Smink

Bäst i test: Bästa Foundation 2022

Fondation är den perfekta basen för din makeup och det finns ett stort utbud som garanterar att det finns en produkt för var och en av oss. Det kan vara svårt att hitta rätt i det stora utbudet, men med vår topplista blir det betydligt enklare då vi valt ut våra 9 favoriter som finns på marknaden för tillfället. 

Inte nog med att en foundation jämnar ut din hudton, den täcker även ojämnheter i din hud. Då det finns så många olika typer av foundation kan alla hitta en konsistens som passar både hudtyp och preferenser. 

Vill du ha en heltäckande foundation ska du satsa på en tjockare konsistens medan en mindre tjock konsistens passar dig som föredrar ett mer “naturligt” resultat. Tänk på att det är viktigt att välja konsistens efter hudtyp. Ju torrare hudtyp, desto mer återfuktande foundation behövs.

9 Bästa Foundations

1. Bäst i test – L’Oréal Paris Foundation True Match Super-Blendable

Här har vi en klassiker som kommer i många olika nyanser så att alla kan hitta rätt variant. Den matchar och harmoniserar med huden både vad gäller hudton och struktur. På så vis blir resultatet perfekt varje gång. 

Du kan själv välja hur täckande resultat du vill ha då du kan bygga upp täckningen vid applicering. Denna foundation ger ett strålande resultat med helt perfekt täckningsgrad. Då den döljer imperfektioner utan att det ser onaturligt ut passar den alla, oavsett vilken finish man är ute efter.  

2. Lumene CC Color Correcting Cream Foundation

Även denna produkt är mycket prisvärd och dessutom är det på det viset att den reducerar rodnad samtidigt som den täcker på ett fräscht och naturligt sätt. Då detta är en produkt från Lumene innehåller den både nordiskt källvatten och nordiska lingon. 

Den fördelar sig jämnt över huden och den skyddar även mot solen då den har SPF 20. Att den passar alla hudtyper ger vi extra plus för och det gäller även de fina nyanserna. Vi tycker även om att den är vegansk och att den är enkel att applicera.

3. Exuviance SkinCaring Foundation

För dig som redan har erfarenhet av Exuviance och deras härliga hudvårdsprodukter kommer det knappast som en överraskning att deras foundation är hudvårdande. Att den dessutom ger ett fint och naturligt resultat gör den perfekt för dig som har lite känslig hud. 

Den återfuktar med hjälp av polyhydroxisyra och då den är så mild passar den dig med exempelvis akne, torr hud, eller atopiskt eksem. Den blir finast när du applicerar den med pensel eller svamp. 

4. Max Factor Facefinity All Day Flawless Foundation

Här har vi en foundation som är en favorit för många. Den är inte bara prisvänlig, utan den är också perfekt för dig som vill ha en multifunktionell produkt. Du får både primer, foundation och concealer i ett. Inte nog med det – den innehåller SPF 20 som ett extra plus.

Produkten levererar även när det kommer till hållbarhet och täckning. Det är en matt finish som gäller, så är det vad du är ute efter är detta ett bra val av foundation. Den finns i ett flertal olika nyanser så att det ska bli enkelt att hitta en favorit. 

5. Estée Lauder Revitalizing Supreme Anti-aging CC creme

Detta är en favorit hos många då den passar bra när man vill ha en mer “osminkad” look. Den ger väldigt fin och naturlig finish med lyster, lite färg och en fin utjämnande effekt där fina linjer och förstorade porer upplevs mindre. 

Den har SPF 10 och den anpassar sig efter hudens egen ton och behov. Med självjusterande färg och färgfrigivande pigment anpassar den sig enkelt till just din hud. Den tar också hand om linjer, rynko, matt och glåmig hud. Den ser också till att justera dehydrering och fasthet i huden. 

6. BareMinerals Original Foundation

Med denna härliga mineralfoundation får du en foundation som passar alla hudtyper, även den mest känsliga, och SPF 15. Den är lätt att applicera genom att buffa in produkten med en bra och tät foundationborste. 

Den ultralätta konsistensen i pulverform förvandlas till ett krämig underlag direkt vid kontakt med huden, vilket gör att den passar även torr hud. Det är väldigt enkelt att anpassa täckningsgraden och då den inte innehåller varken talk, olja eller vax är den bra för huden. Den innehåller inte heller konserveringsmedel, parfym eller kemiska tillsatser. 

7. Sensai Flawless Satin Foundation

Här har vi en foundation som bjuder på en fantastiskt fin finish. Den är berikad med “Silky Frost Powder”, vilket är ljusreflekterande. Detta ger en subtil och vacker lyster som är svårslagen. Visst har den en ganska saftig prislapp, men då den ger ett så naturligt fint resultat är den värd varenda krona. 

Den ger hållbar återfuktning och den är enkel att applicera på huden. Vi rekommenderar er att använda borste, pensel eller svamp då den inte blir så fin när man använder fingrarna. Att detta är en foundation som ger hög komfort är det ingen tvekan om, du får helt enkelt både snygg finish med ett naturligt resultat och en behaglig känsla på huden i ett. 

8. Clarins Skin Illusion SPF15

Med denna foundation får huden ett riktigt läckert glow, så är du ute efter en bas med lyster är detta en foundation för dig. Med bra pigment i kombination med närande oljor skapas en tunn slöja på huden och den lätta texturen gör att huden känns fräsch och smidig. 

Den tar bort ojämnheter i huden och resultatet är en felfri och strålande vacker finish. Med en smart pipett-applikator är det enkelt att dosera mängden så att det inte blir för mycket produkt. 

9. Clinique Even Better Makeup SPF15

Denna foundation finns i hela 56 olika nyanser, vilket gör att det är omöjligt att inte hitta rätt nyans. Den passar dig med torr kombinerad till fet kombinerad hud och den håller i 24 timmar. Att den har SPF 15 och tål både svett och fukt är ett extra plus. 

Detta är den typen av foundation som aktivt förbättrar huden vid användning så det är inte bara en sminkprodukt, utan den är även en hudvårdande produkt som inte irriterar huden. Den mjukar upp huden och den har en krämig formula. Den ger ett medium täckande resultat med en jämn och perfekt yta. 

Varför ska man använda foundation?

Foundation används för att ge en perfekt makeup bas. Då en foundation är en produkt som ger en fin bas är det viktigt att välja rätt variant. Idag är det mycket hög kvalitet på smink så till skillnad från tidigare behöver man inte oroa sig över att få en “spacklad” känsla. 

Är det så att du vill ha ett heltäckande resultat är det bara att välja en tjockare foundation och vill du ha ett naturligt resultat väljer du en tunnare konsistens. Blanda din foundation med en extra lystergivande produkt om du vill åt extra glow. 

Bäst i test: L’Oréal Paris Foundation True Match Super-Blendable

Med denna foundation kan alla hitta rätt nyans och tycker du att det är svårt att få exakt rätt färg kan du alltid blanda två olika tills du når rätt nyans. Då detta är en så prisvärd foundation blir det inte dyrt att köpa två och dessutom räcker den ju dubbelt så länge om man gör så. 

Den smälter in fint i ansiktet, den säljs överallt och den ger fin täckning. Du kan använda fingrarna för applicering, men den passar lika bra att använda med svamp eller borste, om det är på det viset att du föredrar det.