Hudvård

Bäst i test: Bästa Fuktkrämen 2022

Att veta vilken fuktkräm man ska välja är inte det enklaste när utbudet är så stort som det är. Marknaden erbjuder mängder med olika krämer att välja mellan, där alla har olika ingredienser, aktiva ämnen och egenskaper.

Syftet med en fuktkräm är dock alltid detsamma – att se till att din hud hålls mjuk och smidig och att den får rikligt med fukt.

Om du inte tillför fukt både inifrån (vatten) och utifrån (fuktkräm) finns det risk för att huden blir torr och stram, samt att tidiga ålderstecken i form av rynkor och fina linjer blir synligare.

Testvinnare – Bästa Fuktkräm

1. Bäst i test – Lumene Lähde Intense Hydration 24H

Lumene Lähde Intense Hydration 24H är en fuktkräm som verkar under hela 24 timmar och ser till att din hud är len och mjuk hela dagen. Här har man slagit samman björksav och nordiskt källvatten, för att säkerställa att du får en hud som ser strålande och välmående ut.

Formulan är mjuk och kladdfri, samtidigt som den är fri från parabener och mineralolja. Istället har man satsat på 86 % naturliga ingredienser. Lumene Lähde Intense Hydration 24H innehåller ingen SPF, men är helt vegansk.

2. Filorga Hydra Filler Pro-Youth Boosting Moisturizer

Filorga Hydra Filler Pro-Youth Boosting Moisturizer är en kräm som passar för dig som vill jämna ut hudstrukturen, hudtonen och få mer volym i ansiktet.

Krämen är berikad med hela tre olika typer av hyaluronsyror som verkar i olika lager och återuppbygger hudbarriären på ett skonsamt sätt. Krämen gör tidiga ålderstecken mindre synliga och verkar fuktbindande.

3. Exuviance Multi-Protective Day Creme

Söker du en anti-aging kräm som passar alla hudtyper är det Exuviance Multi-Protective Day Creme som vi kan rekommendera. Med den här krämen får du en snabb och effektiv återfuktning, samtidigt som du motverkar fina linjer och rynkor.

Exuviance Multi-Protective Day Creme passar utmärkt för den med extra känslig hud, såväl som torr och röd hy eller akne.

4. Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme

Boosta huden med mängder av fukt och antioxidanter med hjälp av Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme! Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme återfuktar ordentligt och låser in fukten i huden i hela 24 timmar, vilket ger dig ett långvarigt resultat.

Krämen är full av nyttiga C-vitamin och känns inte kladdig eller fet mot huden. Den är även upplysande och lystergivande.

5. Biotherm Aquasource Fuktkräm

Det krävs bara en behandling med Biotherm Aquasource Fuktkräm för att du ska uppleva ett omedelbart resultat! Ansiktskrämen innehåller aktiva och vårdande ingredienser som Aure Leaf-extrakt och Life Plankton, vilket är varumärkets signaturingrediens.

Life Plankton innehåller mängder med probiotiska fraktioner och har ett naturligt ursprung. Biotherm Aquasource Fuktkräm återupplivar huden och ger fukt i 48 timmar.

6. Clarins Hydra-Essentiel Fuktcreme

Att skydda hudens barriär är viktigt för att den ska hålla sig stark och frisk. Med Clarins Hydra-Essentiel Fuktcreme får du en fuktkräm som blir din bästa vän och som ser till att din hud är skyddad mot föroreningar.

Krämen innehåller Organisk Kalanchoe Pinnata som ger en mycket intensiv återfuktning, samtidigt som den har ett UV-skydd mot solens strålar.

7. Maria Åkerberg Face Lotion Moist

Maria Åkerberg Face Lotion Moist är en mycket lätt och behaglig ansiktskräm som ger din hud näring under dagen såväl som natten. Krämen passar för dig med torr eller normal hy och passar även bra för den som har problem med rosacea eller atopiskt eksem.

Maria Åkerberg Face Lotion Moist är berikat med Bergamott som renar och mjölksyra från sockerbetor som binder fukt på ett mycket effektivt sätt.

Vad är en fuktkräm?

En fuktkräm är en kräm som är specifikt framtagen för att ge huden så mycket fukt som möjligt. Här återfuktas hudens olika lager, samtidigt som många krämer även hjälper till att bevara fukten, så att huden hålls mjuk och smidig mycket längre.

Ordet används främst för att beskriva de krämer som man använder till ansiktet, men fuktkrämer finns även för kroppen.

När ska man använda fuktkrämer?

Fuktkrämer lämpar sig utmärkt för den som ofta har problem med torr hud i ansiktet. Krämen verkar på djupet och ser till att hudens känns len, skön och mjuk – både när du rör vid den och när du rör ansiktet.

Krämen appliceras med fördel på morgonen, innan du har satt på dig eventuellt smink och efter att du har applicerat serum. På så sätt kan serumet tränga in ordentligt i huden, medan den återfuktande krämen skyddar hudens barriär och ger fukt hela dagen.

Naturligtvis kan du även använda krämen under dagens gång om hudens känns torr och trött, eller på kvällen innan du lägger dig.