Hudvård

11 Bästa Hudvårdsserierna 2022 – Bäst i test

Genom att köpa en komplett hudvårdsserie är man garanterad produkter som effektivt kan ge resultat ihop. Kiten är sammansatta utifrån hudtyp eller hudtillstånd och det är viktigt att välja ett kit som är anpassat för just din hud för att du ska uppnå ett tillfredsställande resultat.

1. Dermalogica Intensive Moisture Kit

Dermalogica Intensive Moisture Kit

Detta kit från Dermalogica är särskilt sammansatt för att passa den torra huden då alla produkter är framställda för att ge maximal återfuktning. Rengöringen Intensive Moisture Cleanser ingår i kittet som effektivt rengör huden från smuts, smink och föroreningar.

Produkten stärker även hudens skyddsbarriär med hjälp av kokosnöt samtidigt som den jämnar ut hudtonen med flera olika extrakt, till exempel jasmin, citron och grapefrukt. I kittet ingår även Phyto Replenish Oil, ett serum som motverkar och reducerar ålderstecken, ger återfuktning och tillför lyster.

Slutsteget i hudvårdsrutinen är Intensive Moisture Balance som har vårdande egenskaper för att motverka torr hud.

2. Maria Åkerberg Skin Care Favourites

Maria Åkerberg Skin Care Favourites

Maria Åkerberg har samlat tre hudvårdsfavoriter i ett och samma kit. Här finns bland annat Olive Cleansing som är en rengörande kräm för den torra och känsliga huden. Krämen innehåller olivolja för djup återfuktning. Serum C appliceras efter rengöring och är ett serum som ger den trötta huden liv igen.

Den kan användas på alla hudtyper. Slutligen finns Papaya Peeling som med hjälp av enzymer skonsamt exfolierar huden för att avlägsna döda hudceller och smuts. Peelingeffekten kommer av papayaextraktet Papain. Peelingen kan användas på alla hudtyper, inklusive den känsliga.

3. Filorga Discover Anti-Ageing Kit

Filorga Discover Anti-Ageing Kit

Fyra produkter som de alla har anti-age egenskaper utgör detta kit från Filorga. Produkterna är anpassade för att användas ihop för bästa effekt. Första steget i rutinen är Micellar Solution som är en toner med rengörande effekt. Denna appliceras med hjälp av en bomullspad. Därefter appliceras ansiktsmasken Meso-Mask som har en verkningstid på 15 minuter innan den ska sköljas av.

Som steg tre finns Optim-Eyes som appliceras längs ögats kontur med hjälp av fingrarna. Slutligen används produkten Time-Filler som är en återfuktande kräm som kan appliceras i ansiktet, med undantag för ögonområdet, och vidare ned över hals och dekolletage. Rutinen bör göras dagligen, gärna både morgon och kväll.

4. Filorga Oxygen Glow Routine

Filorga Oxygen Glow Routine

För huden som saknar lyster finns denna hudvårdsserie som ska tillföra extra glow till din hud. Den innehåller tre produkter, Oxygen-Glow Eye Cream, Oxygen-Glow Cream samt Oxygen-Glow Mask. Ögonkrämen tillför omedelbar lyster till ögonområdet, ger en piggare blick samtidigt som den har en utslätande effekt på ålderstecken.

Den tjockare krämen, Glow Cream, appliceras i resterande ansikte för att få en liknade effekt, jämna ut hudtexturen och ton, återfukta och tillföra lyster. Masken kan användas ett par gånger i veckan eller dagligen i en veckas tid. Applicera och låt den verka i minst 10 minuter för att sedan avlägsna den med hjälp av en blöt bomullsrondell. Denna mask ger extra boost till krämens krämernas egenskaper.

5. Lumene Skin Care Duo

Lumene Skin Care Duo

Skin Care duo innehåller två produkter som tillsammans verkar för att återfukta huden på djupet och tillföra lyster. Produkterna innehåller till största del naturliga ingredienser och de är helt fria från parabener. I rutinen finns en nattkräm och ett serum som de båda har en stor dos C-vitamin för att uppnå maximal effekt.

Nattkrämen består av rent källvatten och björksav för att få en välmående hud. Serumet innehåller hjortronextrakt som är rikt på antioxidanter, C-vitamin, källvatten och hyaluronsyror, ingredienser som stimulerar hudens kollagenproduktion och reducerar ojämnheter.

6. Clarins Skin Care Trio

Clarins Skin Care Trio

Ett hudvårdskit som är sammansatt för att passa den normala och den torra huden. Kittet består av en rengörande tvål, ett återfuktande serum och en återfuktande kräm som kan användas som så väl dagkräm som nattkräm. Rengöringen tar effektivt bort orenheter utan att torka ut huden.

Serumet ser till att även den torra huden blir återfuktad på djupet genom alla hudlager. Den återfuktande krämen tillför extra fukt och gör huden både mjuk och len.

7. Clinique Biancas Skin Care Routine

Clinique Biancas Skin Care Routine

I detta kit ingår inte mindre än fem hudvårdsprodukter som fungerar särskilt bra på den torra huden. Återkommande ingredienser är bland annat hyluronsyra som har en förmåga att binda fukt och aloe vera som ger fukt. Produkterna är allergitestade för att även fungera på känslig hud och är helt doftfria.

I serien ingår en mild ansiktsrengöring, en ansiktsvatten som neutraliserar huden efter rengöring, ett serum, en fuktkräm och slutligen en särskild ögonkräm som effektivt tar bort mörka ringar och påsar under ögonen.

8. The Ordinary Skin Care Duo Make It Easy And Effective

The Ordinary Skin Care Duo Make It Easy And Effective

För den mogna huden kommer här två produkter från The Ordinary som effektivt reducerar och motverkar ålderstecken. Produkterna som ingår är Buffet, som är ett serum innehållandes flera olika syror som effektivt motarbetar hudens åldrande, och Caffein Solution 5% + EGCG som ger piggare ögon med en jämn hudton och struktur. För bästa effekt bör produkterna användas både morgon och kväll.

9. Rebecca Stella Skin Care Kit

Rebecca Stella Skin Care Kit

Hudvårdsserien Skin Care från Rebecca Stella innehåller tre produkter, Hydration Face Cream, Hydrating Serum och Skin Care Peeling Mask. Face Cream återfuktar huden på djupet och stimulerar hudens naturliga återfuktning och skyddsbarriär.

Serumet har en utjämnade effekt på så väl ton som textur och tillför samtidigt lyster. Peeling Mask exfolierar huden med hjälp av AHA-syror och BHA-syror för att stimulera hudens process för cellförnyelse och samtidigt rengöra på djupet. Serien kan användas på alla hudtyper.

10. Mario Badescu The Brightening Kit

Mario Badescu The Brightening Kit

Denna hudvårdsserie jämnar ut hudens ton och textur med hjälp av fem olika produkter, Glycolic Foaming Cleanser, Alpha grapefruit cleansing lotion, Vitamin C Serum, Whitening Mask och Glycolic Skin Renewal complex. Steg ett i hudvårdsrutinen är Foaming Cleanser vilket är en mild peeling som bör användas ett par gånger i veckan för att rengöra huden på djupet.

Cleansing lotion är istället det dagliga rengöring för att effektivt ta bort makeup och smuts. Vitamin C Serum tillför näring och reducerar ålderstecken, ger lyster och jämnar ut hudtonen. Whitening Mask bör användas 2-3 gånger per vecka, applicera och låt verka i cirka 5-10 minuter innan den sköljs av med vatten.

11. Medik8 CSA Philosophy Kit for Men

Medik8 CSA Philosophy Kit for Men

Detta är en hudvårdsserie för män och det ingår fyra produkter som har reparerande effekt på huden, stärker hudens skyddsbarriär och motverkar ålderstecken. Detta tack vare Vitamin C som tillför antioxidanter och vitamin A som stimulerar hudens produktion av kollagen som i sin tur jämnar ut hudens struktur. Det ingår även en rengöring som effektivt tar bort smuts och orenheter på djupet.

De produkter som ingår är Surface Radiance Cleanse som är den rengörande produkten, C-tetra som är ett vårdande serum och Advanced Day Total Protect SPF 30 som är en återfuktande dagkräm som dessutom skyddar huden mot UV-strålar. Slutligen ingår även Retinol 3TR + Intense som även det är ett vårdande serum.

Frågor och svar

Vad är en hudvårdsserie?

En hudvårdsserie är ett kit med hudvårdsprodukter från ett och samma märke. Kitet brukar vanligtvis bestå av rengöring, serum och en mjukgörande kräm och det är särskilt sammansatt för att samarbeta med varandra så att du får ut det bästa av din hudvård. Det finns hudvårdsserier som är anpassade för olika typer av hudtillstånd.

Varför ska jag köpa en hudvårdsserie?

Genom att köpa en hudvårdsserie får du en rad produkter som fungerar ihop. De har egenskaper som går i linje med varandra. Välj en hudvårdsserie som är sammansatt för just din hudtyp för att få bästa möjliga resultat.