Smink

Bäst i test: Bästa Setting Spray 2022

Med hjälp av en riktigt bra setting spray kan du se till att fixera ditt smink och få det att hålla mycket bättre. Setting sprayen använder du som en sista touch för att ”kapsla in” sminkningen och minska risken för att den suddas ut eller rinner av under dagen. En av de många positiva egenskaperna är att sprayen också får din bas att se mycket snyggare och fräschar ut. Du slipper således ett ansikte som ser torrt eller kakigt ut.

Hudtyper kan variera väldigt mycket från person till person och det är inte alla sprayer som lämpar sig lika bra för alla. Marknaden erbjuder en rad olika sprayer för olika ändamål. Vår bäst i test listar 10 setting sprays som har visat sig hålla måttet.

10 Bästa Setting Sprayer

1. Bäst i test – NYX Professional Makeup Setting Spray

Vinnaren i vårt bäst i test blev storfavoriten NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray. Med denna setting spray får du en produkt som ger dig en snygg och perfekt bas för vardag och fest. Formulan är mycket hållbar och känns behaglig mot huden, utan att kladda eller lämna några spår.

NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray lämpar sig bra för den med glansig hy, eftersom den ser till att motverka detta och hålla både foundation och ögonskugga på plats hela dagen. NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray kan användas både innan och efter make up.

2. Urban Decay All nighter Ultra Glow Setting Spray

Urban Decay har gjort succé när det kommer till att skapa högkvalitativa make up- och skönhetsprodukter. Med deras Urban Decay All nighter Ultra Glow Setting Spray får du en mikrofin och behaglig mist som ser till att huden fräschas upp och får ett snyggt glow.

Sprayen ser till att ditt smink håller sig på plats i upp till hela 16 timmar, utan att den spricker, sätter sig i linjer, samlas i ögonlocken eller smälter.

3. Loreal Paris Shake & Glow Mist

Loreal Paris Shake & Glow Mist har fått otroligt bra recensioner från kunder och det är inte för ingenting som den intar plats nummer tre i vårt bäst i test. Den här misten fräschar upp huden och gör den mjuk och smidig.

Sprayen kan med fördel appliceras på ställen där du ofta blir torr, t.ex. om du använder concealer, eller användas som en setting spray när sminkningen är klar. Loreal Paris Shake & Glow Mist verkar återfuktande och ser till att fixera looken från morgon till kväll.

4. Clarins Fix’ Make-Up

Clarins Fix’ Make-Up är en 3-i-1 lösning som passar dig som vill ha en setting spray och hudvård i ett. Med den här produkten kan du se till att tillföra fukt till din hud under dagens gång, samtidigt som den hjälper till att fixera ditt smink och hålla det på plats.

Formulan är fräsch och har en mycket behaglig och trevlig doft av ros. Tack vare ingredienser som grapefrukt får din hud även en riktigt vitaminboost.

5. Lumene Blur Longwear Makeup Setting Spray

Lumene Blur Longwear Makeup Setting Spray är en 100 % vegansk produkt som är framtagen för att ge din hud ett jämnare utseende och en bättre bad för make up. Genom att spraya misten på ditt ansikte förhindrar du sminket från att sätta sig i fina linjer eller blekna under dagens gång.

Med bara en applicering över ansiktet kan du se nysminkad ut under många timmar, utan att ens behöva bättra på under dagens gång.

6. MAC Cosmetics Prep – Prime Fix – Original

Med MAC Cosmetics Prep – Prime Fix – Original får du en produkt med många olika egenskaper och användningsområden. Till att börja med får du en ansiktsspray som är återfuktande, men du får också en primer, setting spray och ”blender”.

Det sistnämnda innebär att produkten kan användas för att få din foundation, rouge och puder att blanda sig mycket snyggare och jämnare. MAC Cosmetics Prep – Prime Fix – Origina är dessutom fullspäckad med mineraler och vitaminer som boostar din hud inifrån och ger ett snyggt glow.

7. IsaDora Face Mist Prime & Moisturize

IsaDora Face Mist Prime & Moisturize är en setting spray som lämpar sig för alla olika hudtyper. Sprayen är kliniskt testad, inte testat på djur och helt oparfymerad. Det gör att även du med känsligare hy kan använda dig av den.

IsaDora Face Mist Prime & Moisturize är både uppfriskande och fuktgivande, samtidigt som den lugnare och innehåller en rad näringsgivande ingredienser. Här får du alltså en kombination av primer och upplivande mist i ett.

8. Makeup Revolution Pro Fix Oil Control Makeup Fixing Spray

Vill du ha en setting spray som känns väldigt lätt mot huden? Då rekommenderar vi Makeup Revolution Pro Fix Oil Control Makeup Fixing Spray. Med Makeup Revolution Pro Fix Oil Control Makeup Fixing Spray får ditt ansikte en matt och snygg finish, utan smink som rinner eller kladdar.

För bäste effekt ska du se till att applicera produkten direkt efter att du har lagt din make up. På så sätt hjälper Makeup Revolution Pro Fix Oil Control Makeup Fixing Spray även till att jämna ut foundation och puder.

9. Max Factor Lasting Performance Setting Spray

Hela vitsen med en setting spray är att få sminket att se bättre ut och hålla mycket längre. Det är precis vad du får med Max Factor Lasting Performance Setting Spray.

Denna högkvalitativa och prisvärda spray förlänger inte bara hållbarheten på sminket, utan ser även till att återfukta och fixera på bästa sätt. Max Factor Lasting Performance Setting Spray innehåller bland annat vitamin A, B och C, samt Vitamin E och uppiggande gurkextrakt.

10. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray

Anastasia Beverly Hills har blivit ett mycket känt och omtalat märke när det kommer till make up och nu har de lanserat Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray. Här får du en vattenbaserad , dermatologiskt testad och lätt formula som lägger sig mjukt och behagligt på huden.

Sprayen fräschar upp ditt smink och ger ditt ansikte en frisk och hälsosam look hela dagen. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray kan med fördel appliceras flera gånger under dagens gång för att fräscha upp sminkningen lite extra. Den härliga doften av vanilj och kokos är ytterligare ett plus.

Varför ska man använda setting spray?

En setting spray är ett riktigt bra sätt för dig att få ditt smink att hålla längre. Utan en spray finns det risk för att sminket lägger sig i fina linjer eller porer, alternativt bleknar under dagens gång.

Sprayen ser också till att återfukta och ge ett glow, något som får dig att se och känna dig mycket piggare.

Bäst i test: NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray

NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray blev vår vinnare och vår favorit i detta bäst i test. Produkten är enkel att använda sig av och kan appliceras både innan och efter din sminkning.

Tack vare den otroliga hållbarheten slipper du bättra på ditt smink under dagens gång. NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray fungerar lika bra för att fixera foundation som för att fixera läppsift, ögonbryn eller ögonskugga.