Hudvård

Bäst i test: Bästa Ansiktsspray 2022

Ansiktssprayer har länge varit mycket populära, men under de senaste åren har trenden tveklöst varit som störst. Med hjälp av en bra ansiktsspray kan du se till att snabbt återfukta och fräscha upp huden under dagen och det bästa är att det bara går på ett ögonblick. Du behöver inte oroa dig för kladd med fåtalet krämer och du behöver heller inte bättra på sminket efteråt.

Sanningen är nämligen att en ansiktsspray inte bara ger dig en uppiggande dusch när du behöver, utan att den även kan användas som mjukgörande för torr hud eller som en fixeringsspray för att få din sminkning att se fräsch och snygg ut längre.

Testvinnare – Bästa Ansiktsspray

1. Bäst i test – Mario Badescu Facial Spray

Mario Badescu Facial Spray är en mycket skön och behaglig ansiktsspray som är berikad med rosvatten och vårdande örter. Sprayen ser inte bara till att fixera ditt smink under dagen, utan fräschar upp och återfuktar hud som känns torr och stram.

Mario Badescu Facial Spray är full av nyttigheter som även passar dig med riktig känslig hud. Aloe veran ser t.ex. till att lugna huden och minska uppkomsten av irritation och hudproblem. Mario Badescu Facial Spray passar alla hudtyper och kan användas flera gånger under dagen.

2. Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist

Söker du efter en produkt som kan ge en omedelbar återfuktning under dagens gång? Då är Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist ett riktigt bra och prisvärt alternativ. Den här uppfriskande och återfuktande ansiktsmisten verkar på djupet och ser till att din hud är smidig och behaglig när helst du behöver.

För att göra den riktigt skonsam har man berikat den med björksav och nordiskt källvatten och Lumene Lähde Pure Arctic Water Mist innehåller hela 97 % naturliga ingredienser. Spraya den innan du applicera dag- eller nattkräm för bästa resultat.

3. Make Up Store Face Mist

Make Up Store är riktiga fenor på att skapa högkvalitativt makeup och skönhetsprodukter för alla behov och åldrar. Med Make Up Store Face Mist får du en fin ansiktsspray som kan användas under hela dagen och som är berikad med vårdande egenskaper för din hy.

Precis som många andra ansiktssprayer kan Make Up Store Face Mist användas som en fixeringsspray för att hålla sminket på plats eller för att förhindra att din foundation blir torr och ”kakig” under dagens gång. Naturligtvis kan du använda den även direkt på huden.

4. Mac Cosmetics Prep Prime Fix

Att huden är i behov av mycket fukt för att känna mjuk och må är de allra flesta medvetna om, men att ständigt ha tillgång till återfuktande produkter under dagen är inte lika lätt. Mac Cosmetics Prep Prime Fix är en praktisk ansiktsspray som du kan ta med dig i väskan och som friskar upp huden när du behöver.

Mac Cosmetics Prep Prime Fix används av professionella makeupartister som vill fixera en sminkning, men lämpar sig lika bra för vardagligt användande. Mac Cosmetics Prep Prime Fix är full av goda mineraler och vitaminer och innehåller bland annat grönt te och gurka som friskar upp. Med kamomillextraktet blir irriterad hud lugnad.

5. Pixi Dream-Y Mist

Pixi Dream-Y Mist är en 100 % vegansk ansiktsspray som är mild för att lämpa sig för alla hudtyper. Ansiktsmisten har en mycket behagligt och lugnande doft av lavendel och jasminblomma, samtidigt som den har stärkande och bra egenskaper som återfuktar huden på djupet. Pixi Dream-Y Mist innehåller antioxidanter som gör den perfekt att applicera innan du går och lägger dig.

På så sätt får din hud möjlighet att återhämta sig i lugn och ro under tiden som du sover. Kom ihåg att skaka flaskan ordentligt innan varje användning och applicera den innan du lägger på ansiktskrämer för optimal effekt.

6. LYKO Facial Mist

Vi slår alltid ett lite exakta hårt slag för skönhetsprodukter som är dermatologiskt testade och som passar för alla hudtyper. Med LYKO Facial Mist är det nämligen precis det som du får. Den här ansiktssprayen, eller ansiktsmisten som det också kallas, får din hud rikligt med fukt under dagens gång.

Din hy kommer omedelbart att kännas mycket fräschare och piggare och får på lång sikt en fantastiskt fin och hälsosam lyster. LYKO Facial Mist innehåller bland annat ängsullsextrakt som ger näring och återfuktar, samtidigt som saccharider verkar skyddande.

7. Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist

Pigga upp huden med hjälp av Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist återfuktande ansiktsspray. Sprayen ger en omedelbar effekt och lämnar inga spår efter sig, vilket gör den utmärkt att använda som fixering för din make up.

Den skyddande barriären som sprayen skapar skyddar huden mot fria radikaler och gör den starkare och friskare. Rituals The Ritual of Namasté Urban Hydrating Mist förbättrar lystern och minskar uppkomsten av tidiga ålderstecken som rynkor och fina linjer.

Varför ska man använda en ansiktsspray?

Det är givetvis inget måste att använda sig av en ansiktsspray, men vi kan helt klart säga att det finns många fördelar. Till att börja med är det en mycket enkel skönhetsprodukt som appliceras på bara några sekunder, till skillnad från många andra alternativ där du behöver peela, rengöra och applicera serum innan.

En ansiktsspray kan appliceras när som helst under dagen, oavsett om du är osminkad på stranden eller om du har en ”full make up” på arbetet. Hela syftet med sprayen är att se till att tillföra så mycket fukt till huden som möjligt, samtidigt som de vårdande ingredienserna mjukar och fräschar upp.