Hårvård

Bäst i test: Bästa Vågtång 2022

Att använda sig av vågtänger är populärt då det ger ett naturligt och fint resultat. Det här med dåliga hårdagar är ju något vi alla upplever. Med en vågtång vid sin sida behöver man dock inte oroa sig över det – en vågtång fixar nämligen en snygg look på ett kick. 

Det finns vågtänger av olika slag och det finns vågtänger i olika prisklasser. Vilken som blir just din favorit är upp till dig. Vi kan garantera att vilken du än väljer av de vågtänger vi har valt ut så kommer du att bli nöjd. 

8 Bästa Vågtänger

1. Bäst i test – BaByliss Deep Waver W2447E

Detta är en vågtång med salongsprestanda, så du kan räkna med att få en riktigt fin finish när du använder dig av denna vågtång. Håret blir frissfritt och du får ett långvarigt resultat med vackra vågor.

De stora plattorna med turmalin-keramisk beläggning i kombination med en topptemperatur på 200 grader och Advanced Ceramics-värmesystem ser till så att stylingen blir snabb och enkel. Du kan själv ställa in temperaturen mellan 160-200 grader.

Vågtången har automatisk avstängning, ett värmetåligt fodral, värmeisolerade ändar och en av/på knapp med indikator. Dessutom kommer den med en sladd som är 2,5 meter.

2. OBH Nordica Artist Easy Waves

Denna fina röda vågtång är väldigt prisvärd och skonsam för ditt hår. Vi gillar att den har lite annorlunda design och att den ger ett blankt och fräscht resultat. Detta, i kombination med att håret får lagom mycket vågor, gör att denna vågtång intar en självklar plats i topplistan.

Du kan ställa in värmen själv. De olika värmeinställningarna du kan välja mellan är 100/120/140/160/180 grader. Oavsett hur hög temperatur du väljer får du jämn temperatur. Den värms upp väldigt snabbt då den har keramisk beläggning.

3. Cera WaveStyler Mini Vågtång

Med denna lilla läckerbit till vågtång får du mycket för pengarna. Den är extremt prisvärd och passar för kort och mellanlångt hår.

Med keramisk yta och en temperatur på 200 grader blir resultatet vackert och glansfullt. Sladden är vridbar och 2 meter lång. Vågtången kommer med en värmeskyddande topp, vilket underlättar och gör det enklare för dig att styla håret.

4. Obh Nordica Creative Wave Maker

Detta är en vågtång som är lätt att tycka om. Den fixar såväl vackra vågor som ett hår med läcker lyster. För dig som vill ha en smidig, stilren och praktisk vågtång är detta rätt val.

Du väljer själv vilken stil du vill ha på dina vågor, den skapar både skulpterade definierade vågor och mer “lösa” vågor i naturlig stil. Vi gillar att resultatet är hållbart då det innebär att frisyren håller hela dagen (och kvällen).

5. GA.MA Fairy Waves Hair Iron

Denna vågtång har en speciell utformning med breda värmeplattor som har keramisk beläggning. Med en sladd som går att vrida i 360 grader kan du enkelt skapa exakt den typ av vågor du vill ha i ditt hår.

Vågtången skapar en dynamisk stil från rot till topp och då det är breda plattor får du med mycket av håret i en passage. Håret blir glansigt och frissfritt och det tar endast ett par sekunder innan tången blir uppvärmd.

6. Lyko Deep Waver Vågtång

Denna vågtång är som en gammal klassisk “våffeltång/crimper” som skapar större lockar än en klassisk variant. Dessutom blir vågorna/lockarna mjukare än med an vanlig crimper.

Tången är keramisk och toirmalindbelagd, vilket gör att håret blir format snabbare då värmen fördelas jämnt. Lockarna blir hållbara och med dess extra snabba PTC-uppvärmning värms konen upp jämnt. Du kan justera värmen mellan 80-230 grader, så det är lätt att hitta rätt temperatur för det resultat du är ute efter.

Med en sladd som är 3 meter lång och som har ett vridbart sladdfäste blir det lätt att få till frisyre. Att det dessutom är på det viset att den har tre steg där du väljer utifrån hur stora du vill ha dina vågor gör att den sticker ut lite i mängden.

7. Remington CI91AW PROluxe Vågtång

Denna lyxiga och exklusiva vågtång är justerbar så att du kan välja mellan fyra olika stilar. Du kan välja mellan djupa och definierade vågor, lösa vågor, beachwaves eller rufsiga och täta vågor. Du kan med andra ord använda en och samma vågtång för olika humör, så med denna vågtång har du alltid möjlighet att få exakt de vågor och den stil du är ute efter.

Vågtången ger värme exakt där det behövs med smart OPTIheat-teknik och detta ger mer hållbara vågor. Den har en sladd på 3 meter och kan värmas upp till 210 grader. Den har keramisk grip tech-beläggning och dessutom värms den upp på endast 30 sekunder.

Denna vågtång har även temperaturlåsfunktion och automatisk avstängning.

8. BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron

Här har vi en liten gullig minivariant av vågtång som är perfekt för resan, men den är också bra att använda hemma. Den kan inte ställas in, utan den har en automatisk temperaturreglering på 200 grader.

Med 15 mm keramiska plattor, ultrasnabb uppvärmning och indikatorljus är detta en bra vågtång av hög kvalitet. Den har en sladd på nästan 2 meter, en på/av knapp och en modern och läcker design.

Varför ska man använda vågtänger?

En vågtång är en kanonbra produkt för dig som vill ha vågor och volym – det ger en snabbfix till vilket trist hår som helst. Det är det perfekta redskapet för dig som vill ha lite struktur och dynamik i håret utan att ha lockar. 

Resultatet blir istället lätta vågor och det är trevligt för de dagar då man är ute efter en mindre definierad look. 

Bäst i test: BaByliss Deep Waver W2447E Vågtång

Vi har valt ut BaByliss Deep Waver W2447E som vinnare då den bjuder på hög prestanda till ett mycket bra pris. Vågtången är enkel att använda, den är snyggt designad och dessutom är det så att den är säker. 

Vare sig du är van vid att använda vågtänger eller om du är nybörjare kommer denna vågtång att passa dig.