Hudvård

Bästa Ansiktspeelingen 2022 – Bäst i test

Ansiktspeeling kan få huden i ansiktet att få ett helt nytt liv. Genom att rengöra på djupet, ta bort döda hudceller och tömma porerna kan huden få en helt ny lyster samtidigt som både ton och textur jämnas ut. Trött hud kommer att återfå sin ungdomliga spänst och ytan kommer bli len som silke.

1. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Den exfolierande effekten i denna peeling kommer från de AHA-syror och BHA-syror som finns bland ingredienserna. AHA-syrorna behandla hudens översta lager medan BHA-syrorna tränger ned mer på djupet och öppnar upp tilltäppta porer. Använd peelingen regelbundet för att se tydliga resultat på renlighet, lyster och reducerade ålderstecken.

Peelingen appliceras som en mask och bör användas max två gånger i veckan. Masken appliceras på ren och torr hud och ska verka i upp till 10 minuter. Vid känslig hud kan man låta masken verka en kortare tid. Skölj sedan av med ljummet vatten.

2. Dermalogica Daily Microfoliant

Dermalogica Daily Microfoliant

Denna peeling är i form av pulver som blir aktivt när det blandas med vatten. Pulvret är ett enzympulver som är risbaserat, det tillsammans med salicylsyra, grapefrukt, lakritsrot och papain gör huden både ren och mjuk. Ingredienserna exfolierar huden för att ta bort döda hudceller och föroreningar, tillför mer lyster till huden och jämnar ut hudtonen.

Produkten är skonsam och kan användas dagligen på alla hudtyper. Fukta händerna och ta sedan en nypa av pulvret, massera händerna mot varandra så att ett lödder uppstår. Alla korn ska ha lösts upp innan löddret appliceras på ansiktet. Massera in i ett par minuter för att sedan skölja av med vatten.

3. Eucerin Hyaluron-Filler Night Peeling

Eucerin Hyaluron-Filler Night Peeling

Hyaluron-Filler Night Peeling är framtagen för att appliceras på huden till kvällen så att produkten kan vara verksam under natten. Den består av ett AHA-komplex som är den ingrediens som exfolierar huden för den peelande effekten. Därtill finns hyaluronsyra med både låga molekyler och höga molekyler som bearbetar huden på djupet för att reducera och fylla ut djupa rynkor.

Vid regelbunden användning kommer resultat som slätare hudtextur och starkare lyster att kunna upptäckas.

4. Maria Åkerberg Papaya Ansiktspeeling

Maria Åkerberg Papaya Ansiktspeeling

Med den känsliga huden i åtanke har denna ansiktspeeling baserad på papayaextrakt tagits fram. Detta är en form av enzympeeling där papayaextraktet löser upp och avlägsnar döda hudceller, något som i sin tur motverkar att pormaskar uppstår. Papaya ansiktspeeling rengör det översta hudlagret.

Peelingen kan användas 1-2 gånger i veckan av alla hudtyper. Produkten appliceras efter ansiktsrengöring och på torr hud. Massera in produkten i ett par minuter, först utan vatten och därefter tillsätter man lite vatten forsätter massera in produkten. Konsistensen förändras då och blir mer som en kräm. När kornen inte längre känns sköljs krämen av från ansiktet. För den känsliga huden kan man blanda produkten med vatten direkt från start för att få en mildare behandling.

5. Filorga Scrub & Mask

Filorga Scrub & Mask

Tack vare NCEF och hyaluronsyra är detta en peeling som har en dubbelverkande effekt. Den har en peelande effekt som rengör och förnyar huden, den exfolierar, syresätter och ger lyster. Den andra effekten motverkar ålderstecken, den går ned på djupet för att vårda trött hud och ge den nytt liv.

Produkten masseras in på ren hud i några minuter för att få den peelande effekten. Därefter lämnas produkten kvar som en mask och det är då anti-age effekten tilltar. Konsistensen ändras och blir istället som en mousse med aktiva bubblor. När bubblorna har upphört är produkten redo att sköljas av. Peelingen kan användas av alla hudtyper, 1-3 gånger per vecka.

6. L’Occitane Radiance Scrub

L'Occitane Radiance Scrub

Från den franska ön Korsika i Medelhavet kommer pomelofrukter som utgör den aktiva ingrediensen i denna ansiktspeeling. Peelingen är mild och skonsamt mot huden samtidigt den exfolierar och ger nytt liv till din hud.

Produkten kan användas av alla hudtyper. Den appliceras på ren hud där den masseras in med hjälp av varsamma fingrar. Massera ett par minuter tills alla korn i krämen har lösts upp, skölj därefter av med ljummet vatten.

7. Loreal Paris Men Expert Hydra Energetic Scrub

Loreal Paris Men Expert Hydra Energetic Scrub

Loreal Paris har i sin linje för manlig hudvård tagit fram en ansiktspeeling för män. Denna rengör på djupet för att öppna upp tilltäppta porer, avlägsna döda hudceller och göra huden mjuk och flexibel. Produkten kan användas varje dag utan att torka ut eller skada huden.

Massera in peelingen med varsamma rörelser på fuktig ansikte. Ögonområdet bör undvikas. Efter ett par minuters masserande kan produkten noggrant sköljas av med vatten.

8. Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Denna peeling har en trippelverkande effekt som gör din hud både klarare till utseendet och jämnar ut hudstrukturen. Detta görs genom att stimulera hudens cellförnyelse, avlägsna smuts och döda hudceller samt tillföra lyster.

Den exfolierande effekten kommer från AHA-syra, papayaenzym och mikrokristaller. Produkten bör användas regelbundet 1-2 gånger i veckan för att uppnå bästa resultat.

Applicera den på fuktigt ansikte och massera in den under cirka 30 sekunder. Därefter låter du produkten sitta kvar som en mask ett par minuter innan den sköljs av. Produkten rekommenderas inte till känslig hud eller hud som är skadad.

9. Neutrogena Blackhead EL. Facial Scrub

Neutrogena Blackhead EL. Facial Scrub

För daglig användning kan denna scrub från Neutrogena användas. Den rengör effektivt huden i ansiktet och avlägsnar döda hudceller och motverkar därmed att pormaskar uppstår.

Produkten kan användas för punktbehandling på områden i ansiktet som upplevs särskilt besvärliga eller masseras in i hela ansiktet. Massera in produkten på fuktig hud för att sedan skölja av med rikligt med vatten.

10. Lumene Valo Glow Reveal Peeling Mask

Lumene Valo Glow Reveal Peeling Mask

Glow Reveal Peeling mask hjälper den trötta huden att återfå sina ungdomliga egenskaper. De verksamma ingredienserna i peelingen är bland annat vitamin C, hjortronextrakt, AHA-syra och Nordic C-komplex. Dessa ingredienser verkar tillsammans för att återuppliva den trötta huden genom att avlägsna döda hudceller, stimulera cellförnyelsen, ge en jämnare hudton och tillföra lyster.

Produkten appliceras på ren och torr hud och ska verka i cirka 10 minuter. Därefter avlägsnas produkten med en fuktig handduk och resterna sköljs av med vatten. Rekommenderad användning är 1-2 gånger per vecka.

11. Clinique Exfoliating Scrub

Clinique Exfoliating Scrub

Tillsammans med hudläkare har Clinique utvecklat denna ansiktsskrubb så att den passar alla hudtyper. Den jämnar ut hudens ton och textur och gör den samtidigt mjuk som silke. Linjer och andra ojämnheter reduceras och lyster tillförs. Efter användning är huden extra mottaglig för fukt från efterföljande dagkräm eller nattkräm.

Produkten appliceras på ren hud och masseras in i ett par minuter för att sedan sköljas av med vatten. Skrubben ska inte användas på hud som är inflammerad.

12. Aco Face Cleansing Scrub

Aco Face Cleansing Scrub

Denna peeling är särskilt mild för att passa alla hudtyper. Den tar effektivt bort orenheter, fräschar upp huden och tillför lyster. Produktens exfolierande egenskaper kommer från korn av naturlig bambu, varför produkten är extra skonsam. Applicera peelingen på fuktigt ansikte cirka 1-2 gånger per vecka för bästa effekt.

13. Nivea Smooth Rice Scrub

Nivea Smooth Rice Scrub

De exfolierande kornen i denna scrub är helt naturliga och består av risfrön och ekologiska blåbär. Peelingen har en rengörande effekt där den exfolierar huden och avlägsnar döda hudceller som kan täppa till porer. Produkten rekommenderas särskilt till normal hud och kan användas 1-4 gånger i veckan. Peelingen är fri från mikroplaster.

Produkten masseras in i ansiktet med hjälp av lite vatten, ögonområdet och läpparna bör undvikas. Skölj därefter av med ljummet vatten.

Frågor och svar om ansiktspeeling

Vad är ansiktspeeling bra för?

Ansiktspeeling rengör huden på djupet och tar effektivt bort döda hudceller, smuts och andra föroreningar som kan skada huden och få den att åldras i förtid. Vid regelbunden användning av peeling i ansiktet kommer huden få mer lyster, porer rengörs regelbundet vilket kommer resultera i att de blir mindre synliga och hudens textur kommer att slätas ut.

När ska jag använda ansiktspeeling?

Använd peeling när du vill rengöra ditt ansikte mer på djupet samt ge en djupgående behandling av rynkor och andra ojämnheter. Peeling används alltid efter ansiktsrengöring.