Parfym

Bäst i test: Parfym för Damer 2022 – Topplista

Är du på jakt efter en ny doft? Kanske har du tröttnat på din tidigare parfym eller så vill du helt enkelt uppdatera doftskåpet med något alldeles extra. Oavsett om du letar efter en lite lättare parfym som lämpar sig bra för vardagen, eller om du vill ha en parfym för kvällen med mer karaktär, kan du hitta den i vårt bäst i test. Vi har letat och luktat oss igenom en rad olika parfymer för att kunna ta fram en lista med allt från kryddiga basnoter till fruktiga toppnoter.

Vet du inte vilken parfym du ska välja? Vi håller med om att det kan vara svårt, speciellt om du inte har möjlighet att provsniffa innan köpet. I denna recension kan du dock få en fin insyn i de olika parfymerna och förhoppningsvis hitta din nästa favorit.

10 Bästa parfymerna för damer

1. Bäst i test – Carolina Herrera Parfym Good Girl

Vår vinnare och absoluta favorit i detta bäst i test blev ingen mindre än Carolina Herrera Parfym Good Girl. Med den här parfymen får du en stämningsfull och sensuell doft som passar för den moderna kvinnan på språng.

Carolina Herrera Parfym Good Girl är mycket sofistikerad och feminin, samtidigt som den utstrålar självständighet och makt. Friskheten i parfymen kommer från tuberose och jasminblomma, som kombinerats med kakao och tonkabönor.

2. Hugo Boss Damparfym Boss The Scent For Her

Att välja en ny parfym är nästan lika svårt som att välja ett riktigt gott vin. Hugo Boss Damparfym Boss The Scent For Her är en elegant och saftig parfym med inslag av frukt och blommor.

Här hittar du bland annat noter av färsk persika blandat med fresia och osmanthus. Som basnoter har man valt att använda sig av rostad och mörk kakao för att ge ett djup till doften. Som mellannoter hittar du väldoftande syren.

3. Yves Saint Laurent Black Opium

Vi älskar härliga dofter som kommer i riktigt snygga flaskor! Yves Saint Laurent Black Opium ger dig en sensuell och mystisk doft och kommer i en svartfärgad flaska dränkt i magiskt glitter.

Yves Saint Laurent Black Opium passar för dig som söker en parfym där apelsinblomma och päron står i fokus och där man har valt jasmin, kaffe och cederträ som basnot. Flaskan kan nästan liknas med något taget ut en glamrock video på tv och är en vacker detalj att ha på sminkbordet eller i parfymskåpet.

4. Giorgio Armani Damparfym Si

Säg ja till livet med Giorgio Armani Damparfym Si. Giorgio Armani Damparfym Si är en av varumärkets mest populära och sålda parfymer för damer och ger en exotisk och sensuell förnimmelse. Som toppnoter hittar du bland annat svarta vinbär, bergamott och mandarin.

Detta ger parfymen den mystiska och förföriska touchen som du har letat efter. Hjärtat innehåller allt från jasminblommor till turkisk ros, som kombinerat med mjuk och len vanilj.

5. Donna Karan DKNY Be Delicious

Man kan inte göra en bäst i test med de bästa damparfymerna och utelämna Donna Karan DKNY Be Delicious. Den här parfymflaskan är formad som ett äpple, där parfymen är det som ger äpplet sin gröna och friska färg.

Med Donna Karan DKNY Be Delicious får du en frisk och energisk damdoft som lämpar sig lika bra till vardags som till kvällens alla festligheter. Bland mellannoterna hittar du bland annat liljekonvalj och viol, medan basnoterna består av ambra, mysk och sandelträ.

6. Calvin Klein CK One Parfym

Det räcker med bara en liten ”puff” för att få Calvin Klein CK One Parfym att hålla hela dagen. Det här är den mest uppfriskande och härliga unisex parfym som varumärket framtagit och vi kan lova att det också är den mest populära.

De fruktiga toppnoterna kombineras med djupare och mörkare mellantoner av viol och muskotnöt. Ett plus är att du kan välja mellan olika storlekar på flaskorna, så att du med enkelhet kan ta med dig din Calvin Klein CK One Parfym på resan eller ha den i väskan.

7. Ariana Grande Paryfm Ari EdP

Ariana Grande är inte bara duktig på att sjunga, hon är också en fena på att skapa härliga parfymer för damer. Ariana Grande Paryfm Ari EdP är en elegant och fruktig doft där man har använt sig av rosa grapefrukt, solmogna hallon och saftiga päron kombinerat med mysk och ljust trä.

Ariana Grande Paryfm Ari EdP är en av de mest personliga dofter som du kan investera i och vi kan lova att du kommer älska basnoten av marshmallow.

8. Lancôme La Vie Est Belle

Med Lancôme La Vie Est Belle får du en ungdomlig och elegant doft som håller hela dagen. Många skulle nog kalla parfymen för sofistikerad, men vi anser att den passar kvinnor i alla typer av åldrar.

Som toppnoter har man valt att använda päron och svartvinbär, medan mellantonerna är allt från iris till apelsinblomma. Den kryddiga och varma basen av patchouli och vanilj gör Lancôme La Vie Est Belle till en parfym du kan använda året om.

9. Versace Bright Crystal

Versace Bright Crystal är en parfym som passar dig som är stark, självständig och modig! Parfymen har både fruktiga och blommiga inslag, samtidigt som man också valt att använda mörkare och djupare dofter som acajou, mysk och ambra.

Versace Bright Crystal är en mycket attraktiv och sensuell doft som utstrålar exklusivitet och lyx. Toppnoterna är bland annat yuzu och granatäpple.

10. Dolce & Gabbana Light Blue

På sista plats i detta bäst i test hittar du Dolce & Gabbana Light Blue. Den här parfymen kommer direkt att föra dina tankar till det klarblåa havet och det kritvita stränderna som Medelhavet har att erbjuda.

Doften är frisk och fruktig och känns lekfull som få. Med endast en sprayning kan du se till att lämna ett helt oförglömligt intryck efter dig. Om du gillar mellannoter som bambu, vit ros och jasmin är Dolce & Gabbana Light Blue något för dig.

Vilken parfym passar mig?

Det är inte lätt att hitta en parfym som man verkligen tycker passar, men det finns knep att ta till för att göra beslutsprocessen enklare. Det bästa är naturligtvis om du har möjlighet att utföra några luktprov, alltså lukta på parfymerna fysiskt i butik.

Då har du möjlighet att se vad du tycker om både topp-, mellan- och basnoterna. I annat fall rekommenderar vi att du utgår från mellannoterna när du ska välja. De är nämligen dofterna från mellannoterna som kommer att sitta kvar allra längst.

Relaterat: Bästa parfymen för herrar

Bäst i test: Carolina Herrera Good Girl

Vi valde Carolina Herrera Good Girl som vinnare i vårt bäst i test och det finns många anledningar till varför. Till att börja med passar parfymen för både äldre och yngre kvinnor, samtidigt som den känns modern, sensuell och frisk på samma gång.

Jasmin är en doft som de allra flesta uppskattar och tillsammans med mörk kakao blir det en optimal doftkombination.