Hårvård

13 Bästa Silverschampon 2022 – Bäst i test

Använd ett silverschampo om du vill få bort gula och varma toner i ditt blonda hår. Med ett silverschampo framhävs istället de kalla nyanserna samtidigt som håret blir rent och vårdas.

För att inte håret ska ta för mycket skada bör inte ett silverschampo användas allt för ofta. Använd istället ett torrschampo för att hålla håret fräscht mellan tvättarna.

1. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Genom att neutralisera oönskade toner av gult kan hårets kalla toner istället bli mer framträdande. Schampot förser även håret med ett skydd mot föroreningar och andra miljöpåfrestningar.

Produkten kan användas på alla nyanser av blont, även på grått hår. Vid användning får inte bara håret en snygg blond ton, håret blir även mjukt tack vare att schampot förser håret med fukt. Håret ser friskt och välmående ut med en ökad lyster.

2. Ida Warg Silver Shampoo

Ida Warg Silver Shampoo

Silverschampot från Ida Warg är veganskt framställt, precis som alla deras produkter. Med hjälp av violetta pigment framhäver schampot den kalla tonen i det blonda håret. De varma och gula nyanserna neutraliseras för att bli mindre synliga. Veteproteiner ser även till att slitet hår stärks upp och återfuktas.

Använd som ett vanligt schampo eller låt det sitta i en stund innan det sköljs ur för ytterligare effekt. Resultat kan ses redan efter första användningen. Använd ett par gånger i veckan för att bibehålla önskad nyans och däremellan kan ett torrschampo användas för att fräscha upp håret.

3. Fanola No Yellow Shampoo

Fanola No Yellow Shampoo

Detta schampo jämnar ut den blonda tonen och reducerar synligheten av varma nyanser i det blonda håret oavsett om det är naturligt blond, om det har blonda slingor, om det är grått eller blonderat. De lila pigmenten neutraliserar effektivt de varma tonerna så att hårets kalla nyans istället kan framträda.

Schampot masseras in i hela håret, från rot till topp, för att få maximal effekt. Låt det verka 1-5 minuter beroende på vilken effekt du vill ha och skölj därefter ur noggrant.

4. fudge Care Clean Blonde Schampo

fudge Care Clean Blonde Schampo

Denna formula består av mikropigment av violett och en särskild Opti-plex™ Technology. Pigmenten kan effektivt tränga in i hårstrået för att neutralisera oönskade toner som går åt det gula och varma hållet, istället kommer håret få en kall nyans av din blonda färg.

Opti-plex Technology arbetar istället för att stärka hårstrået, försegla kluvna hårtoppar och hårstråets fjällskikt samt att återfukta. Håret får både en fin nyans och blir starkare på samma gång. Schampot har även en skyddande effekt mot värme och UV-strålning.

5. Björk AG Schampoo

Björk AG Schampoo

De violetta pigmenten arbetar aktivt tillsammans med extrakt av blåbär för att dämpa och neutralisera varma toner i det blonda håret. Pigmenten förstärker de kalla tonerna i håret och ger håret en jämn färg. Schampot kan användas vid varje hårtvätt eller vid behov när de gula tonerna är allt för framträdande.

Formulan har även en återfuktande effekt på håret som känns mjukt efter behandling. Använd balsam efteråt för att göra håret ännu mjukare och följsammare. För att inte slita ut på håret kan man fräscha upp håret med hjälp av ett torrschampo mellan tvättarna.

6. L’Anza Healing ColorCare

L'Anza Healing ColorCare

Detta silverschampo rengör håret varsamt och formulan är helt fri från sulfater. Håret blir väl rengjort samtidigt som tonen på hårfärgen neutraliseras. Schampot har en god effekt på såväl naturligt ljusa hårstrån som behandlade, den tar sig an alla nyanser av blont hår.

Med hjälp av lila pigment kan schampot reducera toner av gult som har en tendens att uppstå i det blonda håret. Istället kommer håret få en kall och neutral ton. Samtidigt vårdas håret med keratin och skyddas med ett UV-skydd.

7. Björn Axén Care Cool Silver Shampoo

Björn Axén Care Cool Silver Shampoo

Cool Silver Schampo doftar gott av aprikos och är fri från sulfater. Schampot har vårdande och rengörande egenskaper samtidigt som den förbättrar det blonda hårets ton. Ett avancerat proteinkomplex tillför fukt till varje enskilt hårstrå och mjukar även upp hårbotten.

Håret blir enklare att kamma och hantera då schampot även har utredande effekt och reducerar statiskt hår. De varma tonerna i hårets färg kommer att neutraliseras och håret kommer få en starkare lyster. Låt schampot verka upp till 5 minuter efter applicering innan det sköljs ur.

8. Antonio Axu Silver Shampoo Cool Purple

Antonio Axu Silver Shampoo Cool Purple

Silverschampot från Antonio Axu framhäver det blonda hårets kalla toner och dämpar gula och varma nyanser. Schampot har lila pigment som är det aktiva pigmentet för att kunna neutralisera oönskade toner. Med extra lyster ser håret friskt och välmående ut.

Applicera schampot i hela håret och låt verka mellan 5-10 minuter beroende på hur stark effekt du vill ha. Skölj därefter ur schampot noga. Schampot kan appliceras på alla hårtyper och på alla nyanser av blont.

9. Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo

Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo

Matrix silverschampo kan användas på såväl blont som grått hår där det effektivt neutraliserar färgtonen. Håret får en kall ton och en fin lyster. Förutom att reducera varma toner i håret har schampot en rengörande och stärkande effekt. Formulan stärker upp hårstrået inifrån genom att tillföra både fukt och näring.

Schampot masseras in i genomblött hår och sköljs ur efter att verkningstiden har passerat. Mellan tvättarna med silverschampo bör håret få vila och vårdas extra mycket. Använd därför produkter som inpackning, hårolja och torrschampo för att inte utsätta håret för onödigt slitage.

10. Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo

Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo

Den aktiva ingrediensen i detta silverschampo består av björnbär. Björnbär har en fantastisk förmåga att både vårda och framhäva de kalla nyanserna i blont hår. Håret blir mjukt och återfuktat, får ett starkt UV-skydd och de gula tonerna i håret reduceras.

Schampot består enbart av veganska ingredienser, innehåller varken parabener eller sulfater och produkten är tillverkad i Sverige. Låt schampot verka i några minuter för bättre effekt och därefter sköljs produkten ur noggrant.

11. Sachajuan Silver Shampoo

Sachajuan Silver Shampoo

Genom att tillföra violetta pigment till håret kan toner av gult neutraliseras och motverkas. Förutom att framhäva de kalla tonerna i håret ger schampot även volym och glans, detta med hjälp av den speciella teknologin Ocean Silk.

Teknologin innehåller mineraler och proteiner som är utvunna ur havsalger och som har vårdande egenskaper och förser håret med stadga. Låt schampot verka ett par minuter efter applicering för bättre resultat. Skölj därefter rikligt med vatten.

12. L’Oréal Professionnel Silver Shampoo

L’Oréal Professionnel Silver Shampoo

Bevara den kalla tonen i ditt blonda hår med hjälp av silverschampot från L’Oréal Professionnel. Schampot kan användas på alla hårtyper och ger ett effektivt resultat på alla blonda nyanser, även på grått hår och hår som har blonda slingor.

Bland ingredienserna finns även aminosyror som hjälper till att mjuka upp håret för att öka hårstrånas flexibilitet och följsamhet. Håret förses även med en tydlig glans. Schampot förser även håret med en god doft som håller i sig hela dagen.

13. Kevin Murphy Blonde Angel Wash

Kevin Murphy Blonde Angel Wash

Blonde Angel Wasch schampot har en förmåga att ljusa upp blont hår genom att reducera varma toner och framhäva de kalla. Schampot tillför även glans till håret som ser friskt och välmående ut. Blöt upp håret ordentligt innan produkten masseras in i hela håret inklusive hårbotten.

Proceduren kan upprepas vid behov. Produkten är fri från sulfater och parabener och kan appliceras på alla hårtyper och alla nyanser av blont, oavsett om det är naturligt blont, färgat eller grått.

Att tänka på inför köp av silverschampo

Som med allt schampo och även andra hårprodukter så som balsam, torrschampo och inpackning, är det viktigt att välja en produkt som är avsedd för din hårtyp.

I detta fall är det även viktigt att silverschampot kan ta sig an din typ av hårfärg då en del är särskilt inriktade på att ta hand om grått hår, om färgat hår, om slingar hår eller hår som är naturligt blont.

Tänk också på att inte använda ett silverschampo för ofta då det ändå sliter på håret. Då är det bättre att använda ett torrschampo emellanåt för att ha en fortsatt ren känsla i håret.

Hur använder man silverschampo?

Ett silverschampo används precis som ett vanligt schampo, det masseras in i hela håret och i hårbotten för att effektivt rengöra och vårda håret. Samtidigt tar schampot hand om missfärgningar i tonen, varför det är viktigt att schampot appliceras i hela håret.

Schampo kan användas vid behov eller regelbundet en gång i veckan för att hålla hårets ton i schack. Mellan tvättarna kan man med fördel använda ett torrschampo.