Hudvård

12 Bästa Anti-Age Krämerna 2021 – Bäst i test

När huden åldras blir den känsligare för påfrestningar så som stress, trötthet, UV-strålning och miljöföroreningar. Med tiden förlorar huden naturligt sin spänst, lyster och fyllighet men dessa faktorer kan påskynda hudens åldrande.

Detta resulterar i att linjer och rynkor uppstår, hudens ton kan bli ojämn och lystern försvinner. Genom att regelbundet använda en anti-age kräm kan man reducera redan uppkomna ålderstecken och förebygga att nya tillkommer.

1. Emma S. Ageless Anti-age Cream

Emma S. Ageless Day Cream

Genom att smörja in ansiktet varje dag med denna dagkräm från Emma S. kommer hudens åldrande att bromsa och ålderstecken förebyggas. Produkten innehåller flera aktiva ingredienser för att uppnå önskat resultat, däribland Pore Away som är till för att förminska porer och ge en matt slutfinish. Nano White och Detoxophane jämnar ut hudtonen genom att reducera mörka ringar och rodnader.

Därtill innehåller krämen solskyddsfaktor 15 för att ge extra skydd. Dagkrämen rekommenderas till mogen hud.

2. Huxley Cream Anti-Gravity

Huxley Cream Anti-Gravity

Denna dagkräm förser huden med antioxidanter som stärker hudens skyddsbarriär för att den lättare ska kunna stå emot yttre påfrestningar och miljöföroreningar. Huden förses även med intensiv fukt och näring som stimulerar hudens förnyelseprocess, ger en jämn hudstruktur och en härlig lyster.

De verksamma ingredienserna är bland annat kaktusfikonextrakt för antioxidanter, hyaluronsyra som binder fukt och hydrogen lecitin som stimulerar cellförnyelsen. Produkten kan användas på alla hudtyper för att reducera ålderstecken och ge djupgående återfuktning.

3. Estée Lauder Anti-Age Kräm

Estée Lauder Antirynkkräm

Efter en månads daglig användning av denna antirynkkräm upplever de flesta användare ett synligt resultat. Resultat som en slätare, lenare och mjukare hud med mer lyster. Detta uppstår tack vare produktens speciella RevitaKey®Technology som är en formula innehållandes bland annat moringaextrakt.

Formulan arbetar effektivt för att stimulera hudens egen kollagenproduktion och elastinproduktion, två ämnen som behövs för att föryngra huden. Dessa ämnen som finns naturligt i huden stramar åt, reducerar rynkor och ger huden förnyad flexibilitet.

4. Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Filorga Time-Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

För den mogna huden som bär spår av rynkor och linjer samt har förlorat sin spänst, finns denna dagkräm från Filorga. Dagkrämen reducerar aktivt rynkor oavsett om de har uppstått på grund av ålder, stress eller torrhet.

Den arbetar även förebyggande mot att nya linjer och rynkor ska uppstå. Produken bör användas regelbundet, gärna både morgon och kväll för bästa resultat. Applicera på ansikte och ned över hals och dekolletage.

5. Clarins Super Restorative Day Cream

Clarins Super Restorative Day Cream

Denna dagkräm har återfuktande egenskaper, reducerar ålderstecken, balanserar fet hy och skyddar mot farliga UV-strålar med SPF 20. Krämen arbetar särskilt effektivt mot ålderstecken där den slätar ut, tillför lyster, stärker hudens skyddsbarriär och återger hudens spänst.

Produkten är framtagen för kvinnor i 50-årsåldern där hudens åldrande är framträdande. Krämen innehåller flera aktiva ingredienser, bland annat harunganaextrakt, tetrapeptider, mikropärlor, hyaluronsyra, sheasmör och C-vitamin. Dagkrämen bör användas dagligen och inkluderas i morgonens hudvårdsrutin.

6. Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Dagkräm

Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream

Med hjälp av Ceramider Triple Complex verkar denna dagkräm effektivt mot uppkomna ålderstecken samtidigt som den förebygger att nya uppstår. Genom att tillföra fukt och näring fylls rynkor och linjer ut, vilket resulterar i en jämnare hudstruktur.

Produkten ger huden spänst och stramar upp den så att den återfår sitt ungdomliga utseende. Dessutom innehåller dagkrämen solskyddsfaktor 30 vilket ger ett starkt skydd mot solens UV-strålar som har en åldrande effekt på huden. Använd krämen dagligen, applicera på morgonen över ansikte, hals och dekolletage.

7. L’Oréal Paris Age Perfect Moisturising Nattkräm

L'Oréal Paris Age Perfect Moisturising Night Care

Denna anti-age kräm ska appliceras på kvällen så att dess egenskaper får arbeta ostört under natten. Produkten är särskilt anpassad för kvinnor i åldern 50+ för att motverka ålderstecken som pigmentfläckar, rynkor och linjer.

Krämen fyller ut huden för ett slätare intryck, stramar upp slapp hud och återfuktar så att huden förblir spänstig. Detta tack vare melanin-block samt sojaböneextrakt som de båda ingår bland formulans ingredienser.

8. Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

Genom att stimulera hudens egen cellförnyelse, kollagenproduktion och produktion av hyaluronsyra kan huden själv starta en föryngringsprocess. Detta resulterar i att ålderstecken reduceras, huden blir fastare och lyster tillförs.

Dagkrämen innehåller bland annat hyaluronsyra som har en fuktbindande egenskap, magnoliaextrakt som tillför kreatin och stärker hudens skyddsbarriär samt SPF15 som ger att välbehövligt skydd mot solens farliga strålar. Använd krämen varje morgon efter rengöring för ett långsiktigt och gott resultat. Krämen passar till alla hudtyper.

9. Decléor Lavender Fine Rich Day Cream

Decléor Lavender Fine Rich Day Cream

Dagkrämen Lavender Fine Rich är särskilt anpassad för att möta den torra hudens behov. Den återfuktar på djupet samtidigt som den har en utslätande egenskap som effektivt reducerar och jämnar ut rynkor. Vid regelbunden användning kommer huden kännas spänstigare och hudstrukturen upplevas jämnare.

Bland ingredienserna finns L-proline vilket är ett unikt complex med anti-age egenskaper. Krämen appliceras på morgonen efter både ansiktsrengöring och serum. Passar torr och mogen hud för att släta ut och lyfta upp.

10. Lancôme Génifique Dagkräm

Lancôme Génifique Dagkräm

Med en kraftfull formula som innehåller flera olika pre- och probiotika kommer detta serum att ge ungdomen åter till huden. Hudens cellförnyelse stimuleras och mikrobiomen förstärks.

Detta resulterar i att hudens struktur jämnas ut och blir slätare, slapp hud stramas åt, lyster tillkommer och slutligen blir huden len som silke. Serumet kan användas på alla hudtyper och det behövs endast tre droppar vid varje applicering. Massera in dropparna i ansikte och på hals med hjälp av fingrarna.

11. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream

Denna anti-age kräm används som en dagkräm i morgonens hudvårdsrutin. Krämen kan användas på alla hudtyper och i alla åldrar. Den lätta formulan sjunker snabbt in i huden utan att lämna en fet eller klibbig hinna efter sig.

Life Plankton är den aktiva ingrediensen i krämen, detta är en unik alg som endast finns i Frankrikes varma termalkällor. Använd krämen dagligen för att se resultat som slätare och fylligare hud med en starkare lyster.

12. Clarins Multi-Active Jour SPF 20

Clarins Multi-Active Jour SPF 20

Dagkrämen Multi-Active är särskilt sammansatt för kvinnor med stressiga dagar. Krämen reducerar hudens tecken på stress så som fina linjer och matt hud som saknar lyster. Detta görs med hjälp av flera aktiva ingredienser bland annat kardborreextrakt, myrothamnusextrakt och hyaluronsyra.

Tillsammans har de en föryngrande och återfuktande effekt för att ge en jämn hudton och struktur, ge spänst och tillföra lyster. Använd krämen dagligen på rengjord hud. Produkten kan användas på alla hudtyper och av kvinnor i alla åldrar.

Frågor och svar om anti-age krämer

Vad är en anti-age kräm?

En anti-age kräm är en hudkräm som används i ansiktet, antingen till morgonen eller till kvällen. Krämen blir en del av den dagliga hudvårdsrutinen och verkar särskilt för att motverka och reducera ålderstecken.

En anti-age kräm slätar ut rynkor och linjer, återfuktar huden så att den återfår sin spänst och elasticitet samt jämnar ut hudtonen för att reducera pigmentfläckar eller mörka ringar under ögonen. Krämen hjälper till att föryngra huden så att den återfår sina ungdomliga egenskaper vad gäller ton, struktur, spänst och lyster.

Varför ska jag använda en anti-age kräm?

En anti-age kräm ska användas om du vill återfå ett ungdomligt utseende på huden i ansiktet. Krämen hjälper till att reducera ålderstecken med hjälp av en rad aktiva ingredienser samt motverkar att nya uppstår.

Den stramar upp slapp hud, jämnar ut hudens struktur, ger en jämnare ton och tillför lyster. Huden återfår sin flexibilitet och sitt ungdomliga utseende med en slätare och jämnare hud.