Hudvård

Bästa Brun utan sol för Ansiktet 2022 – Bäst i test

När sommaren övergår till höst brukar också den solbruna huden genast börja blekna. Men med hjälp av brun utan sol produkter kan du se till att vara fräscht solbrun året om, utan att behöva utsätta dig för farliga solstrålar eller åka till medelhavet.

För att lyckas med ditt resultat är det viktigt att du följer de instruktioner som medföljer din produkt och att du inte slarvar med förarbetet. Observera också hur lång tid du ska vänta med att klä på dig eller bli blöt, då detta dels kan påverka resultatet men också missfärga dina kläder eller andra textilier.

1. Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse

Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse

Ida Warg är ett populärt skönhetsmärke och det är mycket tack vare att deras produkter är helt veganska, denna mousse är inget undantag. Moussen kan appliceras över hela kroppen och ger ett omedelbart resultat som gradvis blir intensivare under de närmsta 12 timmarna. För enklare applicering bör en särskild handske användas och med hjälp av den smörjer man in kroppen i ett tunt lager av moussen.

Moussen verkar även återfuktande i upp till 48 timmar efter applicering och man bör undvika att bli blöt på huden i ungefär 3 timmar efter applicering. Oavsett vilken hudton du har kan du använda denna self-tanning mousse från Ida Warg.

2. Biotherm Aqua-Gelée Autobronzante Face Self-Tanning Serum

Biotherm Aqua-Gelée Autobronzante Face Self-Tanning Serum

Detta serum är framtaget för att användas särskilt i ansiktet för att på ett enkelt sätt kunna få en solkysst hy. Serumet har en lätt formula som även återfuktar din känsliga hud i ansiktet. Tack vare de partiklarna av pärlemor som finns i serumet får din hy en helt ny lyster som gör det där lilla extra för slutresultatet.

Du applicerar serumet genom att hälla några droppar i dina handflator och sedan fördela det jämnt över ditt ansikte. Låt serumet torka in ordentligt i huden innan du använder andra produkter eller make up.

3. Tanify Vanilla Self Tan Mousse

Tanify Vanilla Self Tan Mousse

Med hjälp av en smidig appliceringshandske fördelar du denna mousse jämnt över huden. Moussen kan användas över hela kroppen, även på den känsliga huden i ansiktet. Vid applicering ska moussen masseras in något med cirkulära rörelser. Den närmsta tiden efter applicering bör man undvika att blöta ned huden eller att svettas.

Färgen duschas sedan av efter ungefär 3-6 timmar men resultatet fortsätter att bli intensivare under det kommande dygnet innan du ser ditt slutresultat. Produkten är helt vegan och är framställd enbart med naturliga ingredienser.

4. Clarins Radiance-Plus

Clarins Radiance-Plus

Denna brun utan sol produkt används ihop med din dagkräm i din vanliga hudvårdsrutin och är särskilt anpassad för att ge ditt ansikte lite extra färg. Du behöver endast 2-3 droppar vid varje användning. Dropparna blandas med din dagkräm för att sedan appliceras i ansiktet med mjuka och lätta rörelser.

Börja i mitten av ansiktet för att sedan jobba dig utåt mot öronen, hårfästet och ned mot halsen. Använd Clarins Radiance-Plus regelbundet för att bibehålla ett jämnt och fint resultat, varje eller varannan dag rekommenderas.

5. St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Gel

St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Gel

På bara tre timmar kan du få en flera nyanser brunare hy med denna produkt från St Tropez. Det här är en färglös gel som som inte bara gör dig brun utan även gör så att du luktar gott av tropisk doft. Gelen är vattenbaserad och den sjunker snabbt in i huden vilket gör att den inte behöver tvättas av efter en viss tid.

Produkten innehåller flera vårdande ingredienser så som aloe vera och hyaluronsyra som tillsammans återfuktar din hud i upp till 72 timmar efter användning. Efter applicering bör du vänta i minst 8 timmar innan du blöter ned huden. Använd produkten så ofta du vill för att bibehålla önskat resultat.

6. Marc Inbane Natural Tanning Spray

Marc Inbane Natural Tanning Spray

Med ett spraymunstycke blir denna brun utan sol väldigt användarvänlig och det är enkelt att få ett jämnt resultat på sin solbränna. Innan användning bör huden peelas någon dag i förväg och sedan vara rejält återfuktad, då är det ännu enklare att få ett resultat som är fritt från linjer eller andra ojämnheter.

Sprayen innehåller återfuktande ingredienser och resultatet har en hållbarhet på upp till 5 dagar. Innehållet är helt veganskt och fritt från parabener.

7. Meraki Brun-utan-sol Droppar

Meraki Brun-utan-sol Droppar

Dessa droppar är särskilt anpassade för att ge ditt ansikte en härlig solbrun färg. Dropparna blandas med din vanliga dagkräm och masseras sedan in i huden. I och med att du själv blandar dropparna i krämen så kan du också styra över hur resultatet kommer att bli.

Ju fler droppar i krämen desto djupare färg kommer du att få. Börja med att blanda 2-3 droppar för att sedan öka mängden om du önskar en ännu intensivare färg. Produkten är både ekologisk och vegansk.

8. Bondi Sands Self Tanning Foam

Bondi Sands Self Tanning Foam

Med en doft av kokos blir din hud solkysst av denna foam på bara en timme. Applicera produkten genom att pumpa ut önskad mängd i en appliceringshandske och massera in i ansiktet. Skölj noga efter cirka en timme med varmt vatten och torka försiktigt med en handduk genom att trycka handduken mot huden.

Önskar du ett ännu intensivare resultat kan du antingen välja att applicera ytterligare ett lager efter att 30 minuter har passerat eller vänta upp till sex timmar istället för en med att tvätta av produkten. Passar alla hudtyper.

9. Cocoa Brown 1 Hour Tan

Cocoa Brown 1 Hour Tan

Få en intensiv solbränna på bara en timme med denna mousse, den här moussen har en särskild formula för att ge ett ännu djupare resultat. Är du inte nöjd med resultatet efter en timme kan du vid nästa applicering vänta i upp till tre timmar innan du sköljer av produkten för att få en mörkare nyans på din hud. Resultatet varar i upp till 7 dagar.

10. Cocoa Brown Brun Utan Sol-Servetter

Cocoa Brown Brun Utan Sol-Servetter

Nu kan du förbättra din solbränna oavsett var du är någonstans, tack vare dessa servetter som är enkla att ta med sig i handväskan. Servetterna är som våtservetter som du drar över huden för att få en gyllenbrun färg.

Återupprepa proceduren när du önskar förbättra din färg igen. Du ser ett omedelbart resultat som dessutom blir intensivare under ett par timmar efter applicering. Produkten behöver inte sköljas av efter användning.

11. Hawaiian Tropic Tropic Protective Dry Oil

Hawaiian Tropic Tropic Protective Dry Oil

Denna olja hjälper dig att få en intensivare solbränna när du är ute i solen. Eftersom du behöver vara ute i solen för att oljan ska verka har man även tillsatt solskyddsfaktor i produkten för att skydda mot de farliga strålarna.

Oljan har en härlig tropisk doft av kokos och papaya. Du applicerar oljan på torr hud men sedan är det fritt fram att bada eller svettas då oljan är vattenresistent.

12. St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

En mousse som är helt vegansk och som ser till att du är härligt solbrun när du så önskar. Formulan är lätt och luftig, en konsistens som enkelt absorberas av huden. Produkten innehåller aloe vera som verkar återfuktande och gör det lättare att få ett jämnt resultat.

Du bör vänta minst 4 timmar innan du svettas, duschar eller använder andra produkter i ditt ansikte. Se till att hålla huden återfuktad för att resultatet ska vara längre.

Frågor och svar om brun utan sol för ansiktet

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol finns i flera olika konsistenser, som mousse, lotion och olja. Produkten gör så att din hy blir gyllenbrun utan att behöva utsättas för solens farliga strålar. Produkternas verkningsförmåga kan skilja sig åt, en del ger ett omedelbart resultat medan andra har en gradvis toning.

När ska jag använda brun utan sol?

Använd brun utan sol när du vill få en härligt solkysst hud trots att solen lyser med sin frånvaro. Det kan till exempel vara under vintern när huden är som blekast, under våren eller för att förbättra brännan under de riktiga sommarmånaderna. På hösten använder du brun utan sol för att förlänga sommarens bränna.