Smink

Bäst i test: Bästa Mascara 2024

Är det något som alla bör ha i sin sminkväska är det en bra och högkvalitativ mascara. Mascaran är en mycket populär produkt som har funnits sedan många år tillbaka och som ger dina ögon en mer intensiv look. Förr var valmöjligheterna inte speciellt stora, vilket gjorde att utbudet var begränsat och man fick anpassa sig efter det som fanns.

Idag ser det dock helt annorlunda ut och du kan välja fritt mellan mascaror med olika egenskaper. Det finns bland annat förlängande produkter, separerande, vattenresistenta, vattenfasta, volymökande och mycket mer.

Ett stort utbud är naturligtvis bra i den utsträckning att det finns en mascara som passar alla, men det gör det också svårare att veta vilken man ska välja. I detta bäst i test listar vi 10 grymma mascaror som lyfter dina fransar till skyarna.

Bästa mascaran just nu

1. Bäst i test – Clinique Lash Power Mascara

På första plats i vårt bäst i test hittar du Lash Power Mascara från det välkända märket Clinique. Lash Power Mascara är en mascara med förlängande egenskaper och som är resistent mot fukt i upp till hela 24 timmar.

Det innebär att mascaran sitter kvar även om du skulle befinna dig i bastu, regn eller få tårar i ögonen. Den modernt utformade borsten säkerställer långa och fina fransar, även för de allra kortaste stråna. Lash Power Mascara är oftalmologiskt testad.

2. Max Factor 2000 Calorie Mascara

Max Factor är ett mycket populärt och välkänt märke när det kommer till smink och make up produkter. Deras Max Factor 2000 Calorie Mascara ser till att du får maximal volym på fransarna, samtidigt som de blir fylligare och mer synliga.

Mascaran har en lång hållbarhet och kan enkelt tas bort med hjälp av makeup-remover. Tack vare den skonsamma formulan lämpar sig Max Factor 2000 Calorie Mascara även bra för dig med känsliga ögon eller kontaktlinser.

3. Loreal Paris Telescopic Mascara Magnetic Black

Vill du ha långa och definierade fransar är det Telescopic Original mascara som du ska välja. Denna klassiska mascara är utrustad med en smal gummiborste som är mycket flexibel.

De små borsthåren ser till att även de allra tunnade och minsta fransarna separeras och blir fylligare. Borsten har en platt sida som ser till att fördela formulan jämnt över fransarna, utan att skapa klumpar. Telescopic Original mascara ger upp till 60 % förlängning av dina naturliga fransar.

4. Sensai Mascara 38 C

Daglig användning av smink kan få dina fransar att bli sköra och torra. Då är det bra att använda sig av en mascara som inte bara ger snygga och separerade fransar, utan som även tillför fukt och vårdar stråna med hjälp av ett slikesextrakt.

Sensai Mascara 38 C är en vattenfast mascara som kan stå emot allt från vatten, tårar och svett. För att avlägsna mascaran krävs en vattentemperatur på över 38 grader. Borsten är utformad för att omsvepa fransen ända från roten, och du får ett snyggt och hållbart resultat.

5. Max Factor Masterpiece Max Mascara

Med Max Factor Masterpiece Max Mascar får du omedelbart definierade och mycket tjockare fransar. För att säkerställa att formulan är så smidig som möjligt att applicera har man tillverkat en högteknologisk IFX-borste.

På så sätt krävs det inte mer än bara några sekunder innan du får ett snyggt och läckert resultat som håller hela dagen. Max Factor Masterpiece Max Mascar lämpar sig bra för dig som vill ha en bra effekt redan efter bara en applicering.

6. Lancôme Hypnôse Mascara

Lancôme Hypnôse Mascara passar dig som söker efter en mascara som kan ge separerade och betydligt tjockare fransar. Med den här mascaran får du intensifierade fransar för varje drag som du gör, vilket gör appliceringen snabb och smidig.

Här har man också valt att tillsätta Pro-Vitamin B5 i formulan, något som gör den mycket enkel att arbeta med. Produkten är oftalmologiskt testad och passar bra för den med känsliga ögon.

7. Maybelline New York Volume Express Mascara

Det ska vara enkelt och roligt att sminka sig och med Maybelline New York Volume Express Mascara blir appliceringen smidigare än någonsin. Den här mascaran ger dina ögonfransar en mycket intensiv volym, utan att du behöver dras med jobbiga och fula klumpar.

Maybelline New York Volume Express Mascara är utrustad med en borste som liknar en solfjäder. Borsten består av hela 10 rader där varje rad består av 6 olika typer av borsthår. På så sätt kommer du att kunna nå de allra minsta fransarna som befinner sig i inre och yttre ögonvrån.

8. Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Mascara

Det är inte roligt när mascaran börjar ge vika redan några timmar efter applicering. Med Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Mascara får du en hållbarhet på hela 15 timmar, där dina fransar står sig långa och fina hela dagen. Mascaran har en förlängande effekt som inte suddas ut eller klumpar sig.

Tack vare deras Smudge-Sheild formula skyddas fransarna mot både fukt och höga temperaturer. Du avlägsnar enkelt mascaran med hjälp av ansiktsrengöring och vatten eller makeup-remover.

9. Clarins Supra Volume Mascara

Clarins har lanserat många riktigt bra och högkvalitativa makeup produkter under årens gång. Med deras Clarins Supra Volume Mascara får du en mascara som ger dina fransar en fantastisk volym, samtidigt som du får ett resultat som håller hela dagen.

Clarins Supra Volume Mascara har en borste som är tillverkad av de allra mjukaste fibrer. Det, i kombination med den smala spetsen, gör det enkelt att applicera mascaran på de allra minsta stråna. Clarins Supra Volume Mascara är tillverkad med vegetabiliska vaxer som gör den resistent mot vatten.

10. L’Oréal Paris False Lash Mascara

Det finns få saker som är lika tilltalande som ett par riktigt vackra rådjursögon och med hjälp av False Lash Bambi Eye mascara kan du skapa precis samma effekt. Den här mascaran ser till att öppna upp dina ögon och ge dig en mycket piggare look.

Tack vare den smidiga applikationsborsten kan du skapa vackra fransar som håller sig böjda hela dagen. Mascaran säkerställer också att fransarna ser tjockare och mer fylliga ut. Ju mer du appliceras, desto mer intensiv look kommer du också att få.

Varför ska man använda mascara?

Det är inte alla som är födda med tjocka, långa och mörka ögonfransar. Om du har tunnare fransar eller fransar som är mycket raka kan en mascara vara lösningen för dig. Med en mascara kan du se till att få fransarna att upplevas som längre och tjockare.

På så sätt ger du ditt öga ett mer öppet utseende, vilket i sin tur får dig att se piggare ut. Mascaran fungerar även mycket bra för den som vill få mer volym i fransarna. Genom att kombinera en bra mascara med en fransböjare kan du få ögonen att se mycket större ut.

Bäst i test: Clinique Lash Power Mascara

Det finns många riktigt bra mascaror att välja mellan, men vår absoluta favorit är Clinique Lash Power Mascara. Mascaran är mycket enkelt att arbeta med och applicerar i perfektion på varje strå.

Det lite högre priset är väl värt varje krona och mascaran håller volymen på fransarna hela dagen. Ett självklart val för både vardag och fest.