Hårvård

Bäst i test: Bästa Avfärgning 2022

För att få ljusare hår är det avfärgning som gäller. Har du färgat mörkt hår som du vill ha ljusare är det bara att applicera avfärgning tills du når den färg du är ute efter. Om du vill gå från färgat brunt till blont, eller från färgat svart till brunt ska du använda avfärgning först och sedan kan du färga håret i en ljusare nyans efter att du avfärgat håret. 

Det är väldigt bra att det finns avfärgning då det möjliggör att man kan fixa till misslyckade färgningar man gjort hemma på ett smidigt och snabbt sätt. 

7 Bästa Avfärgningarna

1. Bäst i test – ColourB4 Hair Colour Remover Extra Avfärgning

Denna avfärgning är enkel att använda, så den passar bra även för dig som testar för första gången. Har du satsat på en färg som blev fel är det bara att applicera den i håret för att ditt hår ska få tillbaka ursprungsfärgen.

Att detta är en favorit hos många är inte konstigt då den är prisvänlig, snabb och effektiv samtidigt som den är skonsam mot håret, huden och hårbotten.

Det enda du behöver göra är att blanda ihop produkterna, dela in håret i sektioner och starta appliceringen från rötterna till topparna. Sätt plats runt håret efter att du är klar och sedan är det bara att vänta i en timme. Därefter sköljer du håret ordentligt för att det ska bli ordentligt rent.

2. Colourless Haircolour Remover Max Effect

Med denna avfärgning tar du enkelt bort permanenta såväl som semi-permanenta hårfärger. Detta är en extra stark formula som tar bort mörka färger. Du kan enkelt ta bort både svart, röd, brun och mörkblond färg med denna produkt på ett kick.

Tänk på att inte färga håret för snabbt efter att du gjort avfärgning. Vänta cirka en vecka innan du applicerar nästa färgbehandling.

3. L’Oréal Paris Perfect Blonde Avfärgning

Detta är en avfärgning anpassad för blonda hår. Du kan avfärga såväl din naturliga hårfärg som ett färgat hår och det bästa är att denna avfärgning ger ett mjuk, lent och glansigt resultat.

Välj den blonda nyans du är ute efter och välj den produkt från denna serie som passar dig bäst.

4. ColourB4 Hair Colour Remover Frequent Use

Här har vi en avfärgning som tar bort färgen snabbt så att du kan komma tillbaka till ursprungsfärgen utan problem.

Det är inte några konstigheter att använda denna avfärgning, utan det är bara att applicera, vänta den bestämda tiden för att sedan skölja ur.

5. Colourless Haircolour Remover Max Condition

Detta är en perfekt avfärgning för dig som vill ha en effektiv och skonsam avfärgning som tar bort både permanent och semi-permanent färg.

Den är berikad med både arganolja och keratin, vilket innebär att den vårdar håret samtidigt som håret stärks och blir fint. Du får med andra ord en avfärgning som inte bara tar bort den nuvarande färgen på ett effektivt sätt, du kan även räkna med att håret mår bra efteråt.

6. L’Oréal Paris Colorista Effects

Med denna blekning/avfärgning får både blonda hår och brunt hår en fin effekt som passar perfekt för att färga håret med en av färgerna från samma serie.

Den innehåller ingen ammoniak, men är väldigt intensiv i sitt resultat. Dessutom innehåller den olja. Håret blir mjukt och fint efter användning och du väljer själv hur du vill använda avfärgningen.

7. L’Oréal Paris Colorista Haircolor Remover

Detta är en avfärgning anpassad för att ta bort blå och/eller gröna toner från håret. Oavsett om du har färgat håret blått eller grönt och nu vill ändra hårfärg, eller om håret har fått skiftningar i någon av dessa färger av misstag, fungerar denna produkt perfekt för ändamålet.

Hur avfärgar jag håret hemma?

När man avfärgar sitt hår ska man först och främst tänka på att se till så att håret är ordentligt rent. För att håret ska bli så rent som möjligt är det bästa att använda ett djuprengörande schampo. Det finns många bra alternativ på marknaden, så de är bara för dig att välja det som passar just dig bäst. 

Tänk också på att testa på en liten del av huden för att se efter om du är överkänslig mot kemikalierna. Det är också väldigt viktigt att använda handskar. 

För att resultatet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att komma ihåg att följa anvisningarna vad gäller hur länge man ska ha i avfärgningen till 110 %. Vidare är det viktigt att se till att dela upp håret i sektioner för att det ska bli lättare att applicera avfärgningen jämnt. 

En annan sak som är viktigt att tänka på när det kommer till avfärgning är att det krävs att man sköljer håret flera gånger – allt ska ut från håret innan det är dags för efterbehandlingen. Kamma håret så att du är säker på att det kommer i hela håret. 

Att tänka på när du avfärgar mörkare hårfärg

Rött hår

Om du har hennafärgat ditt hår ska du absolut inte avfärga håret hemma på egen hand då det inte kommer att bli fina resultat. För att överhuvudtaget göra någonting med ett hennafärgat hår är det viktigt att rådfråga en frisör. 

För dig som har ett rött hår som färgats med “vanlig” färg är det andra regler som gäller då det inte finns någon färg som är lika stark som henna. Se till att köpa en avfärgning som är anpassad efter just rött hår. 

Med röda pigment i håret följer risken att det blir mycket gula och/eller orange toner i håret efter en avfärgning, så det får du vara förberedd på. För att bli av med dessa varma toner är det bara att använda silverschampo och liknande. 

Svart hår

När du ska avfärga svart hår är det vanliga att det krävs många avfärgningar för att det ska bli ljusare. Det går dock inte att göra många avfärgningar på en och samma dag då det skulle förstöra håret totalt. Vänta mellan avfärgningarna för att vara på den säkra sidan. 

Bäst i test: ColourB4 Hair Colour Remover Extra Avfärgning

Detta är vår favorit av flera olika anledningar. Den passar lika bra för den vana som för den ovana och då priset är överkomligt kan man testa hemma själv utan att det blir några hål i plånboken. 

Det är bara att blanda – skaka – applicera – skölja ur – applicera efterbehandling – skölja ur – självtorka och sedan är det klart.