Hudvård

Bäst i test: Bästa Ansiktsvatten 2022

Med ansiktsvatten fräschas huden upp lite extra samtidigt som det verkar porsammandragande efter det att ansiktsrengöringen har öppnat upp porerna. Ett ansiktsvatten balanserar huden och återställer hudens eget pH-värde på samma gång som det tar bort rester av eventuell smuts och återfuktar. 

Det finns olika ansiktsvatten för olika hudtyper, så det är viktigt att välja ett ansiktsvatten, eller toner som det också kallas, som passar just dig och dina behov. Kanske vill du ha ett ansiktsvatten som tar hand om torr hy? Ett ansiktsvatten som passar för fet och oljig hy? Har du mogen hy som behöver syror? Oavsett vilket så finns det en produkt för dig. 

Välj själv om du vill ha ett ansiktsvatten i sprayform eller inte. Väljer du ett i sprayform kan du ta det med dig och spraya på lite under dagen för att fräscha upp ansiktet. 

9 Bästa Ansiktsvatten

1. Bäst i test – Pixi Glow Tonic Ansiktsvatten

Detta ansiktsvatten innehåller AHA-syra och har därmed en peelande effekt. Huden lämnas med extraordinär lyster och vem vill inte åt det? Den innehåller både ginseng och fruktos. Detta gör att den passar perfekt för trött och mogen hud likväl som för normal till torr hud. 

När det kommer till fetare hudtyper och användning av detta ansiktsvatten fungerar även det utmärkt då det balanserar och verkar anti-inflammatoriskt. Döda hudceller blir ett minne blott och ny frisk hy tillåts komma fram på ett kick. Huden blir fastare, mer tonad och både fina linjer och stora porer förminskas. 

2. Lancôme Tonique Confort

Här har vi en annan storfavorit som har hängt med i många år. Förpackningen är fin, vilket alltid är extra kul, men då detta ansiktsvatten är berikat med bland annat honung är även innehållet något att hoppa högt över. 

Det är anpassat efter torr hud så du kan räkna med att känna dig såväl extra ren som återfuktad när du använder detta ansiktsvatten. Huden lämnas mjuk och behaglig och har du känslig hud kan du räkna med att den kommer att kännas lugn och fräsch efter användning. 

3. Biotherm Biosource Purifying Toner

Detta är ett återfuktande ansiktsvatten för dig som har normal/kombinerad hud. Det återfuktar 24 timmar och gör att det blir svårare för smuts och partikelföroreningar att fästa på huden. 

Det innehåller algen Life Plankton från de varma källorna i Frankrike och kan användas både morgon och kväll. Biotherm har många behagliga och bra hudvårdsprodukter, så det är inte svårt att hitta en hel hudvårdsrutin från detta märke. 

4. Filorga NCEF-Essence

Detta är en underbart härlig produkt som ger huden massor av fukt. Då alla hudtyper behöver fukt är detta en hudvårdsprodukt som passar alla hudtyper. När du behöver lite extra fukt är detta en riktig go-to-produkt. 

Innehåller av NCEF är högt och den ger fina anti aging-effekter. Huden får massor av läcker lyster samtidigt som huden skyddas. Den boostar efterföljande hudvårdsprodukter och passar ihop med andra produkter från Filorga såväl som med produkter från andra märken. 

5. Clarins Hydrating Toning Lotion

Här har vi ett alkoholfritt ansiktsvatten som har ett högt naturligt innehåll av olika växtextrakt. Det passar bra till dig med normal till torr hud och den lätta vattenlika texturen gör att huden känns både fräsch och smidig. 

Med Microbiota complex blir hudens mikrobiom balanserad medan aloe vera och ekologiskt fikon står för återfuktning och mjukgörande egenskaper. Använd den morgon och kväll tillsammans med dina andra hudvårdsprodukter. 

6. Clinique Clarifying Lotion 2 Ansiktsvatten

Med detta ansiktsvatten får din hud mild exfoliering på ett milt sätt som inte torkar ut huden. Den tar bort döda hudceller och ger en mjuk och strålande fräsch hud. Den ser till så att huden är förberedd för extra fukt, så det är en perfekt produkt att använda före serum, booster och andra fuktgivare.  

Använd denna i Cliniques 3-stegs system för bästa resultat. Var noga med att kolla upp vilka produkter från Clinique du ska använda så att de är anpassade efter just din hudtyp. Det är viktigt då det innebär att huden får exakt vad den behöver. 

7. Ole Henriksen Dark Spot Toner Ansiktsvatten

Detta är ett ansiktsvatten som är laddat med AHA-syror. Det tar hand om åldersfläckar, rynkor och fina linjer samtidigt som det balanserar och återfuktar huden. Naturligtvis är det också på det viset att ansiktsvattnet rengör på ett effektivt, men skonsamt sätt. 

Det innehåller trollhasselvatten, vilket gör att huden blir klarare. Dessutom är detta en ingrediens som ser till så att huden hålls balanserad. Med kamomill och lakritsrot blir huden lugnad och det går bra att använda detta ansiktsvatten två gånger om dagen utan problem. 

8. Mario Badescu Facial Spray With Aloe

Detta ansiktsvatten innehåller aloe vera, örter och rosenvatten. Det återfuktar och fräschar upp huden på ett kick och det är också så att huden blir lugnad. Det ger också energi till huden och gör att den blir fylld av fräsch lyster. 

Oavsett vad du har för hudtyp funkar denna produkt och den både luktar gott och känns behaglig mot huden. Du kan använda denna under dagen för att fräscha upp huden och det funkar bra även om du har makeup. 

9. Clarins Hydra-Essentiel Hydrating

Detta är det perfekta valet för dig som är ute efter ett multi-skyddande ansiktsvatten och passar alla som har behov av att fylla på med extra mycket fukt i huden. Det skyddar också mot föroreningar och temperaturväxlingar. 

Det är lätt att fördela denna mist över huden om man har den på lagom avstånd. Resultatet är hög komfort och en direkt uppfriskande effekt. Den skyddar huden från stress och boostar istället huden på ett sätt så att den både ser och känns daggfrisk ut. 

Varför ska man använda ansiktsvatten?

Ett ansiktsvatten används för att dels förbereda huden inför kommande hudvård och dels för att fungera som ett sista steg i rengöringsrutinen. Du ska använda ansiktsvatten både på morgonen och på kvällen. 

Då det fungerar som en sista extra rengöring efter ansiktsrengöringen är det viktigt att det ansiktsvatten du väljer passar just din huds behov. Vissa väljer att ha två olika ansiktsvatten där de använder det ena på morgonen och det andra på kvällen. Detta kan vara ett smart drag om det är så att du exempelvis vill ha ett som ger extra lyster på morgonen. 

Bäst i test: Pixi Glow Tonic Ansiktsvatten

Detta är ett ansiktsvatten som är en favorit för många och det är inte så konstigt. Det har mycket att bjuda på utöver det faktum att det ger massor av glow, men det är naturligtvis det omtalade glowet som har gjort att det blivit så populärt. 

Det har vunnit många olika priser och utmärkelser genom åren. Bland annat blev detta ansiktsvatten utnämnt till “Bästa glow hudvård” på Kicks Beauty Awards 2017. Att det är helt veganskt och alkoholfritt ger extra plus.