aqua Ice Tear Essence från Missha är ett vårdande ansiktsvatten som används i din dagliga hudvårdsrutin. Produkten innehåller bland annat 80% av jäst jästextrakt, en ingrediens som balanserar din hud.

Genom att balansera huden stimuleras cellförnyelsen och produkten har därmed en anti-ageing egenskap. Därtill tillför den fukt och får din hud att se både yngre och piggare ut. Huden stramas åt och blir fastare samt att pigmentförändringar reduceras så att hudtonen blir jämnare.

Produkten kan användas såväl på morgonen som på kvällen. Vid användning på kvällen tar essencen effektivt bort rester av smink som ansiktsrengöringen har missat. Applicera produkten i ansiktet med hjälp av bomullstuss och badda sedan huden med den.

7. Holika Holika Aloe Soothing Essence

Holika Holika Aloe Soothing Essence

Detta är en ansiktsmist som en har kylande effekt på huden, något som i sin tur verkar lugnande och dämpar irritation och rodnader. Produkten innehåller bland annat aloe vera som har både en lugnande och mjukgörande inverkan på huden.

Du kan både se och känna resultat direkt efter första användningen. Din hud kommer att kännas lugn och avslappnad samtidigt som den har fått en helt ny spänst. Du kommer att se skillnad i form av mer lyster som gör att huden ser piggare och mer välmående ut.

Applicera misten både morgon och kväll för bästa resultat. Du applicerar den med hjälp av en bomullsrondell som du försiktigt drar över ansiktet. Du kan med fördel förvara produkten i kylskåpet för att den kylande effekten ska bli än mer påtaglig.

8. Huxley Essence Brightley Ever After

Huxley Essence Brightley Ever After

Birghtley Ever After blir som en skyddsbarriär för din hud och skyddar den mot yttre påfrestningar. Den är särskilt lämpad för de med trött hud då denna essence är djupt återfuktande och ger din hud både lyster och glöd. Produkten jämnar ut både huden och hudtonen och reducerar uppkomst av hyperpigmentering. Texturen är något mjölkaktig, en konsistens som snabbt och enkelt absorberas av huden för att inte lämna några kladdiga rester efter sig.

Essencen består av främst två aktiva ingredienser, niacinamid och fröolja från kaktusfikon som är ekologisk. Niacinamid hjälper till att jämna ut och återfukta medan fröoljan innehåller mängder av antioxidanter och har en föryngrande effekt. Använd produkten dagligen för ett tillfredsställande resultat.

9. Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence

Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence

Inom koreansk hudvård är denna essence från Cremorlab vanligt förekommande. Cremorlab har patent på huvudingrediensen som är T.E.N. termalvatten, ett särskilt vatten som är extra rikt på mineraler. Mineralerna har flera goda egenskaper, till exempel att de är djupt återfuktande för huden samt att de minskar porernas storlek. En annan egenskap är att mineralerna verkar revitaliserande och hjälper huden att förnyas.

Utöver det innehåller essencen ingredienser som ljusar upp och jämnar ut hudtonen samt lugnar röd och irriterad hud. För blandhy, fet hy och acnebenägen hy hjälper denna essence huden att vara balanserad. Den torra huden blir återfuktad och återfår sin elasticitet.

Använd essence från Cremorlab regelbundet för att se tydliga resultat så som ökad lyster och förbättrat textur på din hud.

Frågor och svar

Vad är Essence?

Essence är en hudvårdsprodukt som länge har varit känt på den koreanska hudvårdsmarknaden men som fortfarande är relativt ny för västerlänningar. Produkten är extremt återfuktande och får huden att bli återfuktad på djupet utan att ytan känns fet eller oljig.

En väl återfuktad hud får ett starkt glow och ser allmänt mer välmående ut. Fukt tenderar att fylla ut ojämnheter så att din hud blir slätare samtidigt som produkten har en lugnande inverkan på irriterad hud.

När ska jag använda Essence?

Essence används på en väl rengjord hud, alltså efter både ansiktsrengöring och toner i din dagliga hudvård. Du kan välja själv om du vill använda den en gång om dagen eller både morgon och kväll. Produkten tillför fukt och är en bra bas för att få ett fint och jämnt resultat vid applicering av make up.