Hårvård

Bäst i test: Bästa Volymschampo 2022

Många drömmer om ett hår med massor av härlig volym, men det är långt ifrån alla som har det naturligt. Som tur är så finns det många bra hårvårdsprodukter som ger just volym och en av dessa produkter är volymschampo.

Har du tunt och trist hår som är svårt att fixa snyggt så är ett volymschampo med tillhörande balsam ofta räddningen. Naturligtvis är det också så att det är smart att investera i andra hårvårdsprodukter som ger bra volym.

Ta dig en titt nedan för att enkelt hitta ett volymschampo som passar just dig. Då vi redan fixat en topplista är det smidigt att hitta en favorit utan att själv behöva gå igenom djungeln av produkter.

10 Bästa Volymschampon

1. Bäst i test – Maria Nila Pure Volymschampo

Här har vi vår vinnare alla kategorier. Detta schampo doftar gott, det ger spänst samtidigt som det ger volym och dessutom är det så att du kommer att märka att hårets struktur blir stärkt.

Hårstråna känns fylligare och tjockare och du får mer “studs” i håret. Ett tunt hår är ju vanligtvis platt och trist, men det kan du glömma med detta schampo. Du får också färgskydd och lång hållbarhet, värmeskydd samt skydd mot både UV-strålning och fria radikaler.

2. Lanza Healing Volymschampo

Med detta volymschampo får du fin volym då det innehåller Silica från bambuextrakt. Detta extrakt ser till så att varje litet hårstrå får en ökad tjocklek med upp till hela 60 % – det ger med andra ord snabba och synliga resultat.

Det är fritt från sulfater och det är extra milt och skonsamt mot ditt hår. Med gugubark bland ingredienserna får du ett rikt lödder, vilket gör att det känns som att håret blir ordentligt rent. Schampot är dessutom drygt och det doftar även väldigt behagligt.

3. Moroccanoil Volume Extra Shampoo

Här har vi ett varumärke som är en favorit för många. Detta är ett av deras mest populära schampon då det inte bara ger volym, utan även massor av andra fördelar. Det är det höga innehållet av arganolja som gör att håret blir vitaliserat, rent på djupet och glansigt efter varje tvätt.

Detta volymschampo återställer även styrkan i ditt hår och gör att det blir lättare att reda ut. Det är fritt från sulfater, fosfater och parabener och dessutom doftar det gott.

Du kan köpa tillhörande balsam för att ge det extra bra effekt.

4. Grazette of Sweden XL Concept Volume Shampoo

Med detta glans- och volymgivande schampo blir håret starkare samtidigt som det får härlig volym. Det har dessutom UV-skydd och med Sepicap skyddas ditt hår mot slitage vid varje användning. 

Du får ett rikt löddrande schampo som rengör varje hårstrå separat och det gör håret extra rent då det tar bort rester av hårvårdsprodukter som annars lätt stannar vid användning av “vanligt” schampo.

Detta volymschampo är till för normalt till fett hår och att det både ger volym, stadga och doftar gott gör att det blir många pluspoäng.

5. Pureology Haircare Clean Volume Shampoo

Detta är ett volymschampo som är väldigt drygt. Det ger den där härligt luftiga känslan till håret och dessutom verkar det djuprengörande. Håret känns lätt och fullt av volym samtidigt som det blir glansigt.

Schampot ger även näring till håret och då det krävs så lite produkt räcker det länge. Bland ingredienserna hittar vi bland annat aloe vera och sojaprotein. Vad vi däremot inte hittar är parabener och silikoner.

6. Toni&Guy Volume & Bounce

Med detta torrschampo får du riktigt härlig volym som håller länge. Torrschampot ger, utöver volym, stadga och en läckert matt finish.

Det passar alla hårtyper och funkar perfekt mellan tvättarna. Då det ger omedelbar volym direkt vid applicering är det extra kul att använda. Du ser volymen från rötterna och ut, vilket ger fylliga längder och bra volym vid rötterna i ett.

7. L’Oréal Professionnel Volumetry Shampoo

Här har vi ett bra och prisvänligt volymschampo som passar skandinaviskt fint/tunt hår perfekt. Det ger en lyftande effekt från hårbotten och ut i längderna och efter första tvätten ser man resultat.

Det innehåller salicylsyra och HydraLight. Dessa ingredienser gör så att håret blir ordentligt rent samtidigt som det tillförs fukt till hårbotten.

Använd detta tillsammans med balsam från samma serie för att få extra bra effekt.

8. Löwengrip Good To Go Volymgivande Torrschampo

Om du gillar torrschampo som ger massor av volym är detta ett bra val. Det har ett överkomligt budgetpris och ger bra struktur vid styling. Om du brukar ha svårt för att få bra stadga när du stylar ditt hår är detta ett bra alternativ då håret får båda stadga och volym.

Här får man alltså inte bara hjälp med överskottsfett mellan tvättarna, utan det blir även en riktigt bra effekt som passar alla som har problem med tunt och flygigt hår.

9. Vision Haircare Volume & Color Shampoo

Är du sugen på ett volymschampo som dessutom är färgbevarande och doftar gott? Då ska du satsa på detta läckra volymschampo. Det skyddar mot fria radikaler och mot UV-strålning samtidigt som det tar hand om att lyfta håret från rötterna ut i längderna.

Schampot innehåller pro-vitamin B5, vilket gör håret fylligare och sojaproteiner som ger fin spänst till håret. Håret känns rent och fräscht efter tvätt och det, tillsammans med det snygga resultatet, gör att detta schampo är ett klokt val.

10. Kisby Dry Shampoo

Kisby har varit med länge när det kommer till just torrschampo. Deras uppdaterade klassiker är av lika bra kvalitet idag som det var förr när produkten hade färre konkurrenter. Det ger massor av volym och fungerar naturligtvis även perfekt som en uppfräschning mellan hårtvättar.

Med risextrakt absorberas orenheter och schampot har även en fräsch doft som är mild nog för att alla ska gilla den.

Varför ska man använda volymschampo?

Ett volymschampo ska användas för att på ett enkelt sätt uppnå mer volym i håret på ett “naturligt” sätt. När man använder ett bra volymschampo är det så att det krävs mindre stylingprodukter som ger volym. Man drar alltså ner på både tid och pengar som annars läggs på att styla håret till önskad volym.

När man använder ett volymschampo av bra kvalitet märks det direkt efter att man tvättat håret. Så fort håret blir torrt ser man resultatet och det är roligt att det går så snabbt.

Bäst i test: Maria Nila Pure Volymschampo

Vi anser att Maria Nila Pure Volume är det volymschampo som är bäst i test för tillfället. Det är det schampo som vi tycker uppfyller de krav vi har på ett schampo som ska ge volym samt vårda håret på samma gång.

Att det sedan finns en mängd andra fördelar med just Maria Nilas produkter i allmänhet gör att detta var ett självklart val för oss. Det är tillverkat i Sverige, det är veganskt och fritt från sulfater och parabener. Inte mycket mer att önska, med andra ord.