Parfym

Bäst i test: Parfym för Herrar 2022 – Topplista

Det är precis lika vanligt för en man att vilja lukta gott och fräscht som för en kvinna. Idag finns det mängder med härliga herrparfymer att välja mellan där dofterna varierar mellan kryddigt och orientaliskt eller piggt och friskt av citrus.

Då utbudet är så stort kan det vara svårt att veta vilken man ska välja och vilken som passar bäst. Har du redan hittat din signaturdoft är valet antagligen enkelt, men för den som ska köpa en herrparfym för första gången eller som present kan beslutsprocessen vara betydligt knepigare.

I detta bäst i test har vi titta på vilka herrparfymer det är som ligger i framkant just nu och som försvinner från hyllorna snabbare än någonsin. Längre ner i testet tipsar vi dig även om hur du applicerar parfym på bästa sätt, så att du kan lukta gott hela dagen.

10 Bästa parfymerna för män

1. Bäst i test – Hugo Boss Parfym Boss The Scent

Parfymer från Hugo Boss har länge varit mycket populära och eftertraktade av män över hela världen. Med sina kryddiga aromer och dofter kan du snabbt och enkelt skapa just din signarturdoft och få en parfym som håller hela dagen.

Hugo Boss Parfym Boss The Scent har bastoner av mjukt och exklusivt läder som tillsammans med kryddorna bildar en doft som är intensiv och full av liv.

2. Giorgio Armani Parfym Stronger With You For Men

Giorgio Armani Parfym Stronger With You For Men är ytterligare en parfym som har sålts som smör under den senaste tiden och här är det styrka och kraft som gäller.

Giorgio Armani Parfym Stronger With You For Men har en aromatisk och varm känsla där dofter som rosépeppar, viol och kardemumma får ta plats. För att du ska kunna utstråla extra mycket elegans och självsäkerhet har man även valt undertoner av salvia.

3. Versace Eros Parfym

Versace Eros Parfym är så mycket mer än bara en klassisk herrparfym. Versace Eros Parfym utstrålar skönhet, passion, åtrå och kärlek, vilket också är nyckelorden för herrdofterna. Här har man använt sig av noter från citron, mynta och gröna äpplen, som tillsammans har kombinerats med tonkabönor, amber och vanilj.

I basen av Versace Eros Parfym hittar du förföriska och karismatiska toner från vetiver, ekmossa och cederträ. Om du vill känna dig som en riktig grekisk gud och dessutom ha en parfymflaska som är vacker att titta på är Versace Eros Parfym något för dig.

4. Paco Rabanne 1 Million Parfym

Paco Rabanne 1 Million Parfym är en fräsch och behaglig herrparfym som utstrålar sensualitet, rikedom, makt och elegans. För att få fram den härliga doften har man valt att använda sig av noter som är kryddiga och träiga, för att ge den där maskulina känslan och djupet.

För att parfymen ska kännas frisk och fräsch har man också inslag av mynta, blodapelsin och grapefrukt, samt basnoter av ljust läder, ambra och patchouli.

5. Hugo Boss Boss Bottled

Vi ska titta närmare på ytterligare en parfym från Hugo Boss, men denna gång är det Hugo Boss Boss Bottled som listas. Om du gillar toppnoter av frisk och färsk citron och mellantoner av kryddnejlika och kanel är detta något som passar dig.

Till basnoterna har man valt sandelträ och ceder, vilket gör Hugo Boss Boss Bottled till det självklara valet för den som vill ha en maskulin och självsäker herrparfym. I dagsläget har Hugo Boss Boss Bottled sålts i över 70 miljoner exemplar världen över, så att den är populär och uppskattad är det verkligen inget snack om.

6. Giorgio Armani Armani Code

Giorgio Armani har skapat mängder med fantastiska och högkvalitativa parfymer för män, men deras Giorgio Armani Armani Code är den allra första doften med orientaliska inslag. Parfymen känns tidlös på många sätt och har en ren och elegant doft som passar de allra flesta.

Till Giorgio Armani Armani Code har man valt att kombinera dofter från bergamott och citron, samt olivblomma och tonkabönor. Den vackra flaskan i midnattsblått är inspirerad av smokingen som Denzel Washington bar på Oscarsgalan.

7. Jean Paul Gaultier Le Male Parfym

Med Jean Paul Gaultier Le Male Parfym kan det aldrig gå fel! Här har du en herrdoft som passar de allra flesta och som har en sensuell och varm karaktär. Som toppnoter har man satsat på kardemumma, mint och bergamott, medan bastonerna består av mysk, ambra och vanilj.

Jean Paul Gaultier Le Male Parfym är en mycket populär doft som fungerar lika bra på arbetet som på utekvällen med partnern eller kompisarna.

8. Calvin Klein CK One

En uppfriskande doft kan få vem som helst att känna sig mer maskulin och självsäker. Med Calvin Klein CK One får du en unisex parfym som lämpar sig lika bra för män som för kvinnor. De fruktiga toppnoterna av citrus ger parfymen dess friskhet, medan mörkare mellantoner av muskot och viol ger ett djup och karaktär.

I dagsläget är Calvin Klein CK One den mest sålda unisex parfymen som finns i världen och du kan själv välja mellan tre olika storlekar. Vill du ha med parfymen på resan kan du välja den mindre flaskan på 50 ml.

9. Creed Aventus

Creed Aventus skapades som en typ av hyllning till alla stora och modiga ledare som har satt sin fot på denna jord. Det inkluderar bland annat Napoleon själv såväl som Alexander den store. Här har man valt sofistikerade dofter av svartvinbär, ananas, äpple, jasmin, enbär och italiensk bergamott.

Basnoterna består av mjuk vanilj och slånlav, vilket tillsammans ger en oslagbar och elegant kombination. Creed Aventus är Creeds absolut bästsäljande parfym som de har i sortimentet och det är inte för ingenting.

10. Dolce & Gabbana The One for Men

Det finns få dofter som utstrålar så mycket makt, elegans och lyx som doften av trä, läder och tobak. Med Dolce & Gabbana The One for Men får du en härlig herrdoft som passar dagens alla tillfällen och som har toppnoter av kryddig koriander, smakrik basilika och bergamott.

Mellannoterna kommer med dofter från ingefära och kardemumma för att ge den där djupa och maskulina känslan. Dolce & Gabbana The One for Men är varm, tidlös och förförisk som få.

Hur applicerar man parfymen bäst?

Om du vill att din parfym ska hålla mycket längre och sitta bra hela dagen behöver du också applicera den på rätt sätt och rätt ställen. En vanlig miss är att man bara sprayar över kläderna eller varstans på kroppen, men detta är inte att rekommendera.

Tipset är att applicera parfym på ställen där du genererar mycket värme. Det kan t.ex. handla om hårbotten, bakom öronen eller i armbågsvecken som ständigt är i rörelse. Det är även bra att låta parfymen självtorka och inte gnugga in den i huden.

Relaterat: Bästa parfymen för damer

Bäst i test: Hugo Boss Parfym Boss The Scent

Hugo Boss Parfym Boss The Scent blev vår vinnare i detta bäst i test och är således vår stora favorit! Doften kan upplevas intensiv när du precis har applicerat den, men håller väldigt länge och får dig att lukta riktigt gott hela dagen.

Det vi gillar extra mycket är att tonerna av läder har fått lysa igenom ordentligt och att man har valt att använda sig av salvia och andra kryddor.