Hårvård

L’Oréal Paris Hårfärg 2024 – Bäst i test

Med en riktigt bra och högkvalitativ hårfärg kan du snabbt ändra utseende och look. Att besöka en salong är både kostsamt och tidskrävande, och då är det naturligtvis bra att du kan färga håret i det egna hemmet.

För att lyckas med ett sådant projekt krävs det inte bara att du har hårfärg som är av bra kvalitet och att du följer instruktionerna, utan det gäller också att hitta en färg som är anpassad efter den kulör du har på håret idag!

1. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

Med L’Oréal Paris Casting Creme Gloss får du fantastiskt fin och mycket intensiv toning som ger ditt hår en varm och honungsblond färg. Då L’Oréal Paris Casting Creme Gloss är en toning kommer den att tvättas ur efter cirka 6-8 veckor.

Det är utmärkt för dig som inte vill ha en bestående färg och som ännu inte vet om det honungsblonda passar just dig. Färgen är fri från ammoniak och vårdar håret. Genom att vara rik på kollagen blir håret starkare, friskare och mycket mjukare.

2. L’Oréal Paris Excellence Ultra

Den askblonda färgen blir allt mer populär och vi har inte svårt att förstå varför. Den kalla, blonda nyansen passar bra för de allra flesta och täcker även gråa hår. Med hjälp av ett Pro-Keratin kan L’Oréal Paris Excellence Ultra inte bara ge ditt hår en fin och intensiv färg, utan det ser även till att lägga sig som en skyddande barriär.

I ditt köp får du med ett schampo med violetta nyanser. Genom att avsluta färgbehandlingen med detta får du fram de där kalla och friska tonerna.

3. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel

Få hårtrender har varit lika eftertraktade som den grå och stålfärgade nyansen. Känner du att du vill ha en mer rockig eller modern look är L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel något för dig.

Gelen är enkel att applicera och kommer i ett flertal olika färger. På så sätt kan du skapa en personlig stil genom att färga hela håret eller skapa slingor. Gelen finns som både wash-out som tvättas ut direkt, permanent eller semi-permanent.

4. L’Oréal Paris Colorista Effects

När sol och vår står utanför dörren är det många som längtar efter en förändring. Med L’Oréal Paris Colorista Effects blondering kan du skapa en hårfärg som ser naturligt blekt ut.

I kitet får du med en DIY-borste så att du kan ska fina övergångar från mörkt till ljust hår. Borsten kan även användas för att skapa slingor eller ombré. Den krämiga formulan lämpar sig för alla hårtyper och verkningstiden är endast 45 minuter.

5. L’Oréal Paris Colorista WashOut

Det är inte alla som vill göra en permanent förändring på sitt hår och då vill vi tipsa om L’Oréal Paris Colorista WashOut. Här får du en hårfärg som du enkelt kan tvätta ur och därefter återgå till din tidigare look. Väljer du Pastel 1 week håller färgen mellan 2-3 hårtvättar, medan Pastel 2 weeks sitter upp till 10 hårtvättar.

L’Oréal Paris Colorista WashOut passar lika bra för brunetter som för blondiner och kan varieras i oändlighet. Skapa snygga dimensioner av klara färger och tvätta ur när du har tröttnat. Enklare blir det inte.

6. L’Oréal Paris Préférence

Blondiner har roligare, sägs det, och med L’Oréal Paris Préférence kan du få en kall och fräsch blond färg med massor av reflexer och glans. Genom att använda sig av ljusreflekterande färgpigment får du ett sofistikerat, elegant och naturligt slutresultat som håller i upp till 6 veckor.

För att bevara färgen använder du dig av den medföljande Anti-Brass Purple Mask med violetta toner. Den här masken ser till att reducera uppkomsten av gula och orangea skiftningar.

Hur färgar jag håret med Loreal Paris hårfärger?

Beroende på vilken hårfärg du väljer kan behandlingsprocessen se olika ut. Därför är det viktigt att du läser på instruktionerna för just den hårfärg som du har valt. Verkningstiden varierar, men även applikationstekniken kan skilja sig åt.

Tittar man t.ex. på L’Oréal WashOut så ska denna endast verka i 15-20 minuter, medan permanenta hårfärger har en verkningstid på cirka 30-45 minuter.

Huruvida du ska ha fuktigt eller torrt hår kan också variera. Ska du använda dig av en stark blondering eller blekmedel är det inte rekommenderat att tvätta håret innan. Orsaken till detta är för de naturliga oljor som ska skydda hårbotten då försvinner.

För att du ska vara helt säker på hur du ska gå tillväga behöver du läsa igenom bruksanvisningen noga. Har du inte använd dig av L’Oréal färger tidigare rekommenderas även ett allergitest.